INTERVIU | Costel Roșu, noul jucător decisiv al Daciei Unirea. „Mi se potrivește această nouă postură a mea”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2017, 12:21 Actualizat: 09 Mar. 2017, 12:22 Liga 2

Jucătorul cel mai în formă de la Dacia Unirea după reluarea campionatului Ligii a 2-a este, fără îndoială, Costel Roșu (32 ani). Urcat în avanposturi de Alin Pânzaru după ce în iarnă echipa s-a despărțit de atacanții Alexandru Muscă și Marco Enciu, mijlocașul a demonstrat că are calități de golgheter, iar în primele două partide din 2017 a marcat de trei ori și a adus Daciei Unirea patru puncte foarte importante.

Roșu a reușit o „dublă” în partida cu UTA Bătrâna Doamnă, iar echipa brăileană s-a impus cu 2-1 în fața uneia dintre pretendentele la promovare, o victorie pe care și-a oferit-o drept cadou la împlinirea vârstei de 32 de ani. După o săptămână, Costel Roșu a fost din nou decisiv pentru echipa fanion a orașului Brăila în deplasarea de la Timișoara, unde a înscris golul prin care echipa a obținut un punct (scor 1-1).

În acest moment, Costel Roșu are 5 goluri în cont și a ajuns cel de-al doilea marcator al Daciei Unirea în acest campionat, după Cosmin Neagu, care are 6 reușite.

– Cum te simți în noua postură, cea de atacant?
– Foarte bine. Sincer, nu mă așteptam să marchez atâtea goluri foarte importante, dar mă bucur că am reușit, mi se potrivește această nouă postură a mea. Să aduci patru puncte echipei tale prin golurile înscrise de tine nu este la îndemâna oricui. Și experiența acumulată în timp mi-a fost de ajutor, plus că eu am simțul porții destul de dezvoltat. Antrenorul mi-a acordat această șansă, iar eu sper că l-am răsplătit pe măsură.

– Cui ai dedicat reușitele tale?
– Cele două goluri din victoria cu UTA mi le-am făcut cadou de ziua mea, am împlinit 32 de ani. Ce să spun, este o mare bucurie ca am marcat și am făcut diferența. Cel de la Timișoara l-am dedicat echipei.

– Puteam spera la mai mult în partida de la Timișoara?
– Nu, după felul în care s-au derulat ostilitățile acolo, egalul este un scor echitabil.

– Ai mai jucat pe acest post la altă echipă?
– La altă echipă nu, ci tot la Brăila, acum trei ani. Atunci echipa noastră s-a clasat pe primul loc în play-out și am avut evoluții bune în linia de atac.

– Cum privești meciul CS Balotești?
– Nu priviți Baloteștiul prin prisma clasamentului. Această echipă s-a întărit, iar dovada o reprezintă victoria cu 2-0 obținută în fața uneia dintre formațiile „tari” din acest campionat, Foresta Suceava. Eu spun că va fi un meci greu, însă îl pregătim foarte bine și sper să bifăm al doilea succes pe Municipal în acest an.

– Te vei regăsi printre marcatori?
– Eu sper că da, însă avem mare nevoie de puncte și important este să câștigăm. Nu contează cine marchează, ne dorim ca, la final, punctele să rămână la Brăila. Dacă mă voi regăsi și eu pe lista marcatorilor, va fi și mai bine.

– Ți-ai dori să devii golgeterul echipei în acest sezon?
– De ce nu, mai sunt destule etape. Eu am 5 goluri marcate, cu unul mai puțin decât Cosmin Neagu. Dacă voi fi sănătos vreau să înscriu în continuare goluri importante pentru Dacia Unirea.

Golul cu ASU Poli:

Golurile cu UTA:

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax) și Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2017, 12:21 Actualizat: 09 Mar. 2017, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă