Ioan Neculaie poate deveni principalul creditor al FC Brașov. Tribunalul l-a reînscris pe omul de afaceri la masa credală

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 17:39 Liga 2
Ioan Neculaie poate deveni principalul creditor al FC Brașov.** Tribunalul l-a reînscris pe omul de afaceri la masa credală

Ioan Neculaie a primit o veste bună din partea Tribunalului Brașov. La începutul lunii februarie, prin intermediul avocatului său, omul de afaceri a cerut să fie reînscris la masa credală în procesul insolvenței echipei FC Brașov cu suma de 10 milioane de lei! Inițial, Neculaie a fost înscris la masa credală cu această sumă, dar, după declanșarea dosarului penal, administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a înlăturat din tabelul definitiv creanța lui Neculaie întrucât documentele folosite ar fi fost false.

Contestația lui Neculaie a avut însă câștig de cauză la Tribunalul Brașov. „Admite contestația formulată de creditorul Neculaie Ion împotriva măsurii administratorului judiciar CII Alexandru Cosmin Gheorghe de înlăturare a creanței în cuantum de 9.980.133 lei din tabelul definitiv rectificat și în consecință: Dispune rectificarea tabelului și reînscrierea creditorului cu suma de 9.980.133 lei în calitate de creditor chirografar subordonat. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare”, este soluția Tribunalului Brașov în acest caz.

Cum Finanțele Brașov au decis reducerea creanțelor de la 22 la 10 milioane de lei, iar ICIM-ul ar putea fi înlăturat de la masa credală, teoretic, Ioan Neculaie poate deveni principalul creditor al clubului! Prin firmele pe care Neculaie le controlează, acesta este înscris în acest moment la masa credală cu circa 1 milion de lei, iar fiul său, Alexandru, a solicitat să fie înscris cu circa 2,5 milioane de lei.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 24 Feb. 2017, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă