Ieșenii, dornici de revanșă la Miercurea Ciuc, după înfrângerea din sezonul regular! Costel Enache: ”Sper să iasă o partidă frumoasă”

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2022, 20:41 Liga 2

Scăpată de emoțiile retrogradării după victoria din runda anterioară, cu Dunărea Călărași (scor 2-0), Poli Iași va disputa ultimele două meciuri din acest sezon fără presiunea rezultatului.

Cum în clasament nu mai pot urca decât o poziție, de pe 4 pe 3 în Grupa A a play-out-ului, ieșenii vor lupta în partidele rămase, cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare, și cu Poli Timișoara, acasă, pentru blazon și palmares. Și cu dorința de a încheia play-out-ul neînvinși, elevii lui Costel Enache având două victorii și două remize până acum în acest turneu.

Înfrângere în sezonul regulat cu Miercurea Ciuc, după un meci bun făcut de ieșeni

Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa lui Costel Enache va disputa, la Miercurea Ciuc, ultimul meci în deplasare al sezonului și gândul antrenorului din Copou zboară la duelul din sezonul regular.

În etapa a 10-a, pe 14 octombrie, Poli și FK Miercurea Ciuc porneau pe picior de egalitate în meciul direct, iar harghitenii s-au impus cu 3-1, după un meci pe alocuri foarte bun făcut de ieșeni. Poli și-a creat atunci foarte multe ocazii, în special la 0-0, dar a capotat în cele din urmă după niște greșeli grave la fazele fixe.

”Este un meci important pentru noi, pentru că vine vremea unei verificări. Avem în față o echipă constantă în rezultate, bine organizată, o echipă puternică și atunci găsim un prilej de a ne evalua forțele și potențialul de moment. Sper să iasă o partidă frumoasă. În campionatul regulat chiar a fost un meci extraordinar de frumos, cred că a fost cel mai bun meci al nostru, chiar dacă am pierdut cu 3-1. Am construit foarte multe situații de poartă atunci, a fost cel mai spectaculos joc al nostru. Atunci am suferit la fazele fixe, la primele două astfel de faze am și primit goluri și acolo s-a rupt echilibrul. De atunci, însă, am mai corectat și noi lucrurile la fazele fixe, vreau să văd dacă am crescut în joc și în maturitate, iar acest joc e un prilej foarte bun”, a declarat antrenorul Costel Enache înainte de plecarea spre Miercurea Ciuc.

Joc fără presiune pentru ambele echipe

Antrenorul Politehnicii din Iași a adăugat că așteaptă de la elevii săi să joace mai dezinvolt, să nu fie crispați, având în vedere că nu mai au presiunea rezultatului.

”Băieții au venit un pic mai descătușați din minivacanța de Paște, sunt mai relaxați, mai încrezători. Mă bucur că au trecut de perioada grea și acum am alte așteptări de la ei, vreau să-i văd într-o stare de încredere și fără presiune negativă. Acum, că nu mai este presiunea rezultatului, aș vrea să avem mai multă personalitate în joc, să gestionăm mai bine fazele decisive, să nu mai fim așa crispați în anumite momente de joc, iar lucrurile acestea sper să aducă și un plus în exprimarea echipei în teren”, a completat Enache, care nu va conta în acest meci pe Cristian Pușcaș și Alexandru Stan, ambii accidentați.

Juniorul Alexandru Hrib ar putea debuta la 16 ani

La conferința de presă premergătoare partidei de la Miercurea Ciuc, antrenorul Costel Enache a venit însoțit de juniorul Alexandru Hrib, în vârstă de doar 16 ani. Acesta va face deplasarea în Harghita, însă Costel Enache nu știe dacă îi va oferi debutul la seniori.

”Eu apreciez foarte mult viitorul lui Alex, a făcut o progresie foarte rapidă în acest an. De la U17 joacă deja constant la U19, a fost în cantonament cu echipa mare, dar încă e un copil și nu putem să punem presiune pe el. Vreau ca el să fie aproape de echipă, pentru că în viitor el va unul dintre jucătorii de bază ai echipei mari. Și cu cât se adaptează mai rapid, cu atât îl va ajuta mai mult. Alex merită încredere din partea mea și a clubului, pentru că este un jucător cu har. Va fi în lot la Miercurea Ciuc, dar nu știu dacă va debuta”, a explicat Costel Enache, care va împărți poarta în ultimele două etape. Ianoș Brînză va apăra la Miercurea Ciuc, iar Teodor Axinte acasă, cu Poli Timișoara.

Alexandru Hrib: ”Ar fi extraordinar să debutez în Liga a 2-a”

Vizibil emoționat la prima sa conferință de presă, juniorul de doar 16 ani Alexandru Hrib a admis că la începutul anului nu se aștepta la un progress atât de rapid, de la Under 17 la seniori.

”Este un nou început pentru mine, este pentru prima dată când sunt într-un lot la seniori. Dacă Mister va decide să joc, voi da totul pentru echipă ca să câștigăm. Este o creștere mare pentru mine. Am fost la începutul anului cu Under 17, apoi cu Under 19 și acum, deodată, la echipa mare. E ciudat, dar e foarte bine pentru mine. Nu mă așteptam să fac saltul atât de rapid la echipa mare, dar evoluțiile mele au fost destul de constant. Am marcat mult, am pasat la unele goluri și cred că asta m-a adus la echipa mare. Ar fi incredibil ca la 16 ani să debutez în Liga a 2-a, nu m-am gândit niciodată. Cu siguranță îmi doresc să debutez”, a spus Alexandru Hrib.

Partida FK Miercurea Ciuc – Poli Iași se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din reședința de județ a județului Harghita. Partida contează pentru etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, penultima, și găsește gazdele pe locul 1 în Grupa A de play-out, cu 42 de puncte, și oaspeții pe locul 4, cu 33 de puncte.

Declarațiile date de Costel Enache și Alexandru Hrib înaintea meciului FK Miercurea Ciuc – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=X4iG9DjBz6M

Foto și video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-intrebat-despre-viitorul-sau-la-poli-iasi-habar-nu-am-viitorul-nu-mi-l-decid-singur-antrenorul-recunoaste-ca-i-a-fost-frica-de-retrogradare-19229015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-iesean-la-borna-77-presedintele-cornel-sfaiter-poli-iasi-ramane-emblema-moldovei-mesaj-optimist-pentru-suporterii-clubului-din-copou-19228893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-un-joc-din-cele-sase-se-disputa-in-alt-interval-orar-19228890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/invincibilitatea-in-play-out-singura-miza-a-iesenilor-in-acest-final-de-sezon-poli-iasi-si-selimbar-sunt-singurele-formatii-neinvinse-pana-acum-in-cele-doua-grupe-din-play-out-19228719

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2022, 20:41 Liga 2
Pe aceeași temă