INTERVIU | Azdren Llullaku, optimist înaintea debutului cu Ceahlăul în Liga 2: ”La ce lot avem, cred că e normal să ne gândim la play-off.” Ce spune despre noua colaborare cu antrenorul Cristian Pustai și de ce consideră campionatul drept unul ciudat

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2023, 10:50 Liga 2
INTERVIU | Azdren Llullaku, optimist înaintea debutului cu Ceahlăul în Liga 2: ”La ce lot avem, cred că e normal să ne gândim la play-off.” Ce spune despre noua colaborare cu antrenorul Cristian Pustai și de ce consideră campionatul drept unul ciudat

Pentru atacantul albanez Azdren Llullaku, unul dintre jucătorii străini cu state vechi în fotbalul nostru, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț este a cincea echipă românească din CV-ul său.

După Gaz Metan Mediaș – unde a fost golgheterul României, chiar cu Cristian Pustai pe bancă, Poli Iași, Astra și Concordia Chiajna, vârful de 35 de ani revine în Liga 2, de această dată în culorile Ceahlăului, nou-promovată în eșalonul secund.

Ajuns sub Pietricica la cererea antrenorului Cristian Pustai, cu care a avut cele mai bune rezultate în țara noastră, poate chiar din cariera sa, fostul internațional albanez este optimist înaintea debutului în noul sezon. Deși nemțenii vin din al treilea eșalon, ”Lulu”, așa cum îl alintă apropiații, este încrezător că echipa sa poate face o figură frumoasă. Și nu ascunde faptul că se gândește chiar la lupta pentru play-off.

Azdren Llullaku: ”Cu domnul Pustai am început cariera aici în România și sper să termin tot cu dânsul”

Un nou început pentru tine. Emoții înaintea debutului cu Ceahlăul Piatra Neamț în Liga 2?
Sunt foarte bucuros că am revenit în România, după o scurtă perioadă petrecută în Italia. Să mă întorc să lucrez cu domnul Pustai e o mare bucurie pentru mine și sper să facem o treabă cât mai bună împreună. Emoții nu sunt, sunt cele inerente de început de sezon. Va fi un campionat greu, pentru că sunt echipe foarte bune, iar noi avem un început dificil, la Hunedoara, cu o echipă foarte bună. Întâlnim o nou-promovată, ca și noi, o echipă omogenă, cu jucători care joacă împreună de câțiva ani, cu un antrenor foarte bun, cu suporteri mulți și va fi un meci greu. Cred că va fi o partidă frumoasă de văzut.

Cum te simți din nou în Moldova, unde ai mai jucat la Politehnica Iași?
Mă simt foarte bine la Ceahlăul. Piatra Neamț e un oraș foarte frumos, liniștit, avem o atmosferă frumoasă pentru fotbal, suporteri frumoși.

Antrenorul Cristian Pustai spunea că vrea să fii din nou golgheter sub comanda sa, așa cum s-a întâmplat și la Mediaș.
Sper și eu să-mi ajut echipa cât mai mult, pentru că de aceea am venit aici. De asta m-a luat domnul Pustai și clubul Ceahlăul, să dau randament cât mai bun și să dau goluri, asta ar fi cea mai bună variantă. Nu a fost greu să mă convingă să vin la Ceahlăul. Cu dumnealui am început cariera aici în România și sper să termin tot cu dânsul.

”La ce lot avem, cred că e normal să ne gândim la play-off”

Ce își propune Ceahlăul în noul sezon de Liga 2?
Am făcut o echipă bună la Ceahlăul, ne-am antrenat foarte bine, a fost un cantonament greu, dar foarte util. La ce lot avem, cred că e normal să ne gândim la play-off. Și după aceea mai departe. Dar pentru a ținti mai sus, trebuie să ajungi mai întâi în play-off.

Și un obiectiv personal?
Nu-mi place să stabilesc de la început un număr de goluri, sunt superstițios. Dar cât mai multe sper, să-mi ajut echipa.

Pe cine vezi în lupta pentru play-off?
Sunt echipe foarte bune, cum ar fi Buzăul, Chindia, Chiajna, Argeș și altele. Sunt cinci-șase echipe care se vor bate pentru play-off și câștigarea campionatului.

Campionat ciudat în Liga 2. Orice echipă, cu un pic de noroc, se poate bate la play-off

Și opt formații fără drept de promovare…
Din păcate, asta e o problemă foarte mare, pe care nu prea poți să o înțelegi. Cum este posibil un campionat cu opt echipe fără drept de promovare? Dar sper să se rezolve cât mai repede chestia asta. Ce se va întâmpla dacă intră mai multe în play-off? Nu se mai înțelege nimic. Dar asta este situația, noi trebuie să ne facem datoria la echipă, să muncim, să ne antrenăm și să dăm randament pe teren. Ce aleg cei de mai sus nu este treaba noastră.

Cum sunt suporterii la Piatra Neamț?
Foarte călduroși. Chiar vin mulți suporteri la stadion și acesta este un plus foarte mare pentru echipă. S-au dat multe abonamente până acum. Ceahlăul este o echipă iubită, un club de tradiție și sperăm să revenim acolo sus unde îi este locul. Îi invit pe toți suporterii Ceahlăului să vină la meciurile noastre, pentru că avem mare nevoie de ei. Sperăm să debutăm cu dreptul și să ne întoarcem de la Hunedoara cu trei puncte.

Cunoști ambele ligi ale României. Cum este campionatul Ligii 2 față de SuperLigă?
E mult diferit față de prima ligă. Mi se pare mult mai bătăios, de luptă, nu prea ai spații ca în prima ligă. Și e un campionat foarte ciudat, sincer, pentru că orice echipă poate să se lupte cu un pic de noroc la play-off, iar de acolo poți să ajungi să promovezi direct. Cel mai important este să te antrenezi bine și să fii profesionist pentru a ajunge în play-off.

Și pentru că ai vorbit de SuperLigă, pe cine vezi favorită la titlu în acest sezon? Acum, din ce ai văzut la debut?
CFR Cluj cred că va face o figură foarte bună, la fel și FCSB. Cred că în acest an FCSB are șanse mari să ia titlul, pentru că au jucători tineri, de mare calitate.

  • Azdren Llullaku va evolua la Ceahlăul cu tricoul cu numărul 7. În cariera sa, albanezo-kosovarul a jucat pentru Conegliano Calcio, Sacilese Calcio, Sudtirol, SSD Domegliara, Polisportiva Tamai, Calcio Dan Dona (toate din Italia), Gaz Metan Mediaș, CSMS Iași, Astana, Tobol (ambele din Kazakhstan), Virtus Entella (Italia), Astra și FC Shakhtyor Soligorsk (Belarus), Concordia Chiajna și Cjarlins Muzane (Italia). Pentru naționala Albaniei are șase meciuri jucate.

Foto: Nelu Messi Photography / ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/numerele-alese-de-jucatorii-echipei-ceahlaul-19278661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatori-de-la-uta-in-liga-2-19278636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-jucatori-noi-la-ceahlaul-19278263

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2023, 10:50 Liga 2
Pe aceeași temă