Oficialii Politehnicii Iași au stabilit obiectivul echipei pentru ultima parte a sezonului de Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 21 Jan. 2022, 11:48 Liga 2
Oficialii Politehnicii Iași au stabilit obiectivul echipei pentru ultima parte a sezonului de Liga 2

Politehnica Iași abordează partea a doua a campionatului de pe un incomod loc 12 în clasamentul Ligii 2. Deși sperau la o clasare care să le permită să atace cu șanse reale play-off-ul, ieșenii au încheiat anul 2021 la doar un punct în fața ultimului loc de baraj de menținere în eșalonul secund și la șapte în spatele ultimelor două poziții care duc în play-off, astfel că șansele de accedere în grupa de promovare sunt pur matematice, având în vedere că mai sunt doar trei etape din sezonul regular. Și asta pentru că bilanțul echipei în ultimele trei etape ale anului trecut, când a întâlnit adversari de rang 2 – Ripensia Timișoara, Unirea Dej și CS Comunal Șelimbăr, a fost extrem de modest, doar trei puncte din nouă, după trei remize albe consecutive.

Ieșenii vor să scape de emoțiile retrogradării în Liga 3 încă din sezonul regular

Cum play-off-ul a fost ratat, oficialii ieșeni au început deja să pregătească sezonul viitor, în care obiectivul va fi clar: promovarea în Liga 1.

Pentru a nu avea emoții legate de retrogradare și pentru a construi în liniște campionatul viitor, moldovenii speră să obțină un număr suficient de puncte în ultimele trei etape din sezonul regular, în care vor întâlni FC Brașov (acasă), Steaua (în deplasare) și Astra (acasă).

Oficialii Politehnicii se gândesc la obținerea a cel puțin șapte puncte, dacă nu chiar la punctaj maxim, astfel încât play-out-ul să fie abordat cu mai multă liniște.În play-out, echipa va mai susține șase meciuri.

Cornel Șfaițer: ”Va trebui să fim foarte atenți la primele trei meciuri din acest an”

Chiar și noul președinte al Consiliului Director, Cornel Șfaițer, a atras atenția că primele trei meciuri ale anului sunt extrem de importante.

”Am avut discuții cu băieții în vestiar, iar ei au fost foarte receptivi. O să încercăm în primul rând să întărim lotul și să creăm o atmosferă bună în cadrul lotului. Trebuie să abordăm primul meci, cel cu Brașovul, cu foarte mare atenție. Va fi un meci foarte important, din punctul meu de vedere, cu o echipă dintr-un oraș mare, care vrea să iasă din zona în care se află. Asta le-am transmis și jucătorilor. Va trebui să fim foarte atenți la primele trei meciuri din acest an”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cornel Șfaițer.

”Ne dorim un loc în prima jumătate a clasamentului”

Cum Poli nu mai are decât șanse pur teoretice la play-off, ieșenii și-au propus să câștige seria de play-out în care va fi repartizată, astfel încât să se claseze la final în prima jumătate a ierarhiei.

”Trebuie să ne securizăm cât mai repede locul în clasament, astfel încât să nu avem emoții legate de retrogradare și să putem aborda partea a doua, meciurile din play-out, fără emoții. Primele trei meciuri sunt foarte importante și eu personal cred că putem obține cel puțin șapte puncte, pentru a risipi emoțiile legate de retrogradare încă din sezonul regulat. Vrem să scăpăm cât mai repede de griji, iar în play-out sper să fim pe unul din primele două locuri și să terminăm sezonul pe locurile 7-9”, a precizat managerul general Florin Briaur.

  • 12 este locul pe care a iernat Poli Iași în Liga 2 după 16 etape, cu 21 de puncte acumulare, fiind la egalitate cu Ripensia, care a stat pe locul 13 din cauza golaverajului mai slab, 17-18 față de 20-16 al ieșenilor.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-urmele-tatalui-fiul-lui-marius-ciubancan-in-probe-la-poli-iasi-echipa-la-care-a-jucat-si-parintele-sau-elevii-lui-costel-enache-au-trecut-cu-bine-de-testele-medicale-19216886

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-prioritatea-numarul-1-este-sa-aducem-trei-patru-jucatori-de-calitate-iar-echipa-sa-arate-mult-mai-bine-primul-jucator-dorit-de-poli-iasi-a-ajuns-in-copou-19216765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/negocieri-finalizate-cu-succes-la-poli-iasi-alexandru-stan-si-marian-stoenac-au-acceptat-si-ei-diminuarea-salariilor-stan-ramane-in-continuare-cel-mai-bine-platit-jucator-din-lot-19216631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-luat-decizia-in-privinta-componentilor-lotului-care-nu-au-acceptat-reducerea-salariilor-si-a-dat-un-exemplu-eu-am-fost-primul-care-a-percutat-si-m-am-pus-in-rand-cu-jucatorii-19216525

Narcis POHOAȚĂ 21 Jan. 2022, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă