Jolly-Ionel

05 Oct. 2011, 13:05 Liga 2
Jolly-Ionel

Mihălăchioaie este cel mai polivalent jucător al FCM Bacău, în ultimele patru meciuri evoluând pe patru posturi diferite.

Unde îl pui, acolo stă. La drept vorbind, nu stă deloc, ci își face treaba. Și încă al naibii de bine! Ca fundaș lateral, indiferent de bandă, ca stoper sau ca mijlocaș central. În ultimele patru meciuri ale FCM Bacău, Ionel Mihălăchioaie a jucat pe patru posturi diferite și de fiecare dată s-a descurcat fără niciun fel de problemă. „Sunt obișnuit cu acest lucru; o dată, pe vremea când eram junior, am jucat într-un singur meci pe cinci posturi diferite! Am cam bombănit eu, dar nea’ Cornel Elisei, antrenorul meu din acea perioadă, m-a asigurat: «Știu că ești supărat acum, dar ai să vezi ce bine o să-ți prindă mai târziu». Și a avut perfectă dreptate”, zâmbește Mihălăchioaie.

Tare în apărare

Fotbalistul de 20 de ani al Bacăului s-a obișnuit cu rolul său cameleonic, de om bun la toate. Contra Snagovului, a jucat fundaș dreapta. Altfel spus, meseria sa, iar totul a mers… meserie. La trei zile distanță, în Cupă, cu Brașovul, a fost utilizat din nou ca fundaș lateral, dar nu dreapta, ci stânga, în locul lui Luncanu. A urmat un nou meci de campionat, la Mangalia și, bineînțeles, o nouă provocare pentru Mihălăchioaie: stoper, ca substitut al lui Lozneanu. În centrul apărării „jolly-joker”-ul FCM-ului a fost de netrecut, opunându-se în două rânduri deschiderii scorului de către gazde. Mai întâi, deposedându-l din spate pe Iordache, scăpat spre gol și apoi respingând din apropierea liniei porții un balon trimis cu capul de Kamara.

Jandarmul lui Tudor

Sâmbăta trecută, în partida cu CSMS Iași, Ionel Mihălăchioaie a ieșit din nou la rampă. De data aceasta la mijlocul terenului, în calitate de gardian al lui Claudiu Tudor, coordonatorul de joc al Iașiului. „Te ții de el peste tot. Dacă se urcă în tribună, te duci după el”, i-a spus antrenorul Poenaru lui Mihălăchioaie. Claudiu Tudor nu a urcat în tribună, dar nu s-a văzut nici pe teren, fiind axfisiat de marcajul făcut de adversarul său direct. „Anihilarea lui Claudiu Tudor era eșențială, în condițiile în care toate mingile treceau pe la el. Eram convins că Ionel îl va scoate din joc, el fiind un fotbalist care poate evolua pe orice post din apărare sau de la mijlocul terenului”, a declarat Poenaru la finalul partidei cu Iașiul.

Primul gol?

Ce urmează pentru fotbalistul care și-a început cariera ca… portar la juniori și a continuat-o într-o primă fază ca atacant? „Păi, după cum ați spus, am jucat peste tot. Și ca portar, și în apărare, și la mijloc, dar și în atac. Joc acolo unde e nevoie de mine și încerc să o fac cât mai bine. Sincer, mi-aș dori să urmeze și un gol înscris de mine, primul în liga secundă”, spune Ionel Mihălăchioaie, care își imaginează cum va fi reușita: „Din lovitură liberă. Exersez mult șuturile de la distanță în speranța că voi sparge într-o zi gheața. Poate chiar sâmbătă, la Brila, unde ne dorim enorm să obținem cea de-a patra victorie consecutivă în campionat”.

Sursa: Desteptarea

05 Oct. 2011, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă