Jucătorul „rupt” de Doru Bratu s-a operat și stă pe tușă cel puțin șase luni. Suspendarea faristului deja a expirat. Brăilenii arată cu degetul către FRF

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 12:32 Liga 2
Jucătorul

Miercuri dimineață, Gabriel Iosofache, mijlocașul echipei Dacia Unirea Brăila, a fost operat de ligament încrucișat anterior de către conferențiar doctor Gheorghe Popescu, șeful secției de ortopedie de la Spitalul Floreasca. În urma acestei intervenții chirurgicale, jucătorul Daciei Unirea va sta departe de teren timp de șase luni, în timp ce jucătorul Farului, Doru Bratu, cel care l-a accidentat pe brăilean a fost suspendat doar două etape, pe care deja le-a ispășit, iar marți a jucat pentru gruparea constănțeană în partida cu SC Bacău.

„Regulamentele nu sunt făcute așa cum ar trebui”

Analizând această situație, președintele clubului Dacia Unirea, Valentin Avramescu, spune că regulamentele de fotbal sunt prea blânde cu jucătorii violenți: „Regulamentele nu sunt făcute așa cum ar trebui, un jucător să stea șase luni departe de teren, iar cel care l-a accidentat așa de grav, după două săptămâni să revină în teren. Cred că la comisii ar trebui să se ia măsuri în conformitate cu gravitatea infracțiunilor comise de jucători. Colectivul Daciei Unirea îi mulțumește și pe această cale medicului care l-a operat pe Iosofache. Jucătorul se simte bine și la puțin timp după intervenția chirurgicală a fost dat la salon”.

La primul meci din 2016, câștigat de Dacia Unirea cu 4-0 în fața uneia dintre formațiile cu pretenții la promovare, Farul Constanța, brăileanul Gabriel Iosofache a marcat două goluri, unul mai frumos decât celălalt. În afară de cele două reușite din prima repriză, mijlocașul lui Alin Pânzaru a mai avut câteva acțiuni personale la începutul părții secunde, însă în minutul 53 a fost faultat grosolan la mijlocul terenului de către fundașul central al constănțenilor, Doru Bratu. Accidentarea s-a dovedit foarte gravă, Iosofache a avut nevoie în cele din urmă de operație și va sta pe tușă cel puțin șase luni.

S-au primit bani de la Primărie. De la Consiliul Județean se așteaptă răspuns

Conducătorul echipei brăilene a vorbit apoi și despre situația financiară a clubului, spunând că a venit deja prima tranșă de bani de la Primărie și că așteaptă verdictul și din partea Consiliului Județean. „Am primit 140.000 lei de la Primărie și ne-am plătit mare parte din datorii, cât să mai respirăm puțin. Am depus un proiect și la Consiliul Județean, așteptăm 30 de zile ca să aflăm dacă se aprobă, eu sper ca lucrurile să decurgă conform așteptărilor noastre”, a explicat Valentin Avramescu pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Președintele Daciei Unirea a vorbit și despre schimbările care au avut loc în această săptămână la viitoarea adversară a brăilenilor în campionat, FC Academica Clinceni. Formația are un nou antrenor din această săptămână, pe Mugur Bolohan. „De obicei, schimbarea unui antrenor este o sabie cu două tăișuri, poate produce un șoc la echipă sau poate nu. Eu nu știu dacă este îmbucurător pentru noi acest lucru. Dacă noi ne vom face bine treaba în teren 95 de minute și nu doar 90, prea puțin contează cine este antrenor la echipa adversă”, a concluzionat Avramescu.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Dacia Unirea Brăila primește vizita echipei FC Academica Clinceni într-un joc ce contează pentru etapa a 23-a a Ligii 2. Înaintea disputării meciului, brăilenii sunt pe locul 3, cu 38 de puncte, iar ilfovenii sunt pe patru, cu 36 de puncte.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă