Iosif Rotariu revine la Poli Timișoara. Funcția pe care o va avea și cum l-au convins Pantilimon și Codrea

Anda DELIU 17 Feb. 2023, 15:57 Liga 2
Iosif Rotariu revine la Poli Timișoara. Funcția pe care o va avea și cum l-au convins Pantilimon și Codrea

Politehnica Timișoara a anunțat astăzi, 17 februarie 2023, că Iosif Rotariu va fi șef al departamentului de scouting al clubului.

Rotariu revine la trupa alb-violetă, pentru care a jucat la începuturile preluării echipei studențești de către suporteri.

Fostul internațional a stat de vorbă cu Liga2.ro și a spus cum l-au convins noul manager general Costel Pantilimon și noul director sportiv Paul Codrea.

Iosif Rotariu, convins de planurile de viitor ale Politehnicii Timișoara

Ajuns la 60 de ani, Iosif Rotariu a jucat în Liga 5 pentru Poli, cu toate că avea o vârstă înaintată. Acum a fost convins să revină, după ce a mai trecut și pe la ACS Poli și Ripensia.

Încă nu a semnat contractul cu clubul, dar Poli a anunțat data la care îl va prezenta oficial: marți, 21 februarie, în Sala Polivalentă din cadrul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara.

”În mare am discutat, luni urmează să stabilim toate detaliile. Costel Pantilimon, manager general, și Paul Codrea, director sportiv, m-au convins. Ambii au jucat în străinătate și mi-a plăcut viziunea lor asupra fotbalului, văd fotbalul ca în străinătate. Nu doar cum văd prezentul neapărat, ci cum văd viitorul. Suntem trei foști jucători ai echipei naționale și putem lucra împreună pentru Poli”, ne-a declarat, în exclusivitate, Rotariu.

Desigur, colaboratorii vor fi dintr-o generație mai tânără, dar tot de nivel mare.

Va căuta copiii talentați

Când a fost sunat de reporterul Liga2.ro, Iosif Rotariu mergea în Ungaria cu echipele lui Poli la un turneu de categoriile U15, U16, U17 și U18.

”Mă duc să văd și eu echipele. Rolul meu va fi să caut juniorii talentați, să-i monitorizez. Voi merge la toate meciurile echipelor din academie, dar și la meciurile echipelor din zonă, să vedem ce putem aduce pentru Poli”, a punctat Rotariu.

Cam același lucru l-a făcut și la Ripensia, unde era angajat consilier al președintelui-patron Dumitru Mihu. De la roș-galbeni, Rotariu a plecat vara trecută. Ulterior, în data de 3 august 2022, de Ziua Timișoarei, era declarat cetățean de onoare al capitalei Banatului.

Va mai lucra și pentru Farul

În tot acest timp, Rotariu nu a fost însă șomer. El colaborează de mai mulți ani cu Hagi, urmârind juniorii talentați din vestul țării. Deocamdată va lucra pentru ambele cluburi în paralel și nu exclude o colaborare între Farul și Poli.

”Da, voi continua să lucrez și pentru Hagi, în prima fază. Voi urmări copii să-i direcționez și spre Poli și spre Farul. Poate vom face și o colaborare, să vină de la Poli apoi la Hagi”, a mai adăugat Rotariu.

Rareș Murariu, portarul echipei, e un produs al lui Hagi (și rudă apropiată a lui Costel Pantilimon).

Pentru echipa națională a României, Iosif Rotariu a jucat în 25 de meciuri și a marcat un gol. Fostul mijlocaș a jucat la Poli Timișoara, Steaua București, Galatasaray (Turcia), Bakirkoyspor (Turcia), CFR Timișoara, OFK Kikinda (Serbia), Extensiv Craiova, FC Bihor Oradea și ASU Poli Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-pantilimon-a-fost-prezentat-oficial-la-politehnica-timisoara-doar-cu-rectorul-langa-el-a-fost-un-imbold-destul-de-mare-sa-vin-aici-paul-codrea-cooptat-si-el-in-conducere-19259849

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-a-devenit-cetatean-de-onoare-al-timisoarei-cred-ca-si-timisoara-m-a-adoptat-pe-mine-ce-spune-fostul-international-despre-situatia-actuala-a-fotbalului-din-capitala-ba-19239248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-despartit-de-iosif-rotariu-ce-spune-fostul-international-19226512

Anda DELIU 17 Feb. 2023, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă