La Berceni se ia în calcul și planul B, mutarea echipei în altă parte. Conducerea ilfovenilor așteaptă un răspuns de la noul primar

Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 14:25 Liga 2
La Berceni se ia în calcul și planul B, mutarea echipei în altă parte.** Conducerea ilfovenilor așteaptă un răspuns de la noul primar

Aflate printre echipele care au un viitor nesigur și ar putea să nu mai evolueze în noul campionat al Ligii 2, ACS Berceni s-ar putea reorienta către o altă localitate și astfel să-și rezolve problemele. Managerul general al clubului, Dumitru Tudor (foto, alături de Rodrigue Ettien), așteaptă un răspuns oficial din partea noului primar al comunei de lângă București, de continuare a proiectului, în caz contrar urmând a apela la planul B, mutarea echipei în altă parte.

„Suntem în discuții, așteptăm un răspuns să vedem ce se întâmplă. Mai nou, consilierul domnului primar este domnul Adrian Matei. Deocamdată, nu pot să vă spun ceva concret. Ar fi mare păcat ca o echipă fără datorii, fără probleme, să ajungă în situația asta. Problema nu sunt jucătorii, problema e să știm în ce codiții putem să ne continuăm activitatea. Poate mâine vom știi mai multe… Planul B ar fi să ne mutam în altă parte”, a spus Dumitru Tudor la Sport Total FM.

Ștefan Stana, președintele clubului ilfovean, anunța în urmă cu o săptămână că fotbalul la Berceni este deja istorie după ce Marian Ghenu, primarul comunei nu a fost reales, noul edil neavând de gând să susțină echipa. „Din păcate, asta este situația. În momentul când la conducerea unei urbe vine un agramat, un om cu opt clase, nu avem ce să facem. Sunt gospodari, știu să are, să sape, dar cu sportul e mai greu… Cei care mai au contracte sunt în comună în continuare, pentru că echipa încă nu a fost radiată. Cei cărora le-au expirat contractele au plecat și își caută noi angajamente. Vom vedea câte echipe vor termina acest campionat cu o singură serie. Eu aș da o derogare, că e prima dată când se desfășoară în acest sistem, prin care să punem criteriul economic peste cel sportiv. Așa aș da posibilitatea unor orașe să facă fuziuni între echipe cu garanția autorităților locale că vor termina competiția”, a spus Stana, care e și reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Răzvan Rotaru, ultimul antrenor al Berceniului spunea la începutul săptămânii că nu știe dacă echipa își va continua activitatea și dacă el va rămâna în funcție. „Nu se știe nici acum ce se va întâmpla cu această echipă. Deja sunt jucători de la Berceni care au plecat la echipe importante în străinătate. Ca un exemplu, Andrei Radu a acceptat o ofertă de la o echipă din prima ligă cipriotă. Jucătorii care încă mai sunt mă tot sună să le spun ceva. Noi ne gândeam că în următorul sezon să țintim mai sus… Rămâneam la echipă dacă treaba mergea mai departe, mă atașasem de club, de tinerețea jucătorilor. Eu am făcut tot ceea ce a depins de mine. Mai aștept ziua de marți și dacă echipa se va desființa eu o să-mi caut un alt angajament . Sper ca oamenii ăștia să se trezească în ultimul ceas”, a declarat Răzvan Rotaru la „Fotbal la matineu”.

ACS Berceni a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 2 în play-out-ul Seriei I, cu 30 de puncte, salvându-se astfel de la retrogradare.

Marius ANGHEL 30 Jun. 2016, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă