Robert Gherghe, extenuat după ce s-a salvat de la retrogradare cu FC Brașov: ”Să joci barajul pentru menținerea în Liga 2 e de 10 ori mai greu ca cel de promovare în Liga 1!” Promisiune pentru sezonul viitor: ”Ne batem la promovare!”

Adi MARICA 21 May. 2022, 17:21 Liga 2

Robert Gherghe, fundașul echipei FC Brașov, spune că barajul de menținere în Liga 2 a fost, pentru el, mult mai greu decât barajul jucat anul trecut cu CS Mioveni pentru promovarea în Liga 1!

FC Brașov s-a impus în ambele manșe ale barajului de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara, cele două fiind ocupantele locului 5 în cele grupele de play-out ale acestui sezon al eșalonului secund. A câștigat cu 2-1 la Timișoara și cu 1-0 pe teren propriu.

”Anul trecut am jucat cu CS Mioveni barajul pentru promovare în Liga 1. Acest baraj pentru menținerea în Liga a 2-a a fost de 10 ori mai greu! E o presiune fantastică! Când pierzi barajul pentru Liga 1, rămâi în Liga a 2-a, în schimb, dacă pierzi barajul pentru Liga a 2-a te duci în Liga a 3-a și rămâne o pată urâtă în CV.

Eu spun că am fost mai buni în ambele manșe în acest baraj. Astăzi a fost mult mai greu, presiunea a fost mult mai mare pe noi. La baraj nu joci la spectacol, contează rezultatul final”, a spus fundașul care în sezonul trecut câștiga cu CS Mioveni barajul de promovare în Liga 1 cu FC Hermannstadt, însă nu era păstrat în lot de Alexandru Pelici.

Robert Gherghe crede că FC Brașov va juca în play-off-ul Ligii 2 în noul sezon, după ce în acesta abia s-a salvat de la retrogradare

Fundașul a fost impresionat și de numărul de spectatori prezent la acest meci și a mai spus că are încredere că problemele financiare ale clubului vor fi rezolvate. Jucătorii au ultimul salariu primit pentru luna ianuarie a acestui an!

”La ultimele meciuri au venit mai mulți oameni la stadion să ne susțină. E adevărat că am arătat și un fotbal mai plăcut decât în tur.

Sunt probleme financiare la echipă, este o normalitate în România. Avem promisiuni că se vor rezolva. Sezonul viitor sigur ne vom bate la play-off. Dacă vom putea să promovăm singur o vom face”, a mai spus Robert Gherghe, unul dintre jucătorii de bază ai FC Brașov în acest sezon.

Gherghe a fost folosit în 23 de meciuri dintr-un total de 27 și a înscris un gol, în succesul cu 6-1 cu Astra.

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-declaratii-furibunde-dupa-ce-poli-timisoara-a-retrogradat-sportiv-in-liga-3-poli-are-nevoie-de-oameni-de-valoare-care-se-pricep-la-fotbal-de-antrenor-si-de-jucatori-care-pun-sufl-19232303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-asigurat-ramanerea-in-liga-2-dupa-barajul-cu-poli-timisoara-milcho-angelov-a-decis-returul-de-pe-tineretului-19232285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

Adi MARICA 21 May. 2022, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă