Jucătorii de la FK Csikszereda, pregătiți oricând să se reunească și să reînceapă lupta pentru evitarea retrogradării. Barna Bajko: ”Există o mare dorință de a demonstra ce putem și scopul tuturor este de a menține echipa în Liga 2”

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2020, 14:47 Liga 2
Jucătorii de la FK Csikszereda, pregătiți oricând să se reunească și să reînceapă lupta pentru evitarea retrogradării. Barna Bajko: ”Există o mare dorință de a demonstra ce putem și scopul tuturor este de a menține echipa în Liga 2”

Lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 2 este strânsă, iar etapele rămase pot aduce schimbări importante în partea inferioară a clasamentului. În afară de Pandurii Târgu Jiu, celelalte echipe sunt despărțite de puține puncte, astfel că fiecare meci poate inversa pozițiile formațiilor. FK Csikszereda este una dintre ultimele clasate, iar căpitanul ei, Barna Bajko (35 de ani), a vorbit despre lupta în care e angrenată gruparea harghiteană.

Deocamdată, spune fotbalistul născut la Miercurea Ciuc, important este să se reia campionatul. El și colegii săi încearcă să se mențină într-o condiție fizică bună. Se antrenează acasă, după programul impus de preparatorul fizic.

”Cu siguranță ne dorim să avem o continuare, campionatul să se termine pe teren, iar promovatele și retrogradatele să se decidă astfel. Suntem și într-un moment foarte dificil, deoarece se presupune că vor fi meciuri la fiecare patru zile. Urmează o perioadă intensă când echipele care sunt bine structurate și bine organizate în ceea ce privește pregătirea și recuperarea ies mai bine.

Deja a doua zi după primele măsuri cauzate de pandemia de coronavirus, fiecare membru al echipei a primit un program individual de pregătire. Menținem legătura cu antrenorii prin telefon și internet, fiecare zi e trecută într-un jurnal. Scriem care este starea noastră de sănătate, ce fel de pregătire am făcut. De cele mai multe ori facem antrenamente aerobice, exerciții de alergare, dar în program există și sprinturi și exerciții cu mingea.

Avem o conferință video de trei ori pe săptămână pentru a discuta despre lucruri. Simt că fiecare membru al echipei este hotărât. Există o mare dorință de a demonstra ce putem și scopul tuturor este de a menține echipa în a doua divizie”, a spus Barna Bajko pentru szekelyhon.ro.

Barna Bajko: ”Dacă primim permisiunea de a ne antrena, echipa noastră va fi aproape completă”

Căpitanul echipei din Miercurea Ciuc a declarat că doi dintre jucătorii din lot au părăsit România pe timpul pandemiei de COVID-19, astfel că FK Csikszereda ar putea începe campionatul fără ei. Hrisztos Incidisz și Salvatore Marrone vor fi plasați în carantină după ce se întorc.

”Doar Hrisztos Incidisz și Salvatore Marrone au plecat din România, în Grecia și Germania. Carlo Erdei a mers acasă, la Satu Mare, Veres Szilard e la Cluj Napoca, iar Raul Palmeș și Marvin Schieb sunt la Sibiu. Colegii mei maghiari din echipă sunt aici, la Ciuc, dar și Juan Francisco Bauza, din Argentina, și Norbert Pinter, din Serbia, sunt în oraș și fac antrenamente individuale, așa că, dacă primim permisiunea de a ne antrena, echipa noastră va fi aproape completă”, a adăugat Barna Bajko.

Echipa din Miercurea Ciuc, trei eșecuri în trei meciuri în Liga 2, în 2020 

FK Csikszereda e implicată în lupta pentru evitarea retrogradării în acest sezon, primul pe care îl petrece în Liga 2. Echipa este pe locul 17 în acest moment, retrogradabil, cu 22 de puncte, după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziție care asigură salvarea, 15, este ocupată de CSM Reșița, care are 24 de puncte, dar și un meci mai puțin.

Rezultatele înregistrate de FK Csikszereda în acest an: 0-6 cu UTA Arad (acasă), 1-2 cu Dunărea Călărași (deplasare) și 1-2 cu Petrolul Ploiești (acasă).

Foto: Szekelyhon și FK Csíkszereda

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2020, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă