FC Brașov rămâne în Liga 2, Călin Moldovan nu știe dacă mai continuă cu echipa: ”Chiar dacă numele meu e mic, am demonstrat că putem face și fotbal. Eu și stafful meu ne-am făcut treaba”

Adi MARICA 21 May. 2022, 19:37 Liga 2

FC Brașov s-a impus în ambele manșe ale barajului de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara. După 2-1 la Timișoara, echipa antrenată de Călin Moldovan a câștigat cu 1-0 și jocul retur, pe teren propriu, pe Tineretului.

Călin Moldovan, după victoria de la baraj și salvarea Brașovului de la retrogradare: ”Prin câștigarea acestui baraj am demonstrat multora că putem să avem spirit”

La finalul meciului retur cu Poli Timișoara, Călin Moldovan și-a felicitat jucătorii, a plătit câteva polițe și nu a dorit să vorbească despre viitorul său la FC Brașov.

”Sunt un antrenor fericit și mulțumit. Am făcut un joc perfect din punct de vedere tactic și rezultatul s-a văzut. A fost un consum nervos foarte mare. Am fost făcut în toate felurile, dar, așa cum v-am mai spus, această echipă a crescut de la meci la meci. Am spus că echipa va lupta până la capăt în condiții nu tocmai fericite. Jucătorii au dat dovadă de mare caracter, jos pălăria în fața lor. E greu să-mi găsesc cuvintele. Prin câștigarea acestui baraj am demonstrat multora că putem să avem spirit.

Chiar dacă numele meu e mic, Moldovan Ioan Călin, am demonstrat că putem face și fotbal. Nu știu ce va fi sezonul viitor, noi ne-am făcut treaba, am îndeplinit obiectivul și asta e tot. Nu pot să vorbesc eu de sezonul viitor, pentru că nu știu ce va fi. Eu și stafful meu încheiem contractele pe 30 iunie. Acum trăim momentul și ne bucurăm enorm pentru ce am reușit. Nu mi s-a propus nimic, dar nu vreau să discut acum despre mine, băieții au jucat admirabil. Eu sunt un simplu antrenor. Știți cum este cu antrenorii, azi ești, mâine nu!

Am luptat pentru evitarea retrogradării, dar gândiți-vă în ce situație am luat noi echipa. Eu și colegii mei din staff aveam opt meciuri de baraj câștigate începând cu Liga a 4-a”, a spus Călin Moldovan la finalul partidei cu Poli Timișoara.

  • FC Brașov în manșa retur a barajului de menținere cu Poli Timișoara: Laur. Popescu – M. Burlacu, Rob. Gherghe, Fustar, Drăgoi – Dumbravă (cpt.), Vas. Constantin (H. Popa 82′) – Piper (Leonte 73′), Negrean (Lascu 82′), Lambrinoc (Rz. Iorga 73′) – Angelov (Bg. Roșu 89′). Rezerve neutilizate: D. Mutu – Vl. Mihalcea, Toderașcu, Ad. Voicu.

FC Brașov, mai slabă în timpul sezonului decât Poli Timișoara, însă mai bună la barajul de salvare

Poli Timișoara și FC Brașov au jucat barajul de menținere în Liga 2 după ce au încheiat play-out-ul pe locul 5 în grupele în care au fost repartizate, cu 28, respectiv 24 de puncte. La finalul sezonului regular, după 19 meciuri, Poli a fost pe locul 15, cu 21 de puncte, iar FC Brașov a fost pe poziția a 16-a, cu 14 puncte.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Brașov, pe stadionul Tineretului, unde Poli i-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Erik Gerbi în minutul 55.

În turul barajului, FC Brașov s-a impus cu 2-1 la Timișoara, prin golurile marcate de Alexandru Negrean (53′) și Bogdan Piper (67′), respectiv Doru Andrei (6′) pentru Poli.

În returul barajului, FC Brașov a câștigat cu 1-0 pe stadionul Tineretului, prin golul marcat de Milcho Angelov în minutul 71.

FC Brașov și-a asigurat matematic menținerea în Liga 2, în timp ce Poli Timișoara a retrogradat, sportiv, în Liga 3, alături de Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, Astra și Unirea Constanța.

Declarațiile lui Călin Moldovan după returul barajului dintre FC Brașov și Poli Timișoara, scor 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=QXRUHbk3qWQ

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures
Video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-gherghe-extenuat-dupa-ce-s-a-salvat-de-la-retrogradare-cu-fc-brasov-sa-joci-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-e-de-10-ori-mai-greu-ca-cel-de-promovare-in-liga-1-promisiun-19232319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-declaratii-furibunde-dupa-ce-poli-timisoara-a-retrogradat-sportiv-in-liga-3-poli-are-nevoie-de-oameni-de-valoare-care-se-pricep-la-fotbal-de-antrenor-si-de-jucatori-care-pun-sufl-19232303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-asigurat-ramanerea-in-liga-2-dupa-barajul-cu-poli-timisoara-milcho-angelov-a-decis-returul-de-pe-tineretului-19232285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

Adi MARICA 21 May. 2022, 19:37 Liga 2
Pe aceeași temă