UTA, față în față cu echipa unde Balint n-a avut succes ca antrenor. „Ne așteaptă un joc complicat, dar pornim favoriți. Nu vor veni să ridice steagul aici”

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 13:07 Campionat

UTA are un început perfect de noul sezon al Ligii 2, după două victorii cu același scor, 3-0, cu Dunărea Călărași, acasă, și Petrolul Ploiești, în deplasare, și este lider, devansându-le la golaveraj pe nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău, singurele echipe care au, la rândul lor, punctaj maxim.

Arădenii antrenați de Laszlo Balint au câștigat la scor meciurile cu două dintre echipele care au anunțat că se luptă pentru promovare, iar sâmbătă, de la ora 11:00, are, la prima vedere, un joc mai lejer. Pe Motorul vine FK Csikszereda, nou-promovata care a început cu o înfrângere cu Buzăul (0-1) și a continuat cu o victorie cu Metaloglobus (3-0). Cu trei puncte acumulate, formația din Miercurea Ciuc se situează în acest moment pe locul 9.

Balint: „Pornim favoriți”

Pentru Laszlo Balint, meciul cu Csikszereda are și o însemnătate personală. Antrenorul a pregătit formația ciucană în Liga 3, în perioada septembrie 2017 – mai 2018, fără să își îndeplinească obiectivul: promovarea. Balint o vede pe UTA favorită, însă spune că nu va avea un joc ușor.

„Ne așteaptă un joc complicat, am spus-o și după victoria de la Petrolul. Îi cunosc bine pe cei de la Csikszereda, știm că sunt o echipă organizată, arțăgoasă, nu vor veni să ridice steagul aici. Trebuie să fim conștienți de importanța punctelor puse în joc. Pornim favoriți, tocmai de aceea trebuie să abordăm hotărâți, să ne impunem de la început stilul”, a spus Laszlo Balint, care a completat: „Timpul pentru a pregăti meciul cu Csikszereda a fost scurt, prima preocupare a noastră a fost să ne revenim fizic după consumul mare de energie din meciul cu Petrolul și sper să avem prospețimea necesară la jocul de sâmbătă. Altfel, sunt mulțumit că în vestiarul UTA-ei, pe lângă valoare și caracter, avem jucători maturi pentru acest nivel, care știu să gestioneze momente de euforie. Avem satisfacția rezultatelor muncii noastre. Venim după o perioadă de muncă grea și ne bucurăm că avem rezultate, dar, până la urmă, trebuie să confirmăm acest debut bun de sezon. Chiar le-am spus băieților că meritul acestui start e al lor, al nostru, dar ne și obligă de acum înainte. Fiecare joc va fi și mai dificil, pentru că adversarii încep să ne cunoască potențialul și vor fi mult mai motivați când vor juca împotriva UTA-ei.”

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a vorbit și despre dificultățile pe care le are în privința alcătuirii primului „11”, însă susține că a găsit înțelegere la jucătorii săi. „Din păcate, pentru câțiva dintre jucătorii noștri, destul de mulți, fotbalul se joacă în 11. Acum, 16-17 jucători în lot care ar merita să fie titulari, dar mă bucur că au înțeles că avem în față campionat lung și avem nevoie de toți. Până și de Vulturar, cel mai tânăr jucător din lot la numai 15 ani, avem nevoie. Când sunt componenți ai lotului care merită să îmbrace tricoul acestei echipe și noi ne bazăm pe toți, indiferent că au fost titulari cu Petrolul sau vor juca cu echipa de pe ultimul. Sezonul e lung, de anduranță, toți trebuie să înțeleagă că trebuie să rămână serioși. Nu am ce să reproșez nimănui, toți au priceput că trebuie să rămânem la fel, cu atitudine și motivație. Pe de altă parte, pentru noi, ca staff tehnic, să avem la dispoziție fotbaliști de același nivel, în așa fel încât să ne facă dificilă alegerea pentru meciuri, e un lucru bun”, a spus Balint, citat de Sport Arad.

Buhăcianu și Ilie, încrezători în obținerea unui nou succes

Golgheterul UTA-ei și al Ligii 2, în acest sezon, cu trei goluri marcate în două jocuri, Valentin Buhăcianu, se așteaptă la un meci la fel de greu cu formația din Miercurea Ciuc ca cel cu Petrolul.

„Sunt convins că ne așteaptă un meci la fel de greu ca și cel de la Ploiești. Trebuie să fim concentrați, suntem motivați sută la sută să luăm cele trei puncte. Avem un vestiar puternic, un lot bun, vom face tot ce ține de noi să câștigăm”, a transmis atacantul Buhăcianu, citat de site-ul clubului UTA.

Fundașul Florin Ilie se simte susținut de suporteri și nu vrea ca UTA să facă vreun pas greșit acasă. „Ne va aștepta o partidă grea, un adversar dificil, care vine după o victorie clară acasă. Important pentru noi e să ne menținem pe aceeași linie, să ne impunem jocul din primul până în ultimul minut. Nu avem voie să facem pași greșiți în special acasă, sperăm să avem suporterii de partea noastră, iar la final să ne bucurăm împreună. Cele mai importante sunt cele trei puncte puse în joc”, a spus și Florin Ilie.

„Am jucat la două echipe deja, UTA este a treia, și ne > reciproc. Vorbim mult despre ceea ce facem în teren, suntem și colegi de cameră. Cel mai important e să nu luăm gol, pentru că avem jucători ofensivi care pot să înscrie oricând. Până acum, ne-a ieșit foarte bine, sperăm – totuși – să-l protejăm și mai bine de acum înainte pe Florin chiar începând de sâmbătă. Ne va aștepta o partidă grea, un adversar dificil, care vine după o victorie clară acasă. Important pentru noi e să ne menținem pe aceeași linie, să ne impunem jocul din primul până în ultimul minut. Nu avem voie să facem pași greșiți în special acasă, sperăm să avem suporterii de partea noastră, iar la final să ne bucurăm împreună. Cele mai importante sunt cele trei puncte puse în joc”, a adăugat Ilie.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă