Costel Enache, înaintea meciului cu Dunărea Călărași: ”Suntem favoriți, dar asta nu e de ajuns.” Strategia antrenorului echipei Poli Iași în ultimele jocuri din acest sezon

Narcis POHOAȚĂ 20 Apr. 2022, 22:05 Liga 2
Costel Enache, înaintea meciului cu Dunărea Călărași: ”Suntem favoriți, dar asta nu e de ajuns.” Strategia antrenorului echipei Poli Iași în ultimele jocuri din acest sezon

Politehnica Iași întâlnește vineri, pe teren propriu, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, Dunărea Călărași, singura echipă din Grupa A fără punct obținut în play-out și fără gol marcat.

Având în față un adversar deja retrogradat în al treilea eșalon și cu o medie de vârstă scăzută, Iașiul pornește clar cu prima șansă și va trebui să o fructifice, pentru a-și asigura din punct de vedere matematic rămânerea în liga secundă.

Costel Enache, înainte de meciul Poli Iași – Dunărea Călărași: ”Este nevoie de seriozitate, concentrare și inteligență”

Cum Poli a avut mari emoții în a se impune în Copou cu Dacia Unirea Brăila, un alt adversar modest, deja retrogradat și el, antrenorul Costel Enache și-a avertizat din nou elevii și le-a cerut să dea dovadă de concentrare și de seriozitate pentru a nu a avea surprize neplăcute. Acesta a subliniat că meciul cu Dunărea poate deveni foarte ușor pentru elevii săi, dar, în același timp, se poate transforma într-un chin, dacă nu va fi tratat serios.

”Pornim favoriți în acest meci, dar nu cred că e de ajuns doar statutul acesta, ci e nevoie să fim concentrați, să tratăm serios jocul și adversarul. Eu sper că mesajul meu ajunge la mintea și la sufletul jucătorilor. Este nevoie de seriozitate, concentrare și inteligență. Pentru că într-un asemenea joc lucrurile pot fi ușor tranșate dacă suntem concentrați și găsim soluțiile bune. Sau putem transforma meciul într-un chin dacă lucrurile vin fără doza necesară de concentrare. Apelul meu la jucători este să fie concentrați și motivați ca pentru fiecare joc pe care l-am avut până acum”, a declarat antrenorul Costel Enache în cadrul conferinței de presă premergătoare acestui joc.

Enache, aprecieri pentru tinerii jucători ai Dunării Călărași

Antrenorul echipei din Iași i-a lăudat pe jucătorii de la Călărași pentru faptul că au dus competiția până la final, în ciuda problemelor existente la club: ”Apreciez adversarul, pentru că în condiții foarte grele a reușit să ducă competiția până la capăt. Cu jucători foarte tineri și cu multe probleme și-au văzut de treabă și cu forțele lor au luptat. Apreceri maxime din partea mea. Știu că rămân doar motivațiile individuale, fiecare vrea să demonstreze că poate fi un jucător important în campionatul Ligii a 2-a și atunci jucătorii își găsesc motivații individuale foarte bune.”

Costel Enache nu va conta în acest meci pe Alexandru Stan, Robert Asăvoaei și Cristian Pușcaș, toți absenți din motive medicale. Pușcaș are din nou dureri foarte mari la tendon, iar Asăvoaei a suferit o leziune fibrilară la antrenamentul de luni și va trebui să stea câteva zile. Cei doi i se alătură pe lista indisponibililor lui Stan, pentru care sezonul s-a încheiat după ce a suferit o fractură la un deget.

Selecția la Poli Iași s-a încheiat

Întrebat dacă ulterior, în ultimele două meciuri din play-out, va folosi jucătorii mai tineri sau care au prins mai puține minute până acum, Costel Enache a răspuns prompt: ”Sub nicio formă! Cunosc foarte bine jucătorii, le cunosc potențialul, știu ce pot face, nu mai e cazul să facem din jocuri teste. E o motivație pentru jucători, sunt puncte în joc, imaginea noastră, o să facem lucrurile de așa natură încât să terminăm campionatul cât mai bine, cât mai onorabil. Sub nicio formă nu voi folosi jocurile de campionat pentru a face teste sau trialuri.”

Nici portarul Teodor Axinte, rezervă până acum, nu va beneficia de minute în ultimele jocuri, chiar dacă Poli se va salva matematic. Cel puțin așa a lăsat Costel Enache să se înțeleagă. ”Fiecare își câștigă statutul și poziția. Deocamdată, mare lucru nu avem ce să-i reproșăm lui Ianoș (n.r. Ianoș Brînză), dar în același timp nici lui Teo Axinte. Se antrenează foarte bine, e un partener foarte bun pentru competiția internă pentru Ianoș, se concurează foarte bine unul cu altul, doar că poziția asta de portar este mai aparte și am ales continuitatea. Iar Ianoș a câștigat prim-planul, deși lupta a fost foarte strânsă. Și cu ezitări, cu mici probleme, a ținut poarta destul de bine. Suntem la fotbal, nu suntem doctori de suflete. Ne acceptăm statutul sau situația, nu suntem psihologi sau vraci de suflete sub nicio formă. Ne gândim la unul și rănim pe altul. Este o competiție, ei știu despre ce este vorba. Teo, când o să prindă poarta, o să țină și el foarte bine de poartă, pentru că este foarte bine”, și-a explicat antrenorul Costel Enache strategia în ceea ce privește portarii.

La întâlnirea cu mass-media înainte de jocul cu Dunărea Călărași a participat din partea vestiarului și fundașul Adrian Ilie, care s-a arătat optimist: ”Va fi un joc dificil, pe care trebuie să-l tratăm cu seriozitate. Am încredere că vom face un meci foarte bun și vom reuși să câștigăm.”

Poli Iași mai are nevoie de trei puncte pentru a-și asigura menținerea în Liga 2

Partida Politehnica Iași – Dunărea Călărași, contând pentru etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, are loc vineri, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

Poli Iași ocupă locul 4 în Grupa A a play-out-ului, iar Dunărea Călărași se află pe poziția a 6-a, cu 7 puncte. Ieșenii mai au nevoie de trei puncte pentru a-și asigura sportiv menținerea în Liga 2.

În sezonul regular, Poli Iași a învins cu 3-2 Dunărea, la Călărași, în etapa a 8-a, prin golurile marcate de Bogdan Matei (35 – autogol), Okan Chatziterzoglou (54) și Sekou Camara (89), respectiv Bogdan Moise (37) și Leonard Boiangiu (42).

Declarațiile date de Costel Enache și Adrian Ilie înainte de Poli Iași – Dunărea Călărași:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-salvata-cum-pot-evita-poli-iasi-o-finala-cu-poli-timisoara-in-ultima-runda-a-play-out-ului-ligii-2-pentru-evitarea-barajului-de-mentinere-19228064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-de-play-out-de-liga-2-dinainte-de-paste-se-joaca-mai-devreme-programul-rundei-a-5-a-si-situatia-privind-lupta-pentru-evitarea-retrogradarii-19228068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-saturat-de-umilinte-sustinatorii-dunarii-calarasi-reactii-dure-pe-facebook-dupa-0-3-cu-metaloglobus-si-parcursul-modest-din-play-out-scor-de-neprezentare-consum-de-apa-calda-19227703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-calvarul-trait-de-un-fotbalist-ramas-fara-echipa-la-doar-28-de-ani-poli-iasi-i-a-inchis-usa-in-nas-dupa-zece-sezoane-la-club-am-cazut-in-depresie-ce-mai-face-narcis-ba-19227928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ca-n-vremurile-bune-suporterii-din-peluza-nord-si-fotbalistii-politehnicii-iasi-au-facut-spectacol-fanii-clubului-din-copou-au-creat-o-atmosfera-incendiara-la-cupa-cartierelor-19227779

Narcis POHOAȚĂ 20 Apr. 2022, 22:05 Liga 2
Pe aceeași temă