Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat sprijinul financiar pentru cluburile sportive. Suma totală pe care o primește ”U” Cluj în 2022 și cât iau Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 18:05 Liga 2
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat sprijinul financiar pentru cluburile sportive. Suma totală pe care o primește ”U” Cluj în 2022 și cât iau Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj

Universitatea Cluj va obține o finanțare de 4 milioane de lei (puțin peste 800.000 de euro) de la bugetul local în acest an, după ce Consiliului Local Cluj-Napoca a dat aviz favorabil sprijinului financiar acordat cluburilor sportive. Suma era trecută în dreptul lui ”U” Cluj și în momentul propunerilor.

”U” Cluj, finanțare de la bugetul local de 800.000 de euro!

La finalul lunii martie, Universitatea Cluj a ajuns pe lista propunerilor Comisiei de Analiză și Selecție a Proiectelor pentru Cofinanțarea Proiectelor depuse la Registratura Municipiului Cluj-Napoca, pentru suma amintită, de aproximativ 800.000 de euro. Marți, 12 aprilie, propunerile au primit vot favorabil din partea autorităților locale, astfel că formația din Liga 2 va avea un plus consistent pentru anul în curs.

Să nu uităm că suma ar putea ajuta ”U” Cluj în special din vară, când ardelenii ar putea promova, în sfârșit, în Liga 1.

Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj primesc 14.700 de euro

De partea cealaltă, CFR Cluj, campioana României, va primi de la autoritățile locale 82.000 de lei (aproximativ 16.000 de euro). Două echipe din Liga 3, Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj, vor primi aceeași sumă, 73.000 de lei.

Pentru a ”n”-a oară, primarul Emil Boc a evidențiat din nou importanța sprijinului autorităților locale pentru Universitatea Cluj. Mai nou, a spus despre clubul din Liga 2 că este ”emblema” municipiului, chiar dacă cealaltă echipă importantă din oraș, CFR Cluj, câștigă campionatul în Liga 1 an de an, iar echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca poate ajunge în semifinalele Ligii Campionilor!

Cea mai mare sumă, după cum vedeți, este alocată Clubului Sportiv U Cluj. Orașul își face datoria și respectă acest blazon al Universității, ca de altfel și celelalte cluburi și asociații din municipiu, pornind cu clubul emblemă, care este Universitatea Cluj.

Nu vom înceta să spunem că sportul reprezintă cel mai important medicament pentru sănătatea noastră din toate punctele de vedere. Un stil de viață sănătos începe cu mișcare și sport”, a precizat primarul Emil Boc în cadrul ședinței extraordinare de marți a forului administrativ, citat de Monitorul Cluj.

Anul trecut, ”U” Cluj a încasat 3.1 milioane de lei de la autoritățile Municipiului Cluj-Napoca. Acum suma este mai mare, plusul fiind de aproximativ 900.000 de lei. E important de precizat că ”U” Cluj ia în acest an, 2022, aproape jumătate din suma totală alocată din bugetul local sectorului sportiv, de 10.450.000 de lei (peste două milioane de euro).

”U” Cluj poate urca pe locul 2 în play-off

”U” Cluj poate urca pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, dacă va învinge, marți, de la ora 19:00, FC Hermannstadt, în deplasare. Acum, ecartul dintre cele două e de numai un punct, 48 la 47. În cazul unui succes cu sibienii, formația lui Erik Lincar poate ajunge și la patru puncte de liderul campionatului, Petrolul.

Ulterior jocului cu FC Hermannstadt, ”U” Cluj va juca acasă, cu Concordia Chiajna.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

 

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă