INTERVIU | Ely Fernandes, după debutul perfect pentru ”U” Cluj: ”Este momentul ca echipa să promoveze”

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Mar. 2022, 11:15 Liga 2

După 105 partide în Liga 1, pentru Gaz Metan și Farul (Viitorul și noul Farul), Ely Fernandes (31 de ani) s-a transferat în Liga 2 la ”U” Cluj, iar debutul său a fost perfect.

Mijlocașul din Insulele Capului Verde a fost omul meciului. A marcat un gol și a creat faza primei reușite a clujenilor, în victoria cu 4-0 împotriva Concordiei Chiajna. Ely Fernandes vorbește despre debutul său în Liga 2, diferența de nivel față de Liga 1 sau relația sa cu Gică Hagi.

”În Liga 1 sunt mai mulți jucători de calitate”

Ely, ai făcut un meci foarte bun la debutul pentru ”U” Cluj, în special în prima repriză. Debutul perfect?
Da, a fost primul meu meci, am câștigat împotriva unei echipe bune. Ne-am pregătit foarte bine, alături de antrenorul nostru și de staff. Mă bucur. A fost foarte bine, dar trebuie să mergem înainte. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Suporterii ne-au dat putere. A fost incredibil.

Este atât de mare diferența între Liga 1 și Liga 2?
Sigur că în prima ligă sunt mai mulți jucători cu calitate. Asta nu înseamnă că în Liga 2 nu sunt fotbaliști buni, dar se vede diferența de nivel.

Ai jucat 100 de meciuri în Liga 1. Cum ți se pare ”U” Cluj? Este o echipă ce poate juca în Liga 1?
Din ce am văzut până acum, condițiile sunt de Liga 1. Stadionul, fanii, tot. Din punct de vedere al nivelului echipei, am văzut jucători tineri cu calitate. Cred că este momentul ca echipa să promoveze.

Crezi că se poate promova doar direct? Echipa de pe locul 3 din Liga 2 are șanse la baraj cu o echipă din Liga 1?
Orice este posibil în fotbal. Într-un meci se poate întâmpla orice.

”Hagi este formidabil”

Tu de ce ai părăsit Farul și a mers în Liga 2?
Așa este fotbalul, câteodată. A fost bine acolo, a fost o perioadă bună. Am avut o echipă bună, un antrenor bun, dar am primit oportunitatea aceasta și am vorbit cu mai mulți oameni și am decis să fie un nou start.

Care a fost relația ta cu Hagi?
Este un antrenor foarte bun. Ca jucător nu mai trebuie să spun eu cine a fost, iar ca antrenor este formidabil. Mi-a oferit încredere, am avut o relație bună.

Poți promite fanilor lui ”U” Cluj o promovare?
Pot promite că voi face tot ce ține de mine și tot ce pot. Nu este vorba doar despre mine. Sper ca fanii să vină la meciuri, pentru că împreună suntem mai puternici.

Câte goluri marchezi în Liga 2?
Nu știu, dar mă voi concentra să ajut cât pot echipa. Trebuie să cred că pot să ajut cât mai mult.

  • În etapa a 18-a a Ligii 2, ”U” Cluj joacă în încheierea rundei, în deplasare la Mediaș, cu FC Hermannstadt, marți, 8 martie, de la ora 19:00, pe un teren unde Ely Fernandes a jucat pe când era legitimat la Gaz Metan. ”U” Cluj e pe locul 3, cu 36 de puncte, iar FC Hermannstadt se află pe locul 2, cu 38 de puncte. Ambele echipe sunt calificate matematic în play-off.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Mar. 2022, 11:15 Liga 2
Pe aceeași temă