INTERVIU | Cătălin Hlistei a scuturat din nou plasa, pentru Poli Iași, după o pauză de 8 luni: ”Îmi lipsea golul. Îl așteptam ca pâinea caldă”. Jucătorul vrea să ierneze în fotoliul de lider cu noua sa echipă

Narcis POHOAȚĂ 18 Oct. 2022, 13:07 Liga 2
INTERVIU | Cătălin Hlistei a scuturat din nou plasa, pentru Poli Iași, după o pauză de 8 luni: ”Îmi lipsea golul. Îl așteptam ca pâinea caldă”. Jucătorul vrea să ierneze în fotoliul de lider cu noua sa echipă

Ajuns în urmă cu o lună la Politehnica Iași, după ce și-a reziliat contractul cu Universitatea Cluj la finalul perioadei de transferuri din vară, Cătălin Hlistei a reușit să înscrie, sâmbătă, primul său gol pentru gruparea din Copou.

Folosit vârf fals în formula de start de către noul antrenor Leo Grozavu, mijlocașul în vârstă de 28 de ani a marcat golul victoriei în meciul cu Metaloglobus (scor 1-0) cu un șut de la limita careului.

A fost prima reușită pentru Cătălin Hlistei în ultimele 8 luni, un gol pe care fotbalistul Iașiului îl aștepta ”ca pâinea caldă”.

Într-un interviu acordat Liga2.ro, Hlistei a explicat cât de multă încredere îi dă această reușită, a vorbit despre șansele la promovare ale Politehnicii și a întărit ideea că un grup unit este mult mai important decât o sumă de individualități.

Cătălin Hlistei: ”Așteptam acest gol ca pâinea caldă”

Cătălin, ai reușit să sparți gheața la Poli Iași. Care e sentimentul după primul gol în Copou?
Mă bucur mult pentru acest prim gol la Politehnica Iași. Îmi lipsea golul. Dar, sincer, mai tare mă bucur pentru cele trei puncte. Nu am mai marcat de foarte mult timp, am fost și accidentat o perioadă lungă. Mă bucur că am venit la un club ca Politehnica Iași și avem șanse mari să promovăm din punctul meu de vedere. Am simțit că fundașul va respinge acolo, am urmărit mingea și am tras. Era un singur culoar pe unde puteam să șutez și l-am găsit.

De cât timp nu ai mai marcat?
De vreo 8 luni, dar în tot acest timp am fost accidentat cam 5-6 luni. Am așteptat mult acest gol. Ca pâinea caldă l-am așteptat. Sper să vină și următoarele. Am prins mai multă încredere acum, pentru că îmi lipsea golul, chiar dacă am avut meciuri în picioare, dar nu mă simțeam la capacitate maximă. Nici acum nu sunt, sunt undeva la 70 la sută fizic, dar moral sunt bine, am și dat gol, sper să continuăm să câștigăm și să ajut echipa. De asta am fost aduși la Poli Iași, nu doar eu, ci și colegii meci. Să ne ajutăm unul pe altul și să obținem rezultate.

Cum te-ai simțit în noua postură, de vârf fals?
M-am simțit foarte bine, am jucat și la Rapid, și la UTA, și la Snagov în poziția asta. De altfel, acesta a fost primul meu post de mic. Am jucat atacant, dar nu m-a ajutat înălțimea și am trecut în bandă. Dar mă descurc și atacant, știu cu ce se mănâncă, știu ce se vrea. Nu am eu fizicul necesar să fiu vârf veritabil, dar 9 fals pot să fiu, pentru că știu jocul, știu să plec pe spații, știu unde să mă poziționez. Și apoi, joi unde mă pune antrenorul. Și fundaș central dacă e nevoie, intru și joc.

”Vreau să mă pun în slujba echipei. Grupul bate tot timpul individualitățile”

Acum 2 ani, când ai promovat cu Rapid în prima ligă, ai fost golgheterul echipei. Repeți ”dubla” și cu Poli Iași?
Eu așa sper. Atunci am marcat 14 goluri și am avut 6 pase de gol, sper să înscriu cât mai mult și în acest sezon. Sincer să fiu, în primul rând îmi doresc să promovăm. Dacă mă ajută Dumnezeu să ies și golgeter, va fi un bonus pentru mine. Dar în primul rând contează promovarea, asta este cel mai important pentru club și pentru oamenii din Iași.

Câte goluri ți-ai propus să înscrii în acest sezon la Iași?
Nu mi-am propus un număr de goluri. Nici atunci, când am promovat, și nici cu un an în urmă nu mi-am fixat un număr de goluri. Vreau să iau meci cu meci, la fiecare meci întâlnești alt adversar, poți să ai o zi mai proastă, mai bună, poate nu îți iese ceva, depind și de alți factori, nu doar de mine. Dacă aș putea să dau gol la fiecare ocazie ar fi senzațional, dar mai important este să mă pun în slujba echipei cât mai mult. Sunt de părere că grupul bate tot timpul individualitățile. Pierdem împreună, câștigăm împreună. Nu o să câștige niciodată individualitățile, ci doar grupul.

Cum a fost primul impact cu noul antrenor?
Pe Leo Grozavu îl știam de când l-am avut ca adversar în Liga I, este un antrenor cu experiență, pe unde a fost a avut rezultate și sunt sigur că la finalul sezonului, cu muncă și seriozitate o să ne bucurăm de promovare. Vine cu filosofia lui, noi încercăm să ne acomodăm cât mai repede. Nu prea avem timp, o luăm din start, pentru că timpul este foarte scurt și nu ne așteaptă nimeni. Trebuie să obținem puncte, pentru că dacă pierzi teren se distanțează echipele din față.

Hlistei vrea să ierneze pe primul loc cu Poli Iași

Acasă stați foarte bine, dar în deplasare nu ați mai câștigat de două luni!
Într-adevăr, sun punct în ultimele trei deplasari este puțin la un club care vrea promovarea. Nu înțeleg de ce jucăm așa afară, parcă prestăm alt joc. Nu ar trebui să ne sperie nimic în deplasare. Sper ca de acum încolo să câștigăm, eu personal îmi doresc maximum în cele 6 meciuri din acest an.

Ați câștigat, dat tot greu…
Eu zic că am avut destule ocazii, dar nu am înscris. Nu nu sunt de părere ca nu șutăm la poartă sau că nu avem ocazii. Problema este că nu reușim să înscriem mai repede și sper să nu persiste, pentru că este important să dăm gol cât mai rapid. Pe măsură ce trece timpul și nu reușești să înscrii devine mult mai greu să desfaci adversarul. Eu sunt însă convins că o să vină vremea să câștigăm și noi mai clar, cu 2-0 sau 3-0, poate să dăm și patru goluri, să dăm gol mai repede, să avem și mai multe ocazii. Dar acum și scopul scuză mijloacele. Sincer, m-aș bucura să câștig și cu 1-0, tot trei puncte sunt. Nu avem obiectiv golaverajul, ci promovarea și este normal ca punctele să ne intereseze cel mai mult. Lumea tot timpul vrea mai mult, și noi vrem mai mult, dar nu tot timpul îi putem mulțumi pe toți. Dar încercăm să ne facem treaba cât mai bine, să bucurăm și lumea din tribune.

Urmează un nou meci complicat, cu CSM Slatina.
Va fi un meci greu. Îl cunosc pe domnul Oprescu, este din zona mea, de la Arad. Îl știu bine, îi știu munca, știu cum lucrează și nu vom avea deloc un meci ușor. Jocul se bazează pe pregătire fizică, agresivitate, ne va aștepta un meci de luptă. Dar mergem să luăm trei puncte.

Ce v-ați propus pentru ultimele meciuri din acest an?
Sper să obținem cât mai multe victorii în cele șase meciuri rămase din acest an, iar din iarnă noul antrenor să-și facă strategia pentru partea a doua a sezonului, să implementeze stilul său. Toți antrenorii au nevoie de timp pentru a-și forma nucleul și filosofia de joc. Noi ne propunem să câștigăm toate meciurile, sper să reușim acest lucru și să avem o iarnă liniștită.

Ce înseamnă pentru tine o iarnă liniștită?
Înseamnă să fim primul loc și să avem trei-patru puncte avans față de locul doi. Asta ar fi senzațional.

  • Cătălin Hlistei are 4 meciuri disputate pentru Poli Iași, trei începute ca titular, și a înscris un gol. În cariera sa a mai jucat pentru UTA Arad (L2), Pandurii Târgu Jiu (L1), Sportul Snagov (L2), Rapid (L3, L2, L1) și ”U” Cluj (L1).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 18 Oct. 2022, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă