Jucătorii Voluntariului, certați, dar și felicitați de Liviu Ciobotariu după turul barajului cu Dunărea Călărași. Fostul internațional e încrezător față de menținerea în Liga 1: ”Sper să fi înțeles ceva, chiar și eu”

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 23:39 Liga 2

FC Voluntari a trecut cu 2-1, în deplasare, în manșa tur a barajului de menținere/promovare în Liga 1 cu Dunărea Călărași și e aproape de al treilea astfel de duel câștigat.

  • În ediția 2015/2016 se menținerea în prima ligă după o dublă cu UTA Bătrâna Doamnă (3-0 acasă și 0-1 în deplasare), iar în ediția 2017/2018 rămânea în Liga 1 după ce trecea de Chindia Târgoviște (1-0 acasă, 0-1 în deplasare și 3-0 la lovituri de departajare).

Meciul retur cu Dunărea, cel decisiv, e stabilit pentru ziua de joi, 3 iunie, de la ora 20:30, la Voluntari.

Betancor și Vlad au întors rezultatul în favoarea Voluntariului, la Călărași

Baudouin Kanda (31′) a deschis scorul pentru Dunărea după ce a trecut de Gabi Tamaș și l-a lobat pe Victor Rîmniceanu, iar Jefte Betancor (43′), cu o reluare simplă din 9 metri, și Alexandru Vlad (73′), cu un gol direct din lovitură liberă, au întors rezultatul în favoarea Voluntariului.

Ilfovenii au avut alte multe situații de a înscrie, și mari, însă portarul Răzvan Began a confirmat perioada excelentă prin care trece și a limitat cât de mult a putut scorul.

Liviu Ciobotariu, deranjat de mai multe lucruri la echipa sa, cel puțin din prima repriză a barajului cu Dunărea

La final, antrenorul Liviu Ciobotariu s-a declarat dezamăgit de jocul echipei sale din prima repriză, însă și-a și felicitat elevii pentru modul în care au reacționat în partea a doua a partidei de la Călărași. L-a remarcat și pe Răzvan Began, portarul Dunării.

”În prima repriză am arătat rău. Am început foarte prost jocul, am și încasat un gol, dar nu asta m-a deranjat. Bine, m-a deranjat, dar cel mai mult m-a deranjat faptul că nu am avut posesie, nu am avut agresivitate la mijlocul terenului, am pierdut foarte multe atacuri poziționale, am tratat prima repriză cu lejeritate și asta ne-a costat. Însă, în a doua repriză, lucrurile s-au schimbat, am avut posesia, am avut foarte multe ocazii de a marca, am reușit să înscrie un gol, puteam să mai marcăm cel puțin două-trei goluri, dar am avut astăzi un portar foarte bun. Îl felicit pentru evoluția lui, a fost în formă și este un portar foarte bun.

Un meci foarte greu. Prima repriză, încă o dată, nu am fost deloc mulțumit de prestația jucătorilor, le-am spus-o și lor la pauză, le-am reamintit că jucăm pentru barajul de a rămâne în prima ligă, au înțeles și mă bucur că au avut reacție, și pentru asta îi felicit, pentru a doua repriză”, a spus Ciobotariu la microfonul DigiSport.

”Dacă ne vom prezenta cum ne-am prezentat în prima repriză va fi foarte dificil și jocul doi”

Chiar dacă scorul nu este unul care să asigure liniște în returul barajului, Ciobotariu este încrezător că FC Voluntari va reușit să se mențină în Liga 1.

”Ne așteaptă un retur dificil, trebuie să îl tratăm la fel, cu mare seriozitate și să rămânem în prima ligă. Nu sunt îngrijorat, pentru că știu ce jucători am în vestiar. Am jucători cu multă experiență, cu calități foarte bune, însă dacă ne vom prezenta cum ne-am prezentat în prima repriză va fi foarte dificil și jocul doi. Însă eu sper ca să fi înțeles ceva jucătorii, chiar și eu, din prima repriză, și să ne luăm măsuri pentru jocul din retur, de acasă, de la Voluntari”, a mai declarat antrenorul echipei din Voluntari.

În celălalt baraj, CS Mioveni și FC Hermannstadt au terminat meciul la egalitate, scor 0-0. Până acum, de când a fost introdus acest baraj, câștig de cauză au avut doar cluburile din Liga 1.

Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-misiune-aproape-imposibila-sa-mai-promoveze-in-liga-1-dupa-mansa-tur-a-barajului-cu-fc-voluntari-cristian-pustai-am-pierdut-o-calificare-directa-in-momentul-in-care-a-ince-19187381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-fc-voluntari-meciul-tur-al-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-se-disputa-astazi-de-la-ora-1800-19187207

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 23:39 Liga 2
Pe aceeași temă