„În România voi mai juca doar la FCM Bacău”

24 May. 2012, 13:48 Liga 2

Daca e vacanta, e Bacau. Si daca e Bacau, atunci e neaparat FCM. In fiecare pauza competitionala, Florin Lovin isi face timp pentru a trece pe la stadion si pentru a-si saluta fostii colegi de la FCM Bacau. Asa a fost vara trecuta, atunci când „Ata” s-a si antrenat timp de doua saptamâni sub comanda lui Poenaru, inainte de a pleca in Grecia, la Kerkyra, la fel a fost si in iarna, inainte ca mijlocasul de 30 de ani sa semneze cu austriecii de la Kapfenberg.

Ieri, Lovin a fost din nou in mijlocul „galben-albastrilor”. „Le tin pumnii pentru finalul de sezon”, a declarat fotbalistul care a debutat la FCM Bacau in urma cu exact zece ani.

Cel mai bun sezon

Florin Lovin si-a incheiat contractul cu Kapfenberger SV, dar isi va continua aventura in Austria. Tot in primul esalon. „Pentru mine, acest retur petrecut la Kapfenberg s-a dovedit cea mai buna experienta fotbalistica din intreaga cariera. Pot spune ca am avut un sezon extraordinar. Desi echipa a retrogradat in liga a doua, evolutiile mele au fost apreciate si, in consecinta, am semnat un contract pe doi ani cu o formatie de prima liga”, a declarat Lovin, care s-a ferit sa dezvaluie numele echipei pentru care va juca in urmatoarele doua sezoane.

Dezolat de degradarea „Municipalului”

Lovin nu are, in schimb, nicio problema in a preciza numele formatiei la care isi doreste sa-si incheie cariera. „E clar ca daca voi mai juca in România, o voi face doar la FCM Bacau. Pentru aceasta, este obligatoriu ca «galben-albastrii» sa revina in prima liga”, a declarat fostul component al Stelei si al lui Munchen 1860. „Ori de câte ori revin acasa, trec si pe la echipa si mi se strânge inima când vad cum se deterioreaza stadionul pe care, odinioara, veneau 20.000 sau 30.000 de oameni”, a marturisit „Ata”, care a adaugat: „Am inteles ca viitorul echipei depinde si de candidatura la Primarie a domnului Sechelariu. Sa speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat FCM Bacau va reveni echipa puternica de acum câtiva ani”.

Curiliuc, incert

FCM Bacau se pregateste pentru ultima deplasare a sezonului. Sâmbata, „galben-albastrii” vor evolua pe terenul Sagetii Navodari, echipa care a iesit din cursa pentru promovarea in prima liga, ca urmare a esecului suferit runda trecuta, in deplasare, contra Iasiului.

„In ciuda acestei infrângeri, Sageata ramâne un adversar redutabil, cu jucatori de mare experienta, in special in atac”, a declarat antrenorul Bacaului, Cristi Popovici, care a urmarit pe viu echipa din Navodari in partida cu CSMS Iasi.

Pentru jocul de sâmbata, bacauanii se confrunta cu o singura problema de efectiv, cea a lui Catalin Curiliuc. Atacantul bacauan nu s-a putut antrena in ultimele zile din cauza unor dureri de spate, dar exista posibilitatea ca el sa fie recuperat pâna la ora jocului. „Fac fizioterapie si masaj, iar medicii mi-au spus ca in maximum doua zile as putea reveni pe teren. Imi doresc foarte mult sa evoluez sâmbata”, a declarat, ieri, Curiliuc.

Unele probleme medicale acuza si Marius Croitoru, insa mai mult ca sigur acesta va juca sâmbata, la Navodari.

Sursa: Deșteptarea

24 May. 2012, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă