Muzeul Rapidului va avea și amintirile lui Jamaischi! Obiecte ale fostului campion cu giuleștenii au fost donate de membrii familiei sale | VIDEO

Liga2.ro 22 Jun. 2020, 11:42 Diverse

Viitorul muzeu al clubului Rapid, care va fi înființat în interiorul noului stadion Giulești, aflat acum în construcție, are noi donatori. Membrii familiei Jamaischi, soția Emilia și nepotul Alexandru Mihoc, au dăruit mai multe amintiri prețioase aparținând fostului fotbalist campion în 1967 cu Rapid, Constantin Jamaischi, urcat de curând în ”Galeria din Ceruri” a echipei ferofiare, la 19 mai 2020.

După Mădălina și Violeta, fiica și soția fostului jucător al Rapidului Ilie Greavu, și fostul internațional Ionuț Lupescu, fiul lui Nicolae Lupescu, familia Jamaischi se alături demersului clubului giuleștean de a înființa un muzeu la noul stadion.

Soția fostului rapidist Constantin Jamaischi, Emilia, și nepotul Alexandru Mihoc au donat muzeului, printre altele, și trofeul primit de către jucătorii rapidiști în momentul câștigării titlului din 1967.

”AMINTIRILE LUI CONSTANTIN JAMAISCHI VOR AJUNGE LA MUZEUL RAPIDULUI

Constantin Jamaischi a fost unul dintre marii jucători ai Rapidului care a contribuit decisiv la câștigarea primului titlu și a celor două Cupe Balcanice.
A fost cel mai bun jucător rapidist în meciul de pe “Stadio Comunale” cu Juventus Torino, din Cupa Campionilor Europeni, clubul piemontez dorind să îl transfere.

Cel supranumit Jami s-a stins din viață în data de 19 mai 2020.

Membrii familiei Jamaischi, soția Emilia și nepotul Alexandru Mihoc, au dorit să doneze viitorului muzeu al Rapidului mai multe amintiri prețioase aparținând fostului fotbalist. O delegație a clubului Rapid s-a deplasat la Fălticeni, locul unde și-a petrecut o mare parte din viață Constantin Jamaischi.

Printre obiectele donate muzeului regăsim și trofeul primit de către jucătorii rapidiști în momentul câștigării titlului din 1967.
Reamintim că una dintre lojele noului stadion va purta numele Constantin Jamaischi.”, a anunțat Rapid.

CONSTANTIN JAMAISCHI

? s-a născut la 10 februarie 1945, în Topoloveni, jud. Argeș
? a jucat la Rapid între 1963 și 1969
? a marcat de 6 ori în prima divizie, în 90 de meciuri
? a disputat 16 partide în Cupa României
? a jucat de patru ori în Cupa Campionilor Europeni, cu Rapid
? campion cu Rapid, în 1967
? a câștigat Cupa Balcanică de două ori, tot cu Rapid, în 1964 și 1966
? s-a alăturat „Galeriei din Ceruri” pe 19 mai 2020

Liga2.ro 22 Jun. 2020, 11:42 Diverse
Pe aceeași temă