Unirea Slobozia, analiza primei părți de sezon în Liga 2. Ilie Lemnaru este încântat de Adrian Mihalcea și de jucători și anunță ce urmează în 2024

Andrei PASCU 10 Dec. 2023, 17:43 Liga 2
Unirea Slobozia, analiza primei părți de sezon în Liga 2. Ilie Lemnaru este încântat de Adrian Mihalcea și de jucători și anunță ce urmează în 2024

Clasată pe locul 3 în Liga 2 la final de an, la egalitate cu poziția secundă, Unirea Slobozia este printre principalele favorite la promovarea în SuperLiga României, dacă luăm în calcul rezultatele și modul în care au arătat echipele în 15 etape de Liga 2, din sezonul regular mai fiind doar patru runde.

Stafful tehnic și conducerea nu au cum să nu se gândească la promovare, chiar dacă obiectivul este, momentan, foarte departe și garantată e, în mare măsură, doar calificarea în play-off.

Unirea Slobozia, parcurs foarte bun în prima parte a sezonului de Liga 2

Formația pregătită de Adrian Mihalcea este la o victorie de play-off. Antrenorul a dus Unirea Slobozia, după 15 etape, la 31 de puncte, iar, când mai sunt trei etape din sezonul regular, are nouă puncte avans peste locul 7, Steaua. Până atunci, conducerea echipei din Slobozia nu se avântă cu declarații puternice nici în urma unui parcurs atât de bun de întrecere.

Ilie Lemnaru, analiza parcursului avut de Unirea Slobozia

Ilie Lemnaru, președintele clubului din Slobozia, a făcut analiza primelor 15 etape din Liga 2, plusuri și minusuri, dar și ce va urma la echipă din această pauză de iarnă, cum va fi în play-off și ce speră în cazul unei promovări în SuperLiga României.

Cu toții, nu numai eu, suntem foarte mulțumiți pentru că a fost o primă parte a campionatului regular cu rezultate foarte bune din punct de vedere sportiv. Avem sub noi echipe ce au condiții peste cele ale noastre, mă refer la infrastructură și buget.

Este drept că mai avem multe de pus la punct dar, sunt sigur, cu ajutorul autorităților județene, locale și al oamenilor de afaceri din județ putem să îndeplinim un obiectiv comun. Echipa este pe un drum bun şi aici este meritul lui Adrian Mihalcea împreuna cu toată echipa, dar fără o implicare mai mare în 2024, fără să facem ceva în plus faţă de ce am făcut până acum nu ne putem atinge.

Trebuie să înțelegem că banii județului sunt limitați și nu putem compara cu alte județe cu un potențial mult mai mare. Totuși, îmi doresc ca mediul de afaceri local si județean să vină mai aproape de echipa fanion a județului pentru că am demonstrat că suntem capabili de performanță și ar fi păcat să ratăm un obiectiv istoric pentru Slobozia.

Și din acest motiv spun că am depășit cu mult prin rezultatele avute condiția echipei noastre. Da, întâmpinăm probleme mari la capitolul terenuri de antrenament și vreau să mulțumesc din suflet Primăriilor Perieți, Bucu, Amara, Ciulnița și domnului Nicu Bunea de la Abatorul Slobozia, pentru tot sprijinul acordat în permiterea antrenamentelor echipei pe terenurile din localitățile respective”, a spus Ilie Lemnaru, conform Info Ialomița.

Ce urmează la Unirea Slobozia dacă va promova în prima ligă?

Ca un exercițiu de imaginație, Ilie Lemnaru a trecut în punctul în care Unirea Slobozia va promova în SuperLiga României și este convins că echipa sa nu va avea probleme cu licența.

Chiar dacă nu are condiții de un nivel foarte înalt, doar normale pentru un club din Liga 2, Lemnaru e sigur că licența va fi obținută fără probleme. Poartă încă de acum discuții cu autoritățile locale și județene pentru ca echipa să beneficieze de condiții optime pentru prima divizie, urmând să aibă loc și lucrări asupra terenului central, pe care Unirea Slobozia dispută partidele de acasă.

Oamenii trebuie să știe că Unirea Slobozia are drept de promovare doar pentru că s-a lucrat din greu pentru licențierea echipei. Care nu s-a putut face decât prin respectarea unor reguli clare impuse de Federația Română de Fotbal.

Licențierea pentru Liga 1 presupune, în afară de performanța sportivă, și alte criterii care merită enumerate. Important este să știm că nu numai echipa de seniori beneficiază de banii primiți ca susținere a sportului de performanță.

Pentru a putea juca în Liga 1 trebuie să acoperim cheltuielile pentru șapte grupe de copii și juniori, să avem un șef centru de copii, șapte antrenori cu licență, doctor, maseur, asistenți medicali, organizator de competiții, ofițer media, director sportiv, responsabil cu ordinea și siguranța, cameraman, psiholog, nutriționist.

Repet, fără toate acestea nu putem lua licențierea pentru Liga 1 iar în momentul de față clubul respectă aceste criterii având un număr de 50 de angajați, echipa de seniori de 25 fotbaliști, antrenorii și staff-ul, plus cei enumerați mai sus!

Gândiți-vă ca doar pentru o etapă suntem angrenați cu trei echipe de juniori la nivel național și 4 la nivel județean, sunt costuri de transport și organizare foarte mari. În plus, ca noutate pentru acest sezon la obținerea licenței suntem obligați să avem și grupă U13 de fotbal feminin.

Nu ne plângem dar am ținut să subliniez toate cele de mai sus pentru transparența cheltuielilor fondurilor din bugetul clubului ce sunt obligatorii în procesul de licențiere.

În ultimele discuții cu autoritățile județene și locale, mă refer aici la domnul Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, și la domnul Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, am primit asigurări că în bugetul pe 2024 se vor aloca sume pentru refacerea suprafeței de joc, încălzire în gazon pe stadionul 1 Mai Slobozia şi construirea unui teren sintetic nou pe amplasamentul actualului teren de la Slobozia Nouă”, a mai spus Lemnaru.

Unirea Slobozia, locul 3 și cea mai bună defensivă din Liga 2

Referitor la parcursul din Liga 2, din acest sezon, Unirea Slobozia este formația cu cea mai bună apărare și având nouă victorii, patru egaluri și două eșecuri până acum, în urma celor 15 meciuri disputate în sezonul regular.

Are un punct de recuperat în raport cu locul 1, CSC Șelimbăr, și este la egalitate cu locul 2, Corvinul Hunedoara. În 2024, Unirea Slobozia va debuta contra CSC Dumbrăvița, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindiei-si-a-pus-in-cap-galeria-19295899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-un-nou-presedinte-19295900

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-stejarel-visinar-accidentat-grav-si-operat-19295895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/gabriel-tamas-revine-pe-teren-la-peste-40-de-ani-19295885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-explica-oficial-mutarea-la-severin-pentru-finalul-lui-2023-19295875

Andrei PASCU 10 Dec. 2023, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă