FC Brașov s-a înclinat în fața Astrei, la Giurgiu, Ioan Mărginean așteaptă verdictul primarului și apoi discută ”la rece” cu Ilie Stan: ”Ceva nu merge! Undeva se întâmplă ceva”

Adi MARICA 03 Oct. 2021, 13:24 Liga 2
FC Brașov s-a înclinat în fața Astrei, la Giurgiu, Ioan Mărginean așteaptă verdictul primarului și apoi discută ”la rece” cu Ilie Stan: ”Ceva nu merge! Undeva se întâmplă ceva”

FC Brașov a suferit, sâmbătă, un nou eșec în Liga 2, în etapa a 9-a. Trupa lui Ilie Stan s-a făcut de râs la Giurgiu, unde a pierdut cu 0-2 meciul cu Astra, echipă antrenată de brașoveanul Florin Stîngă care trece prin mari probleme financiare.

Astra a marcat ambele goluri în prima repriză, Horia Popa a ratat un penalty pentru FC Brașov în partea secundă

Brașovenii au avut marile ocazii ale meciului, dar fără niciun efect pe tabela de marcaj. Astra, cu cei doi brașoveni Adrian Stoian și Carlo Danciu titulari, a speculat la maximum gafele din defensiva oaspeților și a marcat de doua ori în prima repriza, în decurs de doar cinci minute, chiar prin Adrian Stoian (19) și Dragoș Gheorghe (24).

La 0-0, Iulian Roșu a ratat doua ocazii mari pentru FC Brașov, la prima singur cu portarul, iar la 2-0 Alex Mitroi a ratat și el singur cu goalekeeperul gazdelor!

Și în debutul părții secunde, brașovenii au ratat o ocazie imensă prin Iurcu. Cei de la Astra au avut ocazia unui 3-0, dar bara l-a salvat pe Garniță la reluarea lui Adeshina. Horia Popa a executat lamentabil un penalty obținut de Mihalcea, sut pe lângă stâlpul din dreapta portarului (70)!

Când aveau deja 2-0, cei de la Astra au solicitat un penalty după un duel în careu între Dragoș Gheorghe si Robert Gherghe, însă arbitrul nu a dat.

Ioan Mărginean, negru de supărare: ”Clar Astra era o echipă de bătut”

FC Brașov a suferit al patrulea eșec în cele nouă meciuri disputate în acest campionat de Liga 2, iar scaunul lui Ilie Stan se clatină serios.

Rezultatele sub așteptări din prima parte a sezonului, 9 puncte în 9 etape, a tensionat atmosfera în tabăra brașovenilor. Eșecul la Giurgiu a fost digerat greu de președintele Ioan Mărginean, care a plecat negru de supărare de la stadionul din Giurgiu imediat după finalul jocului.

”Am jucat contra unei echipe de copii, clar Astra era o echipă de bătut. Deși am avut un program să spun accesibil am strâns puține puncte, iar acum urmează să jucăm cu echipe care trag la play-off. Deși noi suntem o echipa nou-promovată, totuși suntem FC Brașov, iar jucătorii, antrenorii și toți cei din conducere trebuie să realizeze acest lucru. Cu toții vrem ca Brașovul să revină acolo unde ii este locul”, a spus Mărginean pentru Liga2.ro.

”Limoniul” îl bagă în ședință pe Ilie Stan, dar înainte de așteaptă decizia primarului: ”Vreau să discutăm cu cărțile pe față. Ceva nu merge!”

Deși se știe că relația cu antrenorul Ilie Stan este una glacial, ”Limoniu” spune că nu se grăbește să ia o decizie radicală. ”Ceva nu merge! Undeva se întâmplă ceva. Și eu vin din iarbă și știu că nu este bine să iei decizii la cald. Voi discuta cu oamenii care au demarat acest proiect, primarul Allen Coliban, cu Sebastian Bădulescu, pentru că atunci când asigură condiții este normal să ceară și explicații. Apoi voi discuta și cu antrenorul Ilie Stan. Vreau să discutăm cu cărțile pe față, să vedem ce se întâmplă”, a spus Mărginean.

În această situație, este cât se poate de clar că deciziile sunt doar la primarul Allen Coliban.

Ilie Stan: ”Parcă suntem blestemați!

Ilie Stan recunoaște situația dificilă prin care trece echipa, dar este convins că poate redresa situația. Antrenorul nici nu ia în calcul varianta demisiei și cere în continuare răbdare și susținere.

”Nici nu știu ce să mai spun după un joc cum a fost cel de la Giurgiu. Chiar nu mai înțeleg! Echipa a jucat, și-a creat ocazii mari la 0-0, apoi la 2-0 am ratat din nou ocazii mari, de penalty (n.r. ratat de Horia Popa) ce să mai spun… Parcă suntem blestemați! Ducem jocul bine până la 20 de metri, dar acolo intervine valoarea individuală a jucătorilor. Pentru a crește în valoare, acești jucători au nevoie de timp, e nevoie de răbdare și mai ales susținere”, a spus Ilie Stan.

Antrenorul i-a anunțat pe jucători că primul antrenament după meciul cu Astra este programat luni după-amiaza.

ASTRA – FC BRAŞOV 2-0

Adrian Stoian 19′, Dragoș Gheorghe 25′

Astra: Moroz – R. Zamfir, Ad. Stoian, Tib. Giuroiu, Y. Fatai (Gab. Șerban 58′), C. Danciu (Gavîrliță 84′), Buliga, Banu, Dr. Gheorghe (cpt.)(Brăilă 72′), I. Zaharia (Rob. Lică 84′), Cl. Dragu (Adeshina 58′)
Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan – Gab. Dumitrașcu, Al. Giuroiu, D. Vasilescu
Antrenor: Florin Stîngă

FC Brașov: Garniță – M. Burlacu (Iul. Drăgoi 77′), Al. Sabău, Dumbravă, Leonte (H. Popa 46′), Rob. Gheorghe, Mitroi (Rz. Iorga 46′), Iul. Roșu (cpt.)(El Azzouzi 69′), Vas. Constantin, Negrean (Vl. Mihalcea 69′), Iurcu
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Bg. Cîrstian, Andr. Lascu, Sburlea
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: ”Marin Anastasovici” (Giurgiu); Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Mihaela Țepușă (Buzău); Rezervă: Marius Chițu (Târgovişte); Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) și Marian Lumânare (Bucureşti).

Cu 9 puncte, FC Brașov se află pe locul 15 în clasament, în timp ce Astra, care a acumulat 12 puncte pe teren, însă are o penalizare de 14 puncte are -2 în clasament și e pe ultimul loc, 20.

În etapa a 10-a, programată peste două săptămâni, în jurul datei de 16 octombrie, FC Brașov joacă acasă cu Petrolul, iar Astra merge în Ghencea, pentru meciul cu Steaua.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-primele-meciuri-incep-la-ora-1100-patru-la-numar-steaua-joaca-acasa-de-la-ora-1130-19203706

Adi MARICA 03 Oct. 2021, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă