Ilie Stan taie în carne vie din lotul nou-promovatei Corona. Cine a mai rămas la noul ”FC Brașov” și ultimul nume venit de la SR Brașov

Adi MARICA 05 Jul. 2021, 17:33 Liga 2
Ilie Stan taie în carne vie din lotul nou-promovatei Corona. Cine a mai rămas la noul ”FC Brașov” și ultimul nume venit de la SR Brașov

Tehnicianul a renunțat la mai mulți jucători după amicalul cu CSC Șelimbăr și așteaptă mai mulți fotbaliști în cantonamentul din Poiana Brașov

Ilie Stan vrea să construiască noul ”FC Brașov” după gustul său. Antrenorul buzoian s-a pus serios pe treabă și a luat ”la puricat” lotul nou-promovatei în Liga 2, așa că mulți jucători s-au văzut ”puși pe liber”.

Curățenia a început încă de la meciul cu Rapid (scor 1-2), atunci când Dorin Argăseală, Iulian Nechita, Ionuț Mitroi, Marius Manole, Ionuț Olaru și Mihai Laszlo au fost anunțați că nu mai fac parte din lot.

Între timp, antrenorul i-a mai dat o șansă lui Laszlo, iar tânărul portar brașovean va face parte din lotul care va urca în cantonamentul din Poiana Brașov, scrie Monitorul Expres.

Apoi, Căucă și Răducan, doi dintre fotbaliștii lui SR Brașov care se prezentaseră la antrenamentele fostei Corona au călcat pe bec înaintea antrenamentului de joi, iar tehnicianul i-a exclus imediat din lot. La fel s-a întâmplat și cu atacantul Cosmin Ivan, care a fost anunțat că nu mai e dorit.

Ilie Stan a renunțat și la alți jucători, după amicalul cu Șelimbăr

Grosul disponibilizărilor a urmat însă după amicalul de sâmbătă, cu CS Comunal Șelimbăr (scor 2-2), atunci când Ilie Stan a renunțat la mai mulți jucători: portarul Sebastian Ciuperceanu, dar și Diego Alupoaie, Alin Damian, Raul Rusu, David Tălmaciu, Raul Toader, Radu Lingurar, Adrian Voicu, toți jucători din lotul cu care Corona a promovat în Liga 2.

Nici Bogdan Cîrstean, care în această perioadă este accidentat, nu face parte din planurile lui Ilie Stan, iar Marian Cristescu a avut o discuție cu antrenorul în care fotbalistul a fost informat că nu intră în vederile sale.

Încep litigiile pentru noul ”FC Brașov”

Toți jucătorii Coronei puși pe liber vor merge la club pentru clarificarea situației lor contractuale, informează Monitorul Expres.

Aceștia au solicitat sprijinul AFAN, astfel că în perioada imediat următoare sunt posibile mai multe litigii în care va fi angrenat clubul Municipalității.

”Ilie Stan este liber să ia ce decizii dorește, dar mulți dintre noi mai au contracte cu Corona. Ilie Stan nici măcar nu este antrenor cu contract la FC Brașov. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru aceste decizii, indiferent că este vorba de conducerea de la Corona sau FC Brașov”, spun jucătorii Coronei.

Disponibilizările au lovit și în cazul unor jucători care s-au antrenat, săptămâna trecută, cu echipa brașoveană. Astfel, Alexandru David (Olimpic Cetate Râșnov), dar și Cristian Burlacu și Sebastian Iordache (SR Brașov) au fost anunțați că nu vor face parte din lotul pentru cantonamentul din Poiana Brașov.

Jucătorii care l-au convins pe Ilie Stan că merită să meargă în cantonamentul de la Poiana Brașov

În schimb, Rareș Sburlea și Nicolas Antone (ACS Kids Tâmpa), Ștefan Răchișan (Pandurii), Alexandru Negrean (Viitorul Constanța, care a jucat campionatul trecut la ”U” Cluj) și Vlad Motroc (CSM Slatina) vor face parte din lotul pentru cantonamentul din Poiana Brașov.

În acest stagiu, Ilie Stan îi va avea și pe Daniel Mutu, Mihai Laszlo – Daniel Dumbravă, Marius Burlacu, Iulian Drăgoi, Bogdan Roșu, Radu Leonte, Ștefan Nicolau, Cosmin Stăncuțu și Andrei Lascu, scrie Monitorul Expres.

Cel mai probabil, în cantonament va merge și atacant sârb Stefan Visic, cel care a jucat 20 de minute în amicalul cu Rapid, dar și alți jucători care se află pe lista lui Ilie Stan.

Surpriza Horia Popa

În cantonament va merge și Horia Popa. Căpitanul echipei SR Brașov a primit acceptul conducerii clubului să se pregătească sub comanda lui Ilie Stan până la clarificarea situației echipei suporterilor.

Horia Popa a fost prezent sâmbătă la amicalul cu CS Comunal Șelimbăr, atunci când a și făcut un scurt antrenament.

Începând de astăzi, 5 iulie, echipa va intra în cantonament în Poiana Brașov, iar duminică, la finalul stagiului de pregătire, este programat un meci amical cu Olimpic Zărnești (L4), echipă antrenată de Mihai Stere.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-tineretului-ca-in-curtea-scolii-amical-de-nivel-satesc-intre-fc-brasov-steagul-renaste-si-cs-comunal-selimbar-cu-arbitri-improvizati-si-fara-ambulanta-19191313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-primele-decizii-la-noul-fc-brasov-jucatorii-la-care-a-renuntat-cei-care-si-au-incheiat-imprumuturile-si-ultimele-noutati-un-portar-de-la-sr-brasov-a-trecut-la-fosta-cor-19191058

Adi MARICA 05 Jul. 2021, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă