La atac, cu toate liniile!

Publicat: 06 Jun. 2012, 12:01 Actualizat: 06 Jun. 2012, 12:04 Liga 2
La atac, cu toate liniile!

La revenirea in liga secunda, FCM Bacau a avut un final de sezon perfect. Cu o clasare pe un onorabil loc 7 in Seria I, dupa o serie de sapte jocuri fara infrângere. Ultimele doua partide de campionat au adus doua victorii la scor pentru „galben-albastri”. La o saptamâna dupa ce a spulberat Sageata Navodari, chiar pe terenul acesteia, echipa fanion a Bacaului a surclasat si Dunarea Galati, cu scorul de 3-0. Interesant este insa ca, spre deosebire de meciurile precedente, in care pe lista marcatorilor s-au regasit cu precadere jucatori din compartimentul ofensiv (Hurdubei, Boghian, Huiban, Vraciu), in meciul cu Dunarea, formatia pregatita de Cristi Popovici a punctat cu toate cele trei liniile. Scorul a fost deschis de un mijlocas, Marius Croitoru, golul doi a apartinut unui atacant, Vladut Pavel, in timp ce tabela a fost „sigilata” de reusita unui fundas: Ionel Mihalachioaie.

Marcă înregistrată

Toate cele trei goluri marcate sâmbata, impotriva Dunarii, au o istorie aparte. Incepând cu reusita lui Marius Croitoru. Revenit la FCM Bacau in aprilie, dupa un „break” de sase ani, mijlocasul in vârsta de 31 de ani a revitalizat jocul bacauanilor. Pase de exceptie, travaliu impresionant, comportament de lider in teren si vestiar; toate aceste lucruri au facut din Croitoru jucatorul numarul 1 al echipei. Un singur lucru ii lipsea ex-stelistului pentru ca acest retur sa fie unul impecabil: inscrierea unui gol. „Daca este sa dau vreun gol stiu de pe acum cum va fi: din lovitura libera. Numai sa beneficiem si noi de o lovitura din preajma careului”, spunea capitanul Bacaului in urma cu patru etape.

Sâmbata, in runda de final, asteptarea a luat sfârsit. In minutul 38, Boghian a obtinut un fault la 20 de metri de poarta lui Mastacan, iar Marius Croitoru a „asezat” balonul la vinclu. „Mi-as fi dorit ca golul sa vina ceva mai devreme, dar e bine si asa”, a concluzionat fostul international de tineret.

Un gol venit de… sus

Daca Marius Croitoru a marcat sâmbata trecuta primul sau gol de la revenirea sub culorile Bacaului, in schimb Vladut Pavel si-a trecut in cont prima sa reusita pe scena ligii secunde. Un gol venit….de sus. Din centrarea lui Croitoru, dar si din premonitia finantatorului clubului, Dumitru Sechelariu. „Pe un teren asa greu, de un jucator ca Pavel am avea nevoie. Ar iuti jocul”, a opinat Sechelariu inca din prima repriza. Intrat in minutul 50, atacantul de 19 ani al FCM Bacau a confirmat previziunile.

Viteza sa de reactie si de deplasare a pus in serioasa dificultate defensiva lenta a galatenilor. In minutul 80, a venit si incununarea evolutiei foarte bune a lui Pavel. Croitoru a centrat din lovitura de colt, iar mezinul echipei a reluat cu capul sub transversala, majorând scorul la 2-0. „Poate ca daca as fi jucat mai mult, as fi inscris mai multe goluri in sezonul acesta. Sa speram ca la anul va fi mai bine”, a spus Vladut Pavel.

„Joey-dinamită”

Contra Dunarii Galati, tabela nu putea fi „sigilata” decât de un fundas. Iar acela nu putea fi altul decât Ionel Mihalachioaie. Mai exact, acelasi jucator care adusese victoria Bacaului si in meciul tur cu Dunarea. Daca in toamna, Mihalachioaie a „dinamitat” poarta galateana dintr-o lovitura libera de la mare distanta, sâmbata, pe „Municipal”, fundasul de 21 de ani si-a pus in valoare forta sutului din actiune. Si ce actiune! In minutul 85, Mihalachioaie a recuperat un balon in cercul de la centrul terenului, i l-a pasat lui Dobos si apoi a invaluit, asteptând sa reprimeasca. Dobos a simulat o pasa in centru, insa a deschis jocul pe dreapta, de unde Mihalachioaie a sutat imparabil, fara preluare, cu exteriorul piciorului drept la coltul lung. Un gol de generic, care a rasplatit din plin jocul super-ofensiv pus in practica de FCM Bacau in aceasta a doua jumatate a returului.

A lipsit doar portarul!

La ultimul meci din campionat, FCM Bacau a punctat cu toate liniile. De pe lista marcatorilor a lipsit doar portarul Cristi Roca! La 1-0, in repriza secunda, Roca a avut insa doua interventii foarte bune, opunându-se astfel golului egalizator. Daca n-au reusit sa inscrie in acest campionat, Stamatin si Roca, cei doi portari ai „galben-albastrilor” au, in schimb, un alt prilej de satisfactie: in ultimele cinci etape, FCM Bacau nu a primit gol.

Sursa: Deșteptarea

Publicat: 06 Jun. 2012, 12:01 Actualizat: 06 Jun. 2012, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă