CSM Reșița își conturează strategia pentru sezonul următor. Cristian Bobar promite că se vor prelungi înțelegerile jucătorilor și că se va schimba, în sfârșit, gazonul de pe stadionul ”Mircea Chivu”

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 18:27 Liga 2
CSM Reșița își conturează strategia pentru sezonul următor. Cristian Bobar promite că se vor  prelungi înțelegerile jucătorilor și că se va schimba, în sfârșit, gazonul de pe stadionul ”Mircea Chivu”

Sezonul competițional s-a încheiat pentru CSM Reșița odată cu votul exprimat de echipele din Liga 2, miercuri, 13 mai. Conducerea are acum mai multe planuri cu privire la lotul de jucători și la nivel administrativ, după cum a precizat președintele Cristian Bobar. Clubul își propune să păstreze aproximativ același nucleu de fotbaliști și pentru sezonul următor, iar referitor la șomajul tehnic, oficialul a subliniat că vor avea loc discuții la nivelul structurilor cu factor de decizie, urmând ca în perioada următoare să fie făcut un anunț către jucători.

Cristian Bobar: ”Vrem să menținem acest nucleu de jucători. Suntem un club serios, nu promitem minuni, noi vorbim prin fapte”

Bobar afirmă că CSM Reșița și-a îndeplinit obiectivul în acest sezon, terminând campionatul peste linia roșie. Conform ierarhiei din acest moment, formația pregătită de Dorinel Munteanu încheie stagiunea pe locul 15, cu 24 de puncte, cu două peste poziția a 17-a, ocupată de FK Csikszereda, și care ar fi dus în Liga 3.

Ne este greu fără fotbal, dar aceasta este situația. Aceasta este o decizie care va trece prin Comitetul Executiv, dar din moment ce a fost votat nu cred că vor mai fi probleme. În actualele condiții a fost anulată reunirea echipei pentru data de 15 mai. Vom vedea în perioada următoare ce se va întâmpla, trebuie să ne reorganizăm. Dorim să schimbăm și statutul clubului, să avem drept de promovare în Liga 1, atunci când va fi să fie. Vrem să-i ajutăm și pe jucători, cărora în mare parte le expiră contractele în data de 30 iunie. Trebuie să purtăm discuții cu ei, să prelungim contractele, deoarece noi am avut inițial un plan pe termen scurt, acela de a ne salva de la retrogradare.

Oarecum am reușit asta și sunt mulțumim, că suntem peste linie și este o treabă bună făcută de toți cei implicați la acest club. Jucătorii sunt în șomaj tehnic până în data de 15 mai, iar noi trebuie să fim corecți față de ei și să le achităm contractele. Avem nevoie de ei în continuare în campionat. Am construit un lot bun, un lot puternic, care se poate bate oricând la primele cinci-șase locuri din clasament. Vrem să menținem acest nucleu de jucători. Suntem un club serios, nu promitem minuni, noi vorbim prin fapte”, a spus Cristian Bobar pentru Radio Reșița.

CSM Reșița promite să schimbe suprafața de joc de pe ”Mircea Chivu” 

CSM Reșița își propune să facă investiții și la nivelul infrastructurii. Oficialii ar avea în plan schimbarea gazonului de pe stadionul din Valea Domanului, pentru că în acest sezon a avut de suferit în această privință. În multe meciuri, suprafața de joc nu s-a prezentat în cele mai bune condiții. Bobar spune că investiția se va ridica la aproximativ 100.000 de euro.

Ne dorim ca să avem în Valea Domanului un gazon și un drenaj foarte bun. Aseară am avut o discuție cu domnul primar și am stabilit ca de săptămâna viitoare să demarăm discuții cu anumite firme care să execute această lucrare la un nivel înalt calitativ. Am reușit să adunăm o sumă destul de mare, 100 de mii de euro, din : vânzarea de abonamente, tricouri, bani de la anumiți sponsori, care se alătură celor primiți de la Universitatea Craiova, în urma meciului desfășurat la Craiova pe ’Ion Oblemenco’. Săptămâna viitoare voi contacta niște firme care au schimbat gazonul la Iași, la Arad și în alte părți. Dorim să ne apucăm foarte repede de treabă și să ne respectăm promisiunea față de reșițeni, pe care am făcut-o la acel moment”, a mai spus președintele reșițenilor.

Discuțiile pentru schimbarea gazonului de pe arena ”Mircea Chivu” sunt de dată mai veche. Ele au apărut încă de anul trecut, din octombrie, când clubul oferea un comunicat de presă prin care preciza că va demara cât de curând acțiunea cu privire la înlocuirea suprafeței de joc. Se făcea trimitere, la fel ca și acum, la faptul că banii primiți de la Universitatea Craiova (aproximativ 25.000 de euro) pentru disputarea meciului din Cupa României, din 16-imile competiției din 25 septembrie pe ”Ion Oblemeco”, vor fi folosiți în acest sens.

  • Clubul nu are nimic de ascuns față de suporterii lui. Am primit tranșa de bani de la Craiova și demarăm acțiunea de schimbare a gazonului”, se arăta în comunicatul de la acea vreme.

 

  • Clubul a adunat până acum, din bilete, din grile, din sponsorizări, undeva la 40-50.000 de euro. Noi ne dorim să schimbăm gazonul cu acești bani. Să punem un gazon cu irigare și cu totului tot care costă 100.000 de euro. Exact ca în Liga 1 vrem să-l facem. Încerc să coordonez managerial cât mai bine situația, dar dacă dau toți banii pe care i-am strâns pe o nocturnă pentru două ore, ce fac a doua zi? Știu că oamenii vor multe lucruri, le mulțumesc că vin la stadion, dar trebuie să mă și înțeleagă. Mi-aș dori ca televiziunile să schimbe ora și să jucăm după-masă cu Craiova, la fel cum au făcut la meciul UTA Arad – Dinamo București. Eu îmi doresc cel mai mult să schimb gazonul. Eu sunt doar un administrator executiv, nu pot să decid nimic. Dacă era după mine, gazonul era deja schimbat. Suporterii trebuie să înțeleagă că doresc binele clubului. Trebuie să construim treptat. Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore”, spunea Bobar cu privire la lucrările de infrastructură de la stadionul ”Mircea Chivu”, toamna trecută.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-a-validat-scenariul-dezbatut-si-agreat-de-cluburi-pentru-incheierea-acestei-editii-a-ligii-2-ne-am-asumat-rolul-de-a-lua-decizii-si-de-a-adopta-masuri-spre-bi-19132550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-cerut-inghetarea-ligii-2-ciprian-marica-nu-mai-intelege-propunerea-castigatoare-pe-care-a-votat-o-chiar-si-el-intrebarile-catre-frf-si-cum-vede-solutia-ga-19132610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-decisa-sa-conteste-la-tas-decizia-frf-de-injumatatire-a-punctelor-vom-juca-pe-teren-nu-avem-incotro-dar-la-tribunalul-de-la-lausanne-oricum-vom-merge-ni-s-a-facut-o-mare-nedreptate-19132600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-e-fair-play-si-recunoaste-uta-are-dreptul-sa-fie-suparata-pentru-injumatatirea-punctelor-decizia-e-normala-pentru-cei-de-la-locul-2-in-jus-dar-pentru-arad-nu-este-19132572

 

Răzvan STÎNGĂ 15 May. 2020, 18:27 Liga 2
Pe aceeași temă