Investitori americani la Gloria Buzău

30 Jul. 2009, 20:16 Liga 2
Investitori americani** la Gloria Buzău

Confruntată cu o situație dezastruoasă din cauza colapsului financiar și în divorț cu patronul Costel Bucur, Gloria Buzău mai speră acum doar în minuni. Asta deoarece în afară de banii alocați de Primărie, clubul din Crâng nu se poate baza în momentul de față pe alte fonduri. După ce Bucur a anunțat oficial că nu mai finanțează echipa scoțând la vânzare jucătorii de bază, Gloria pare din nou bătută de soartă. Totuși zilele trecute doi mari iubitori ai fotbalului buzoian aflați însă departe de țară s-au interesat de gruparea din Crâng. Asta ne-a dezvăluit chiar primarul Constantin Boșcodeală care a precizat că respectivii sunt oameni de afaceri stabiliți de mulți ani în America. „Acum două zile am fost sunat de cetățenii respectivi care m-au întrebat despre Gloria Buzău. Mi-au spus că ar fi interesați să investească la clubul din Crâng, mai ales că sunt buzoieni plecați în SUA unde au afaceri. A rămas să ne auzim la telefon joia viitoare după ce se clarifică situația cu acțiunile domnului  Bucur care vrea să renunțe la Gloria. Le-am zis celor doi că este vorba despre un SA și aștept cât mai repede punctul de vedere al acționarilor. Domnul Bucur dacă vrea poate cesiona acțiunile la FC Gloria Buzău însă vom vedea ce se întâmplă săptămâna viitoare”, ne-a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
 

 

Deși numele celor doi nu au fost dezvăluite, se pare că unul dintre ei este Ovidiu Ene alias Șarpe. Acesta a părăsit România în 1996 după ce a renunțat la afacerile pe care le avea în Buzău și anume un post de radio local și un complex comercial en-gros. Ajuns în America, Șarpe a început să facă aranjamente florale iar cum bussines-ul a mers foarte bine s-a extins și în alt domeniu. Cel al imobiliarelor. Acolo unde a reușit să înmulțească dolarii destul de repede devenind astfel un prosper om de afaceri în Las Vegas, iar acum își construiește un hotel în Panama. Ovidiu este un mare împătimit al fotbalului, astfel că și-a făcut și echipă în SUA, botezând-o Rapid Las Vegas.
 

 

Primăria a alocat în acest an Gloriei Buzău suma de 14 miliarde de lei vechi. Deja au fost virate până acum cinci miliarde și jumătate urmând ca restul să fie dat în funcție de încasările municipalității din taxe și impozite. Banii care revin grupării din Crâng sunt pentru competiții, întreținerea bazei sportive, baremurile de arbitraj, prime de joc și cheltuieli la utilități.
 

 

Articol scris de Adrian Soare

30 Jul. 2009, 20:16 Liga 2
Pe aceeași temă