Ianis Zicu știe exact unde au greșit elevii săi în meciul de la Timișoara: ”Cred că până la urmă rezultatul este meritat.” Reproșurile avute la adresa arbitrajului

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 21:47 Liga 2

Farul Constanța a suferit prima înfrângere din actualul sezon, la scorul de 2-1 la Timișoara, cu ASU Poli, în etapa a 3-a a Ligii 2. Antrenorul ”marinarilor” a analizat foarte bine jocul și a recunoscut greșelile făcute de echipa sa, care au facilitat golurile marcate de bănățeni. În meci, la un moment dat, Zicu a avut momente de limbaj neortodox, supărat de maniera de arbitraj a lui Cristian Codrea.

Ianis Zicu: ”A fructificat greșelile noastre, ne-a surprins de două ori”

Farul a avut două bare, dar Ianis Zicu a recunoscut că rezultatul e meritat. ”O partidă bună, eu cred că am încercat tot meciul să jucăm. Am întâlnit o echipă foarte bună din punct de vedere defensiv. A fructificat greșelile noastre, ne-a surprins de două ori. O dată, am pierdut mingea și a venit acel șut senzațional al lui Popovici, după care am încercat să revenim în joc, am jucat și o nesincronizare a fundașilor centrali a dus la golul doi. Cred că până la urmă rezultatul este meritat, pentru că nu am fost inspirați să reușim să frutificăm una din ocaziile pe care le-am avut. Din păcate, această înfrângere ne obligă să câștigăm meciul cu Buzăul de acasă și să recuperăm oarecum ce am pierdut astăzi, pentru că nu se pot recupera aceste puncte”, a declarat antrenorul Farului la DigiSport.

Astfel ar fi fost istoricul meciului dacă intra transversala lui Greu

Farul a dominat debutul de joc și, în minutul 15, Greu a tras în bară. Până atunci, Poli nu prea a contat, iar Zicu e convins că un gol ar fi schimbat cu tot aspectul jocului pentru celelalte 75 de minute.

”Pe început de joc, da. După ce am primit primul gol am avut o evoluție nu prea bună, dar cred că dacă am fi înscris la una din aceste faze… Și la 1-0 am fi fost echipa mai periculoasă, am început repriza a doua mult mai bine, dar a fost greșeala personală a celor doi fundași centrali și de aici a apărut acest rezultat de 2-0, greu de remontat, cu o echipă a Timișoarei care nu primește goluri”, a spus fostul atacant.

Reproșuri la adresa arbitrajului lui Cristian Codrea

La un moment dat, Zicu a avut o izbucnire nervoasă la adresa arbitrajului lui Cristian Codrea, central care la Timișoara a prins și zile mult mai proaste, ca în primăvara lui 2019, când a ”visat” un penalty la un ACS Poli – ”U” Cluj. Antrenorul a fost nervos pentru că la o fază nu s-a lăsat avantaj.

”Din punctul meu de vedere, nu există nervi. Vreau doar să fim lăsați să jucăm. Au fost câteva situații care ne-au dezavantajat în timpul jocului, două-trei greșeli. Nu am comentat niciodată arbitrajul, nu o să-l comentez, dar, cred că ar fi bine ca oameni să se uite că în ultimele două meciuri ne-a fost eliminat juniorul pe o fază unde se putea da galben, cum a fost situația lor. Mingea era în alteral, Stoica scapă cu portarul, îl lovește pe Măzărache cu mâna, fault și galben, dar oprește și acțiunea noastră. Să vedem. Sper ca în viitorul acest lucru să nu se mai întâmple și arbitrajul să fie mult mai echitabil”, a explicat Zicu despre nemulțumirile avute.

Farul rămâne cu șase puncte și cade pe poziția a 5-a. În următoarea etapă, joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu SCM Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 14 Sep. 2020, 21:47 Liga 2
Pe aceeași temă