Ibrahim Kano vrea la națională

18 Mar. 2009, 11:32 Liga 2
Ibrahim Kano vrea la națională

Revenit pe gazon în debutul acestui retur, după ce a fost indisponibil aproape un an de zile din cauza unei accidentări foarte grave, africanul Ibrahim Kano își propune ca în scurt timp să ajungă din nou în vederile antrenorului principal al reprezentativei țării sale, Burkina Faso.

 

„Îmi doresc să fiu sănătos și să am evoluții cât mai bune pentru a evolua din nou pentru echipa țării mele. Acum nu am cum să ajung la națională, mai ales că un an de zile nu am jucat deloc, însă dacă prind un retur bun aici, totul e posibil”, a declarat Ibrahim Kano. Integralist în cele două partide susținute de gruparea locală în debutul acestui retur de campionat, africanul a spus că nu este încă 100% refăcut din punct de vedere medical și pus la punct cu pregătirea fizică. „Încă mai resimt dureri, însă trebuie să trag de mine. Echipa are nevoie de mine, iar eu nu mai pot sta pe margine sau în tribună. Vreau să joc meci de meci și sper să o fac din ce în ce mai bine”, a spus centralul defensivei botoșănene.

 

Africanul a precizat că nu vrea să facă nicio comparație între fostul tehnician al echipei, Leo Grozavu și Cristian Popovici, actualul director sportiv al FC Botoșani. „De la Leo am luat numai ce a fost bun, pozitiv și l-am apreciat pentru că a fost un profesionist adevărat. Îmi place de Cristi pentru că știe cum să ne facă să jucăm de plăcere. În cele două meciuri, i-am simțit pe coechipierii mei relaxați în teren și jucând din nou fotbalul cu zâmbetul pe buze, de plăcere. Ca jucător, asta trebuie să faci mereu, să te bucuri de fotbal”, a mai spus Kano.

 

Acționarul majoritar al clubului, Valeriu Iftime a declarat că, din punctul său de vedere, fotbalistul african este mai valoros decât Paul Papp, jucător transferat în această iarnă la FC Vaslui. „Dacă eu eram antrenor și îi aveam pe amândoi valizi, jucam cu Kano. Este mai experimentat, și mai bun. Nu mă surprinde schimbarea lui. A văzut drumul lui Kone și i-am spus că dacă e serios, îl poate urma. Sper ca evoluțiile din acest debut să nu fie un simplu foc de paie și să se culce din nou pe o ureche”, a spus Valeriu Iftime.

 

A suferit două intervenții chirurgicale

 

Africanul a suferit la începutul anului trecut o ruptură de ligamente și menisc, necesitând două intervenții chirurgicale la clinica medicului echipei naționale, Pompiliu Popescu și a urmat un proces de recuperare în Burkina Faso. În momentul în care s-a accidentat grav, fostul antrenor al echipei, Leo Grozavu a declarat că africanul va avea nevoie de o voință extraordinară pentru a reveni în circuit. „În general, la aceste accidentări care te scot o perioadă mai lungă din circuit, trebuie să ai o voință extraordinară pentru a reveni deoarece pierde aproape un an”, a spus la vremea respectivă Grozavu.

 

Este monitorizat de Internațional Pitești

Ibrahim Kano nu a exclus posibilitatea ca în viitor, să fie din nou coechipier cu Seydou Kone, fotbalist transferat în această iarnă la Internațional Pitești. „Nu știu, poate cât de curând vom ajunge să jucăm din nou împreună. Totul e posibil. Mă bucur mult pentru debutul de campionat pe care l-a avut. Vorbim în continuare foarte mult la telefon și sper să o țină tot așa și în continuare și să promoveze cu Internațional în Liga I. Își dorește foarte mult acest lucru și m-aș bucura mult pentru el”, a spus Kano.

Monitorul de Botoșani
 

18 Mar. 2009, 11:32 Liga 2
Pe aceeași temă