Ionuț Badea și Campionii FC Argeș, pregătiți pentru startul play-off-ului. ”Gândim totul pentru a putea promova în acest an.” Cum vede antrenorul meciul de debut, cu Turris Oltul, și ce ar însemna accederea în Liga 1 pentru suporteri | VIDEO

Marius DUINEA, Marius ANGHEL 01 Jul. 2020, 13:21 Liga 2
Ionuț Badea și Campionii FC Argeș, pregătiți pentru startul play-off-ului. ”Gândim totul pentru a putea promova în acest an.” Cum vede antrenorul meciul de debut, cu Turris Oltul, și ce ar însemna accederea în Liga 1 pentru suporteri | VIDEO

Play-off-ul de promovare din Liga 2 debutează vineri, 3 iulie, cu un meci organizat la Turnu Măgurele, unde se întâlnesc Turris Oltul și Campionii FC Argeș. Partida care are startul la ora 17:00 aduce față în față ocupantele locurilor 3, respectiv 4 din acest mini-turneu de cinci etape, echipe despărțite de un punct, 20 față de 19, în favoarea gazdelor.

Pentru ambele formații, jocul de vineri va fi primul oficial desfășurat după o pauză de trei luni și jumătate, ca urmare a suspendării și mai apoi ”înghețării” actualului sezon de Liga 2 din cauza pandemiei COVID-19. În ultima lună, în care au revenit la antrenamente pentru pregătirea play-off-ului care decide promovatele în Liga 1, atât Turris Oltul, cât și Campionii FC Argeș au desfășurat un singur meci amical oficial. Argeșul a trecut, în deplasare, cu 3-1 de U Craiova, în timp ce echipa antrenată de Erik Lincar a cedat pe teren propriu testul cu Rapid, scor 1-4.

În acest timp, ambele echipe au primit licența pentru Liga 1, echipa din Turnu Măgurele obținând-o abia la apel și cu penalitate financiară, astfel că sunt pregătite să dea totul pentru a intra în posesia biletului pentru promovare.

Ionuț Badea: ”Patru victorii din cinci meciuri ar fi un rezultat care să-ţi asigure o poziţie pentru promovare”

Antrenorul Argeșului, Ionuţ Badea, îşi doreşte un debut perfect în această luptă pentru promovare. Într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei piteștene, Badea a vorbit despre așteptările de la meciul cu Turris Oltul și cum vede trupa antrenată de Erik Lincar, nivelul la care se află jucătorii săi înainte de meciul din prima etapă, atuul ”vulturilor” și ce ar însemna o promovare în Liga 1 pentru alb-violeți.

Care sunt aşteptările de la meciul de vineri, cu Turris Oltul Turnu Măgurele?
Aşteptările întotdeauna vor fi mari. Într-adevăr, începe acest play-off, acest minicampionat, în urma căruia vrem să facem o mare de oameni şi suporteri fericiţi. Toate meciurile au o importanţă cât o finală. Nu se poate spune că cu trei victorii se atinge obiectivul. Cred că patru victorii din cinci meciuri ar fi un rezultat care să-ţi asigure o poziţie pentru promovare. Meciurile vor fi foarte echilibrate. E posibil să existe şi multe egaluri. O predicţie este greu de făcut. Nici nu ne gândim la aşa ceva, ne gândim doar la fiecare meci. Fiecare meci are importanţa lui. Primul, cel cu Turris, este împotriva unei echipe foarte bine organizate, structurată, cu forţă. E adevărat că au început un pic mai târziu pregătirile, ceea ce le poate da un uşor dezavantaj, însă în aceste tipuri de meciuri contează foarte mult puterea grupului, tot ceea ce înseamnă gândire, strategie şi foarte multă inimă.

Este echipa pregătită 100 la sută pentru startul play-off-ului?
În momentul acesta pot să spun că suntem pregătiţi pentru acest start. Avem încă trei zile de gândire a ceea ce urmează să facem. Tot ceea ce am făcut până acum a mers către această situaţie de finisare, în ultima săptămână, în ultimele două săptămâni, aşa că mă aştept să avem un joc consistent în urma căruia să ne putem bucura.

”E importantă acum puterea grupului”

Cum ţi se pare Turris Oltul ca echipă, ca adversar?
Am văzut meciurile Turrisului din campionat. Ştiu că au avut un amical cu Rapid, pierdut cu 4-1, dar sunt irelevante aceste informaţii pentru mine, pentru că sunt convins că vor arăta altfel la ora jocului. Noi trebuie să fim foarte atenţi în ceea ce priveşte jocul pe ambele faze. Poţi să câştigi pentru că vei avea posesie, poţi să câştigi pentru că vei avea succes la faze fixe. Important este ca toţi jucătorii să se dăruiască. E importantă acum, aşa cum spuneam, puterea grupului, pentru că unul singur dă gol, ceilalţi 10, 12 sau 14 intraţi pe parcurs vor munci pentru acest lucru. Atâta vreme cât avem în minte acest obiectiv ca o consecinţă a ceea ce vom face, lucrurile vor sta bine pentru noi.

Care trebuie să fie atuul vostru în această luptă pentru promovare?
Atuurile, pentru că nu e numai unul, sunt tot ce am lucrat până acum şi lucrurile care s-au făcut, au dat valoare muncii făcute, tot ce înseamnă puterea de grup şi unitatea asta cu care am reuşit să fim cea mai longevivă echipă ca şi rezultate din primele două ligi. Organizarea pe care o avem. Mai sunt şi altele, dar deocamdată mă opresc aici.

”Pentru suporteri ar fi ceva fantastic o promovare. E inimă pură, inimă alb-violetă”

Băieţii sunt conştienţi de importanţa celor cinci ”finale”?
Am avut șase săptămâni de pregătire până acum, legat de acest lucru. Tot ce înseamnă jucător, masor, magazioner, de la cei mai mici, până la cei care conduc acest club, gândim totul pentru a putea promova în acest an.

Ce ar însemna o promovare pentru FC Argeş?
Pentru FC Argeş, după 11 ani ar fi, un lucru extraordinar, dar în primul rând pentru suporterii noştri ar fi ceva fantastic. Pentru noi este o meserie pe care o facem cu pasiune, dar pentru ei e inimă pură, inimă alb-violetă şi ştim ce ar putea însemna pentru ei acest lucru.

Meciurile se vor juca fără spectatori. Ce mesaj ai pentru suporterii piteşteni care aşteaptă cu mare nerăbdare acest play-off?
Să transmită foarte multă energie pozitivă jucătorilor, să se gândească chiar şi în momentele grele că putem câştiga şi să putem să ne bucurăm la final.

În play-off mai particită UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni (20 puncte), Petrolul Ploiești și Rapid (ambele cu 19 puncte).

Celelalte două jocuri din prima etapă a play-off-ului au loc sâmbătă, de la ora 17:00, între UTA și Petrolul, și marți, de la ora 20:00, între CS Mioveni și Rapid.

Marius DUINEA, Marius ANGHEL 01 Jul. 2020, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă