Ionuț Stoica își dorește să continue cu FC Hermannstadt și în Liga 2: ”Nici azi nu conștientizez că am retrogradat”

Adrian MUJEA 20 Jun. 2021, 14:28 Liga 2
Ionuț Stoica își dorește să continue cu FC Hermannstadt și în Liga 2: ”Nici azi nu conștientizez că am retrogradat”

Ionuț Stoica (33 ani) a fost jucător de bază la FC Hermannstadt în sezonul recent încheiat de Liga 1, pentru care a strâns 33 de meciuri. Echipa sibiană a retrogradat în Liga 2 în urma barajului de menținere/promovare cu CS Mioveni, trupa antrenată chiar de cel care a dus-o în 2018 în prima ligă, Alexandru Pelici.

Fundașul central joacă la FC Hermannstadt din vara lui 2017, când era luat chiar de la CS Mioveni de Pelici. După patru ani la trupa din Sibiu, dintre care trei ani la Liga 1, Stoica își dorește să continue la echipa din orașul de pe Cibin și va merge la reunirea stabilită marți, 22 iunie.

”Sibiul este a doua casă pentru mine. Nu conștientizez nici azi că am retrogradat. Eu am contract în vigoare cu Hermannstadt”, a spus Ionuț Stoica pentru Liga2.ro.

Ionuț Stoica vrea să continue tot în fotbal după ce se retrage din cariera de fotbalist

Ionuț Stoica a început fotbalul la FC Oltchim, apoi a evoluat ani buni la Damila Măciuca și CSM Râmnicu Vâlcea. Un sezonul a jucat la CS Mioveni, iar apoi a ajuns la FC Hermannstadt.

”Sunt multe amintiri frumoase și mulți oameni cu care încă păstrez legătura. Printre amintirile frumoase, rememorez meciul care ar fi putut să ne ducă în Liga 1, cel cu CS U Craiova, din Zăvoi. Nu am mai primit oferte din zona Vâlcii în ultimii ani”, spune fotbalistul vâlcean, originar din Râmnicu Vâlcea.

Acesta nu a luat încă o decizie în privința viitoarei cariere, după ce va renunța să mai joace. ”Momentan, nu m-am gândit la acel moment. Îmi doresc să joc cât mai mult. Probabil însă că, și după ce mă retrag, voi rămâne tot în domeniul fotbalului”, a mai declarat Ionuț Stoica.

Stoica e la FC Hermannstadt de când echipa a promovat în Liga 2

Ionuț Stoica (foto jos, când juca în Liga 2 cu FC Hermannstadt și era căpitanul echipei) este unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului echipei FC Hermannstadt. Se află la sibieni încă de când trupa evolua în Liga 2.

Răzvan Dâlbea a ajuns în același timp cu Stoica la FC Hermannstadt, iar Petrișor Petrescu evolua la echipa sibiană încă din Liga 4, însă acesta a avut o scurtă perioadă în care a fost plecat la Academica Clinceni, în prima parte a sezonului recent încheiat de Liga 1.

Revenind la Ionuț Stoica, acesta a prins la FC Hermannstadt 33 de meciuri (4 goluri) în sezonul de Liga 2 în care s-a obținut promovarea și 88 de partide (29+26+33) în cele trei ediții de Liga 1, în care a înscris și 5 goluri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Adrian MUJEA 20 Jun. 2021, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă