„Ion Moina”, pregătit să devină o arenă de cinci stele

08 Oct. 2008, 13:04 Liga 2

Proiectul noului stadion "Ion Moina" este aproape de finalizare și a fost prezentat într-o conferință de presă comună a primarului Emil Boc și președintelui CJ Alin Tișe, anunță Clujeanul.ro

Noua arenă va avea o poziționare ușor diferită față de cea veche, pe lângă stadionul propriu-zis, complexul urmând să beneficieze de un corp de servicii de 25 de etaje și o sală polivalentă.

Componentele complexului vor fi conectate între ele prin alei pietonale, iar în jurul stadionului vor fi amenajate spații de promenadă și agrement, inclusiv mici magazine.

Stadionul va benefia și de un sistem de nocturnă integrat și a fost creat după modelul altor 100 de stadioane din întreaga lume. “Pentru a face acest proiect, am studiat peste 100 de stadioane din întreaga lume, cu o capacitate asemănătoare și din orașe cu același număr de locuitori. Am făcut un stadion care să încapă în primul rând în spațiul pe care l-am avut la dispoziție”, a explicat Mircea Petrina, reprezentantul UTCN.

Noi dorim ca ridicarea noului stadion să înceapă undeva în primăvara sau vara anului viitor și, în cazul în care nu apar alte probleme precum contestații la licitații, ar trebui să fie gata la sfârșitul anului 2010”, a explicat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.


CLICK AICI PENTRU A FACE O PLIMBARE VIRTUALĂ‚ PE VIITORUL STADION AL CELOR DE LA "U" CLUJ

08 Oct. 2008, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă