„Iașiul nu poate promova în Liga I cu actualul lot!”

30 Jan. 2012, 10:15 Liga 2
„Iașiul nu poate promova în Liga I** cu actualul lot!

Dacă prima săptămână de pregătire din 2012 a reprezentat un ușor succes pentru divizionara secundă din Copou, cea dintâi săptămână a semicantonamentului de la Complexul „Emil Alexandrescu” nu a adus nimic în plus față de precedenta. Dimpotrivă! Șase jucători s-au accidentat, nemaiputându-se pregăti cu restul lotului, unul tot mai subțire după ce s-a renunțat la jucătorii aflați în probe.

Dezamăgirea mare a tehnicianului CSMS este aceea că pentru acele patru posturi rămase neacoperite încă de acum nouă zile – portar, fundaș dreapta, stoper și atacant, nu a venit nimeni. Iar dacă au existat unele speranțe cu portarul Victoriei Brănești, G.Savu, acestea s-au risipit după chiar primele două antrenamente, când staful din Copou s-a convins imediat că jucătorul ce a trecut acum trei ani și pe la Ceahlăul Piatra Neamț nu reprezintă nici pe departe o soluție certă pentru un post care a creat destule neajunsuri în toamnă.

Și cum nici mijlocașul dreapta Andrei Panait (FC Argeș, 23 de ani) nu constituie nici el o soluție, ca să nu mai amintim că în acea zonă există deja mai multe variante în actualul lot, săptămâna trecută s-a scurs absolut degeaba, fără ca ieșenii să se întărească în vreun fel.

Singurul câștig rămâne pregătirea extrem de serioasă efectuată, cu câte două ședințe de pregătire zilnic, aspect important, dar nu determinant în atingerea obiectivului de promovare. Cel puțin aceasta este părerea antrenorului principal Ionuț Popa, care, într-o oarecare disperare de cauză, a apelat chiar și la primarul Gheorghe Nichita, însă nici chiar discuția cu edilul-șef nu i-a adus semnalele de care are nevoie în dorința de a-și întări lotul.

„Mi s-a spus clar: nu dăm bani pe jucători, nu vreunei echipe ori vreunui impresar, ci nici măcar la semnătură, cum se spune, așa cum s-a întâmplat în vară. Tocmai de asta îmi pare rău că a plecat fostul manager Grozavu, care înainte de începerea campionatului și-a permis luxul să arunce cu bani în câini, plătind prime de instalare și de 10.000 euro la nivelul diviziei secunde. Iar noi plătim acum tribut politicii proaste din vară, când lumea s-a învățat cu astfel de sume și nimeni nu este dispus să accepte să vină degeaba”, ne-a spus Popa.

Momentan fără nici un fel de soluții certe a aducerii fotbaliștilor de care are nevoie pentru retur, în ciuda eforturilor noului președinte executiv Florin Prunea, CSMS s-a văzut nevoită să readucă în lot pe Nalați și Florea, tocmai pentru ca procesul de pregătire a echipei să nu aibă prea mult de suferit, deși este limpede că cei doi, ca de altfel și cei șase tineri componenți ai echipei, nu reprezintă variante concrete pentru sezonul de primăvară.

„Cu actualul lot nu cred că ne putem atinge obiectivul în vară, deoarece chiar dacă am încerca să forțăm în retur nu facem decât să ne încercăm pur și simplu norocul. Iar Iașul – se știe, la fotbal nu prea are noroc…”
Ionuț Popa, antrenor CSMS Iași

„Am așteptat o săptămână întreagă și nu a venit nici unul dintre cei patru jucători de care avem nevoie, dar dacă nici măcar până miercuri nu apar fotbaliștii doriți, risc să-nu pot ține promisiunea făcută în momentul revenirii în Copou. Avem, totuși, un obiectiv de performanță, care trebuie susținut nu doar moral…”
Ionuț Popa

sursa: Evenimentul

30 Jan. 2012, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă