OFICIAL | Dănuț Coman este noul președinte al FC Hermannstadt. ”Trebuie să reconstruim această echipă și să o ducem acolo unde îi este locul”

Marius ANGHEL 18 Jun. 2021, 14:40 Liga 2
OFICIAL | Dănuț Coman este noul președinte al FC Hermannstadt. ”Trebuie să reconstruim această echipă și să o ducem acolo unde îi este locul”

FC Hermannstadt a anunțat în mod oficial că Dănuț Coman (42 de ani) este noul președinte al clubului. Fostul portar a plecat de la Astra, echipă cu care a retrogradat în Liga 2, campionat unde nu-și dorea să activeze, însă va conduce chiar o altă echipă picată în eșalonul secund.

”Suntem bucuroși să vă anunțăm în mod oficial că Dănuț Coman este noul președinte al A.F.C.Hermannstadt!”, a transmis FC Hermannstadt vineri, 18 iunie 2021.

Dănuț Coman, noul președinte al FC Hermannstadt

Negocierile dintre cele două părți erau cunoscute de o perioadă, însă mutarea s-a făcut abia acum.

”Dănuț Coman este oficial noul președinte al A.F.C.Hermannstadt! Fostul portar în vârstă de 42 de ani este un nume foarte cunoscut în peisajul fotbalistic autohton. Ca fotbalist, acesta a bifat 14 selecții pentru echipa națională a României și a evoluat pentru echipe ca F.C.Argeș, Rocar București, Rapid București, F.C.Brașov, F.C.Vaslui și Astra Giurgiu. De asemenea, acesta deține în palmares două Cupe și două Super Cupe ale României. De asemenea, ca președinte de club, Dănuț Coman a reușit să câștige alături de Astra Giurgiu titlul de campioană a României, o Supercupă a României și să obțină calificarea în grupele Europa League”, sună prezentarea lui Coman la echipa din Sibiu.

Dănuț Coman: ”În primul rând trebuie să reconstruim această echipă”

Fostul președinte al Astrei a vorbit despre noua provocare din cariera sa, numirea în aceeași funcție administrativă la FC Hermannstadt, echipă care a retrogradat după trei sezoane petrecute în Liga 1 și care a fost înființată în 2015.

Sunt extrem de motivat. Am venit cu gânduri pozitive la Sibiu. Îmi doresc foarte mult să aduc această echipă acolo unde îi este locul, adică în prima ligă.
Am întâlnit niște oameni extraordinari aici, care își doresc să facă performanță și care au suferit datorită eșecului pe care l-au avut. Cred că împreună vom putea realiza lucruri frumoase.

În primul rând trebuie să reconstruim această echipă. Timpul nu ne va permite. Începe noul campionat, un campionat în care trebuie să fim foarte buni. Am nevoie de toată lumea pentru această reconstrucție a echipei, pentru îndeplinirea obiectivului pe care ni l-am propus, acela de a promovarea în prima ligă. Am nevoie ca toți oamenii din preajma echipei să fie lângă noi, lângă echipă, am nevoie suporteri. Știu ce înseamnă suporterul, știu ce înseamnă ca acei oameni care vin la stadion să fie mulțumiți de evoluția echipei și de rezultatele echipei.

Sper ca împreună să readucem Sibiul în primul eșalon fotbalistic, iar cu toții să fim mândri de realizările noastre”, au fost primele declarații ale lui Dănuț Coman în postura de președinte al FC Hermannstadt.

Coman merge la echipa din Sibiu pentru că: ”Îi cunosc foarte bine pe cei doi patroni, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar. Am o relație extrem de apropiată și cu Radu Neguț, finul meu”

Coman spune că a avut oferte de la mai multe cluburi din fotbalul românesc, de la nivelul primelor două ligi, însă a ales FC Hermannstadt pentru că va colabora cu doi cunoscuți ai săi, ”patronii Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar”, cât și cu finul său, Radu Negruț.

”Este adevărat că am avut și alte oferte din prima și a doua ligă. Oferte poate mult mai bune. Îi cunosc foarte bine pe cei doi patroni, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar. Am o relație extrem de apropiată și cu Radu Neguț (n.r. – managerul sportiv), finul meu. Știu eforturile care s-au făcut în ultimii ani aici, știu dezamăgirile care au fost după eșecul de a retrograda această echipă. Repet, sunt ferm convins că împreună putem readuce Sibiul în prima ligă, acolo unde ne dorim cu toții”, a mai spus Coman.

”Sunt foarte mulți jucători care vor pleca de la FC Hermannstadt”

Noul conducător al echipei din Sibiu susține că lotul de jucători va suferi modificări importante, în acest sens făcându-se deja deja primele achiziții: Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), și Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș).

Sunt foarte mulți jucători care vor pleca de la FC Hermannstadt, sunt jucători care vor veni. Au venit în ultimele zile, vor mai veni și alții. Jucători care vor să pună umărul și tot ce au mai bun pentru această echipă. În anii trecuți mi-am dorit să am un grup unit în primul rând, și cred că am reușit la Astra, mai puțin în ultimul an. Din varii motive s-a ajuns ca echipa să retrogradeze. Dar tu toții nu trebuie să ne mai gândim la ce a fost, ci la ce vom face de acum încolo. Trebuie ca toate cunoștințele noastre să le avem pentru rezultate și pentru ceea ce ne dorim să facem”, a mai declarat Dănuț Coman.

Pentru postul de antrenor, echipa sibiană l-a ofertat, printre alții, pe Bogdan Andone, cu care Dănuț Coman a mai colaborat la Astra.

Reunirea echipei FC Hermannstadt este programată pentru marți, 22 iunie 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=M0kyfB4peBg

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-plecare-si-un-nou-transfer-la-fc-hermannstadt-claudiu-belu-iordache-a-mers-la-rapid-ionut-nastasie-preia-numarul-10-la-sibieni-19189349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-pe-modelul-diesel-sibienii-au-inceput-mai-greu-dar-au-facut-inca-doua-transferuri-la-cateva-ore-dupa-prima-venire-doi-tineri-din-liga-3-prezentati-oficial-19189249

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-ofertat-de-fc-hermannstadt-am-avut-discutii-cand-se-va-decide-si-ce-spune-despre-o-posibila-colaborare-cu-danut-coman-19189022

Marius ANGHEL 18 Jun. 2021, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă