Noi restructurări la Ceahlăul. S-au reziliat contractele cu șapte jucători: „Ne-am despărțit pe cale amiabilă, prietenește”. Patru seniori au rămas din lotul vechi

Noi restructurări la Ceahlăul. S-au reziliat contractele cu șapte jucători:

Clasați la finalul anului 2015 pe ultimul loc al Seriei I a Ligii 2, pe 13, poziție retrogradabilă direct în Liga 3, cu doar 8 puncte acumulate în 16 meciuri, FC Ceahlăul a continuat în această săptămână să facă restructurări. Îndepărtarea seniorilor din lot începută înaintea meciului cu FC Rapid, din 25 noiembrie, a continuat marți prin rezilierea pe cale amiabilă a contractelor a încă șapte jucători. Lucian Cazan (25 ani, fundaș), Alexandru Ichim (26 ani, fundaș), Cozmin Stahie (22 ani, fundaș), Alessandro Masella (19 ani, fundaș), Daniel Stana (33 ani, mijlocaș), Robert Căruță (19 ani, mijlocaș) și Sandu Iovu (19 ani, atacant) sunt liberi să-și cauze alte angajamente, însă, în situația în care nu vor găsi, au posibilitatea să revină la echipa nemțeană.

„Astăzi (n.r. – marți) merg la București să reziliez contractele celor șapte jucători de care ne-am despărțit pe cale amiabilă, prietenește. De altfel, în cazul lui Lucian Cazan era prevăzută data de 7 decembrie ca termen de încheiere a contractului cu noi. Nu știu ce destinații vor avea acești jucători, cu cine discută, și chiar dacă aș ști nu mi-aș permite să dezvălui aceste lucruri. Noi ne-am oferit să-i ajutăm, în măsura în care doresc, iar dacă nu-și vor găsi echipe suntem dispuși să mai stăm de vorbă în luna ianuarie, atunci când va fi reunirea lotului. Mateciuc este împrumutat la Suceava, iar dintre seniori au mai rămas doar portarul Barna, Margină, Tăbăcariu și Călin”, a spus, pentru Monitorul de Neamț, Ioan Mironaș, directorul executiv al clubului din Piatra Neamț.

Doar patru seniori au mai rămas în lot

Pe lângă juniorii promovați de la echipa din campionatul Etilă Under 19, cuprinși între vârstele 16 și 18 ani, la Ceahlăul au mai rămas Alexandru Barna (22 ani, portar), Victor Călin (21 ani, fundaș), Sorin Tăbăcariu (21 ani, mijlocaș), Alexandru Margină (22 ani, atacant), acestora urmând să li se alăture și Paul Mateciuc (20 ani, fundaș), care în prima parte a sezonului a fost împrumutat la Rapid CFR Suceava.

Antrenor principal va rămâne Lidi Chertic, până la stabilirea noului plan pentru partea a doua a sezonului din Liga 2, iar data reunirii încă nu a fost bătută în cuie. „Ne bazăm în continuare pe juniorii care au evoluat și în ultimele două meciuri, cu Rapid și cu Academica Clinceni, plus cei patru seniori. Deocamdată antrenorul principal interimar este Lidi Chertic, dar vom stabili detaliile sperăm, până de sărbători. Data optimă pentru reunirea lotului ar trebui să fie 11 ianuarie, dar este posibil să se amâne cu o săptămână, în funcție de cum decurg cele două planuri care se întocmesc la club în această perioadă”, a mai declarat Mironaș.

Jucători care au evoluat sau au fost pe banca echipei FC Ceahlăul în ultimele două meciuri din 2015, în afară de cei enumerați mai sus: Teodor Cîmpianu (18 ani, portar), Daniel Mitrofan (18 ani, fundaș), Mihnea Șoimaru (18 ani, fundaș), Dragoș Olteanu (17 ani, fundaș), Gabriel Amariei (17 ani, fundaș), Cristian Copot-Barb (16 ani, mijlocaș), Cătălin Mateeș (18 ani, mijlocaș), Viorel Cristea (17 ani, mijlocaș), Mircea Ștefăniță (17 ani, mijlocaș), Marian Drăghiceanu (16 ani, mijlocaș), Robert Vasile (18 ani, mijlocaș), Vasile Lupei (20 ani, atacant), Dan Nedelcu (17 ani, atacant).

Altfel, conducătorii clubului de pe Borzoghean lucrează în această perioadă la planul de reorganizare. „Sperăm ca până la sfârsitul sărbătorilor să finalizăm planurile și să stabilim cum vom aborda partea a doua campionatului care se va relua pe 27 februarie”, a mai menționat Mironaș pentru Monitorul de Neamț.

Foto: ZCH News

Pe aceeași temă