Încep lucrările de schimbare a gazonului la stadionul echipei CSM Reșița. Cristian Bobar spune care va fi primul pas și până când trebuie finalizat totul

Marius ANGHEL 31 May. 2020, 12:53 Liga 2
Încep lucrările de schimbare a gazonului la stadionul echipei CSM Reșița. Cristian Bobar spune care va fi primul pas și până când trebuie finalizat totul

Pe lângă ultimele schimbări petrecute în cadrul clubului, unde antrenorul principal Dorinel Munteanu a fost anunțat că nu i se va prelungi contractul, deci va trebui numit un nou conducător al băncii tehnice a echipei, Cristian Bobar, președintele CSM Reșița, e ocupat în această perioadă și cu probleme de la stadionul ”Mircea Chivu”. Luni, o firmă specializată va efectua studiu geotehnic asupra gazonului, pentru a se determina exact lucrările necesare, iar baza sportivă urmează a beneficia și de ale modernizări.

Anunțate de o bună perioadă de timp, lucrările pentru înlocuirea suprafeței de joc a stadionului ”Mircea Chivu” din Reșița ar trebui să înceapă luni, 1 iunie. Cristian Bobar a explicat ce se va face mai întâi, până când se va trece efectiv la treabă. În plus, baza sportivă va urma să beneficieze și de un teren nou de antrenament, situat în parte din spate a stadionului.

”Luni se va face un studiu geo la gazon. Trebuie să vedem ce situație este la gazon, cu drenajul, pentru că, la noi, acolo este cea mai mare problemă. Cei care cunosc gazonul din Valea Domanului știu foarte bine că atunci când plouă se face o mocirlă. După acel studiu geo vom vedea exact ce trebuie făcut la gazon, să arate foarte bine. Soluția nu este doar schimbarea gazonului, ci și drenajul lui. Apoi vom mai începe să modernizăm un pic baza, partea din spate a stadionului, unde, probabil, va mai apărea un teren de iarbă de antrenament. Chiar dacă nu va fi la dimensiunile normale, va fi unul mai mic, dar va fi un teren de iarbă pentru copii și juniori și, bineînțeles, echipa mare”, a spus președintele CSM Reșița la Radio Timișoara.

Investiția se va ridica la aproximativ 100.000 de euro, bani pe care Bobar a spus că clubul i-a strâns din vânzări de abonamente, tricouri, de la sponsori, cât și în urma disputării meciului din Cupa României cu U Craiova chiar pe arena oltenilor, pe ”Ion Oblemenco”.

Lucrările de montare a noii suprafețe de joc la stadionul din Reșița trebuie terminate înainte de startul noului sezon de Liga 2

Toate lucrările de modernizare, cel puțin în privința suprafeței de joc a arenei din Reșița, vor trebui încheiate până la mijlocul lunii august.

”Orice facem la gazon sau ce lucrări vom demara, în funcție de acest studiu geo, va trebui să terminăm până în 15 august și echipa să poată evolua acasă când începe campionatul. Este exclus și nu sunt de acord să jucăm în altă parte meciurile de acasă”, a mai declarat Cristian Bobar.

În privința noului antrenor, șanse mari să-i ia locul lui Dorinel Munteanu le are, potrivit surselor Liga2.ro, Alexandru Pelici, cel care își încheie contractul cu Ripensia Timișoara și nu va mai continua cu roș-galbenii.

Marius ANGHEL 31 May. 2020, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă