Portarul Alexandriei, moment rar întâlnit în fotbalul mondial. Suporterii Stelei l-au aplaudat pe Iosif Cristică: ”Așa am simțit și am crezut de cuviință”

Andrei PASCU 28 Aug. 2023, 20:01 Liga 2
Portarul Alexandriei, moment rar întâlnit în fotbalul mondial. Suporterii Stelei l-au aplaudat pe Iosif Cristică: ”Așa am simțit și am crezut de cuviință”

Un moment demn de respect, rar întâlnit în fotbal, a avut loc la finalul partidei dintre Steaua și CSM Alexandria, scor 1-1. Centrul atenției s-a îndreptat către portarul teleormănenilor, Iosif Cristică, în vârstă de 29 de ani, care și-a cerut scuze în fața suporterilor ”militarilor”.

Cristică a recurs la acest gest după ce a tras de timp în partida din Ghencea, pentru ca echipa sa să scoată un punct foarte important în fața trupei lui Daniel Oprița.

Iosif Cristică și-a cerut scuze după tragerile de timp din Steaua – CSM Alexandria

CSM Alexandria, antrenată de Ștefan Odoroabă, a scos un punct care îi dă mare încredere pentru etapele următoare din Liga 2, dar pe finalul duelului din București a și tras de timp, pentru a scurta cât mai mult timpul efectiv de joc.

La finalul întâlnirii, Iosif Cristică, avertizat și cu cartonaș galben pentru că a întârziat reluarea partidei în anumite momente, a mers în fața suporterilor Stelei și le-a cerut scuze pentru cele întâmplate, pentru că au fost nevoiți să  asiste la aceste întreruperi.

Câțiva fani ai ”militarilor” au apreciat și au răsplătit reacția lui Iosif Cristică, pe care l-au aplaudat.

Iosif Cristică – gest special în Ghencea

La meciul Steaua – CSM Alexandria, scor 1-1, am avut parte de un episod deosebit care dovedește ce valori morale sunt practicate în cadrul clubului nostru.

Portarul și căpitanul echipei, Iosif Cristică, în imagine, la finalul meciului, s-a dus către suporterii steliști, din spatele porții în care a apărat în repriza a doua. Cristică le-a cerut scuze fanilor pentru că, pe final de meci, în interesul menținerii scorului egal de pe tabela de marcaj, a tras de timp.

El a fost, din acest motiv, avertizat cu cartonaș galben de arbitrul partidei.

O parte a galeriei steliste l-a aplaudat, după acest gest, pe cerberul nostru. Iosif Cristică a mai luat, în acest start de sezon, un cartonaș galben la meciul câștigat la Chiajna, din aceleași motive.

Iosif Cristică este alexăndrinean, el crescând la echipele de copii și juniori ale orașului.

Un interviu cu Iosif Cristică, pe marginea acestui subiect, va fi publicat în programul de meci care se va redacta cu ocazia meciului contra celor de la CSM Slatina!

Bravo pentru fair-play și pentru implicare căpitane!”, a notat CSM Alexandria pe Facebook.

Iosif Cristică, reacție după Steaua – CSM Alexandria

Portarul, fost la Unirea Slobozia, Unirea Brânceni sau Chindia Târgoviște, care a jucat în toate cele patru etape de Liga 2 disputate până acum, în acest sezon, a explicat gestul:

Așa am simțit și am crezut de cuviință. Suporterii vin la fotbal să vadă fotbal, dar câteodată trebuie să recurgem și la astfel de trucuri. Sunt bucuros pentru rezultatul obținut, dar și pentru că suporterii au primit și apreciat scuzele mele”.

CSM Alexandria, remiză importantă cu Steaua

CSM Alexandria a revenit și de la 0-1 în Ghencea. A fost condusă de Steaua, încă din minutul 22, când a punctat Bogdan Chipirliu, dar a reușit să schimbe tabela până la ultimul fluier al primei părți. A punctat pentru trupa lui Ștefan Odoroabă prin Ovidiu Horșia, în minutul 45.

Formația din județul Teleorman putea să și câștige cu puțin noroc partida cu Steaua, dar în cele din urmă s-a terminat duelul 1-1. A fost un final încins de meci, cu multe cartonașe galbene, chiar și pentru cei doi antrenori, Ștefan Odoroabă și Daniel Oprița, în minutele de prelungire, la fel ca portarul Iosif Cristică.

CSM Alexandria, locul 12 în Liga 2

CSM Alexandria va juca în etapa a 5-a a Ligii 2 pe teren propriu, la Turnu Măgurele, cu CSM Slatina. Trupa lui Ștefan Odoroabă a început cu un eșec Liga 2, 0-1 la Unirea Dej, iar în runda a doua a reușit surpriza, câștigând cu 1-0 în deplasare la Concordia Chiajna. În runda a 3-a a mai bifat un eșec, 0-1 cu CSC Șelimbăr, pentru ca acum să facă remiza cu Steaua, 1-1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-metaloglobus-1-1-19282521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-gol-dupa-mai-bine-de-2-ani-19282524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-merge-ceas-in-acest-sezon-de-liga-2-dupa-patru-etape-19282465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-suparat-dupa-fk-miercurea-ciuc-csm-resita-1-1-19282457

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-uta-se-joaca-la-arad-19282445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-1-1-cu-steaua-reactia-lui-stefan-odoroaba-19282449

Andrei PASCU 28 Aug. 2023, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă