Erik Lincar, analiza barajului dintre ”U” Cluj și Dinamo. Argumentele antrenorului pentru un succes pe Cluj Arena

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2022, 14:35 Liga 2
Erik Lincar, analiza barajului dintre ”U” Cluj și Dinamo. Argumentele antrenorului pentru un succes pe Cluj Arena

Erik Lincar a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre partida tur a barajului de promovare în Liga 1, pe care ”U” Cluj o va disputa sâmbătă, de la 20:30, pe Cluj Arena, în compania lui Dinamo. Deși e conștient că formația din ”Ștefan cel Mare” e favorită, Lincar se va agăța de orice șansă.

Erik Lincar, analiza turului dintre ”U” Cluj și Dinamo

Antrenorul ardelenilor e convins că Universitatea Cluj va face o dublă importantă și că va spera până în ultimul moment, pe parcursul celor cel puțin 180 de minute, că va putea retrograda Dinamo în Liga 2 și că îi va putea lua locul în Liga 1.

Erik Lincar a încercat să îi motiveze așa cum a putut mai bine pe jucătorii săi, lucrând la capitolul mental și fiind convins că faptul că o bună parte din fanii fotbalului se vor uita la meciuri poate să motiveze și mai mult Universitatea Cluj. Antrenorul a vorbit și despre frăția dintre galeriile celor două echipe, dar nu se gândește că acest detaliu va avea vreun efect în privința intensității dublei.

Erik Lincar: ”Vreau ca jucătorii să fie bărbați, să lupte”

”Principalul” ”studenților” merge pe ideea că în fotbal orice e posibil și că, și datorită atitudinii, ”U” Cluj poate face surpriza și poate promova în Liga 1 în urma acestui baraj.

Știu că galeriile sunt înfrățite, dar asta nu înseamnă vreodată că atât eu cu staff-ul meu sau că cei din conducere sau jucătorii nu vor încerca să dea totul pe teren și să încerce să promoveze din acest baraj la Liga 1.

Am vorbit cu ei toată săptămâna. Le-am explicat la ce expunere ajung jucând acest baraj cu Dinamo. Din 18 milioane de români, cred că 15 se vor uita la acest joc. Au o șansă enormă să demonstreze tuturor că sunt jucători și ei de Liga 1. Dinamo e o echipă cu jucători de valoare, foști internaționali, îi respectăm, atât clubul cât și jucătorii, dar în același timp noi ne numim U Cluj.

Din punctul meu de vedere suntem în primele trei, patru echipe din România ca și susținere în tribune, ceea ce nu prea se vede de multe ori la Liga 1 și îmi pare nespus de rău că până în acest moment nu am reușit să aduc acest club la Liga 1, dar cred cu tărie și le-am zis și jucătorilor trebuie să credem, să fim puternici și să demonstrăm tuturor că în fotbal se poate întâmpla orice.

Vreau ca jucătorii să fie bărbați, să lupte pentru Cluj, să facă totul pe teren și, de ce nu, să ducă, din punctul meu de vedere, echipa acolo unde îi este locul, în Liga 1”, a declarat Erik Lincar înaintea partidei cu Dinamo, de pe Cluj Arena.

Antrenorul Universității Cluj a participat la conferința de presă îmbrăcat într-o ie pe care a primit-o, spune el, cu o zi înainte: ”Am venit astăzi îmbrăcat în această ie, datorită unui om care susține mult această echipă și în momentele grele. Din respect, mai ales că am primit-o ieri, am hotărât să vin la această conferință îmbrăcat așa. Aceasta are mai multe semnificații. Sunt român, iubesc ”U” Cluj și în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre acestă echipă. Din dragoste și respect pentru toți susținătorii acestei echipe aș vrea să aduc niște lămuriri.” Lămuririle lui Lincar pot fi citite aici.

Gabriel Giurgiu: ”Dinamo e o echipă bună, experimentată, dar și jucătorii noștri au experiență”

La conferința de presă a fost prezent și managerul sportiv al clujenilor, Gabriel Giurgiu, care a vorbit, printre altele, și el despre turul barajului de menținere/promovare contra lui Dinamo.

Conducătorul este și el încrezător că ”U” Cluj se poate bate de la egal la egal cu Dinamo, iar în urma dublei poate promova în Liga 1.

Cu siguranță va fi un baraj dificil, având în vedere că jucăm contra celor de la Dinamo. În primul baraj nu am reușit să promovăm, dar eu am mare încredere în staff, în jucători, în toți cei care suntem aici alături de echipă că putem să reușim să depășim Dinamo și să promovăm în Liga 1.

Îmi doresc să fie ca o revanșă, pentru că am avut o șansă și înainte meciului cu FC Hermannstadt să promovăm în Liga 1. Nu am reușit, dar de data aceasta cred că se poate și putem să reușim. Dinamo e o echipă bună, experimentată, dar și jucătorii noștri au experiență, au calitate și sunt convins că vom putea să câștigăm”, a declarat Gabriel Giurgiu înaintea turului cu Dinamo.

”U” Cluj și Concordia Chiajna speră să retrogradeze Dinamo și Chindia Târgoviște

Meciurile tur de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1 vor avea loc sâmbătă, 21 mai. Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște va avea loc de la ora 15:30, în timp ce Universitatea Cluj – Dinamo se va juca în nocturnă, de la ora 20:30.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Universitatea Cluj
Video: Universitatea Cluj

Răzvan STÎNGĂ 20 May. 2022, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă