FC Brașov și-a asigurat rămânerea în Liga 2 după barajul cu Poli Timișoara. Milcho Angelov a decis returul de pe Tineretului

Adi MARICA 21 May. 2022, 14:58 Liga 2

După 2-1 la Timișoara, FC Brașov a câștigat și returul barajului de menținere în Liga 2, scor 1-0 cu Poli Timișoara. Bulgarul Milcho Angelov a marcat golul victoriei în minutul 71.

FC Brașov se menține din punct de vedere sportiv în Liga 2, în timp ce Poli Timișoara retrogradează în Liga 3.

Milcho Angelov a decis returul barajului de menținere dintre FC Brașov și Poli Timișoara

Meciul desfășurat pe stadionul Tineretului a început alert, iar Vasile Constantin i-a dat primele emoții lui Paduraru cu un șut de la 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă. Bănățenii au reacționat prin Ursu, care, în două rânduri, a trimis de la marginea careului, însă nu a prins cadrul portii lui Popescu.

Rareș Lazăr a ratat ocazia primei reprize, șut din unghi, dar Popescu, ieșit la intercepție, a reușit sa blocheze. Negrean a fost blocat în marginea careului mic, de Mera și Paduraru, iar Angelov nu a găsit spațiul porții. Piper a trimis primul șut pe spațiul porții abia în minutul 43, dar fără niciun pericol pentru Păduraru.

Cei de la Poli au ieșit mai motivați de la cabine, Andrei Doru și Ursu au trimis primele șuturi pe spațiul porții lui Popescu, dar cea mai mare ocazie le-a aparținut brașovenilor, prin Negrean, care l-a driblat pe Mera, dar nu a reușit să-l învingă pe Păduraru din situație unu la unu.

Brașovenii au deschis scorul prin Angelov, servit ideal de Negrean, iar bulgarul l-a învins pe Păduraru cu un șut plasat, în dreapta. Timișorenii au riscat pe final, iar Sîntean a ratat o ocazie uriașă, singur cu Popescu, șut peste transversală.

S-a terminat 1-0 pentru FC Brașov, care a câștigat și manșa retur a barajului de menținere cu Poli Timișoara, după ce în tur se impuseseră cu 2-1 în Banat.

Galeria Politehnicii a dominat fondul sonor al jocului, fotbaliștii alb-violeți au fost modești

La meciul de la Brașov au asistat circa 1000 de spectatori, dintre care 150 au fost suporteri ai lui Poli. Timișorenii și-au făcut simțită prezența pe stadion abia din minutul 30, iar până la final au dominat clar fondul sonor din tribune. De această dată, spre deosebire de ultimele meciuri, nu i-au mai ironizat pe jucători cu scandările lor.

Poli a fost, însă, inferioară Brașovului, și, cel puțin din punct de vedere sportiv, retrogradează în Liga 3, după ce în campionatul trecut a jucat în play-off-ul de promovare în Liga 2. Trupa timișoreană va rămâne, cel mai probabil, în Liga 2, fiindcă Gaz Metan Mediaș, retrogradată din Liga 1, are o situație financiară dezastruoasă și se va desființa.

După joc, fotbaliștii Politehnicii au mers la galerie, unde au primit cuvinte grele din partea suporterilor și au rămas fără tricouri.

FC BRAȘOV POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-0

Milcho Angelov 71′

FC Brașov: Laur. Popescu  Rob. Gherghe, Fustar, M. Burlacu – Drăgoi, Vas. Constantin (H. Popa 82′), Piper (Leonte 73′), Dumbravă (cpt.) – Lambrinoc (Rz. Iorga 73′), Angelov (Bg. Roșu 89′), Negrean (Lascu 82′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Vl. Mihalcea, Toderașcu, Ad. Voicu
Antrenor: Călin Moldovan

Poli Timișoara: Păduraru – D. Radu (Sofran 69′), Mera (cpt.), Bocşan, Pamfile (Oanea 85′) – Bîrnoi (Iamandache 85′), Ignea, R. Lazăr, D. Andrei – Gerbi (Sîntean 77′), Oct. Ursu
Rezerve neutilizate: Murariu – Plumbuitu, Bakoş, Huminic, Rogosic
Antrenor: Antonio Foale

Stadion: Tineretului (Brașov). Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş). Asistenți: Mihăiță Necula și Cosmin Vătămanu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

Adi MARICA 21 May. 2022, 14:58 Liga 2
Pe aceeași temă