Hamza Younes și-a luat ”la revedere” de la Petrolul! Atacantul tunisian s-a despărțit de ”lupi” cu un mesaj special

Marius ANGHEL 24 Aug. 2020, 17:32 Liga 2

A doua ”aventură” a lui Hamza Younes la Petrolul Ploiești s-a sfârșit astăzi, 24 august. Atacantul tunisian de 34 de ani și-a încheiat pe cale amiabilă contractul cu echipa prahoveană, după un sezon în care ceea ce a arătat pe teren nu a fost conform așteptărilor conducătorilor, antrenorilor, cât și suporterilor ”găzarilor”.

Hamza Younes mai avea un an de contract cu echipa ploieșteană la care a impresionat la prima sa experiență avută în tricoul galben-albastru, în perioada 2012/2014, când s-a câștigat Cupa României și s-a participat inclusiv în cupele europene. În schimb, tunisianul căsătorit cu o ploieșteancă a dezamăgit în acest sezon de Liga 2, iar conducerea nu l-a mai dorit în continuare în lot și i-a propus rezilierea amiabilă. În plus, Younes avea unul dintre cele mai mari salarii din Liga 2.

Hamza Younes s-a despărțit de Petrolul

Discuțiile au durat circa 10 zile, iar cele două părți au ajuns până la urmă la o reziliere amiabilă.

Atacantul și-a luat la revedere de la Petrolul printr-o postare pe contul său de Instagram, anunțând, totodată, că va rămâne suporterul echipei.

”Este la revedere! Dar voi sprijini mereu Petrolul, indiferent de situație! Sper să văd această echipă mereu reușită ???”, a scris Hamza Younes.

Costel Lazăr: ”Dorim o reconstrucție totală a echipei, cu jucători mai tineri, cu jucători competitivi”

În acest sezon, Hamza Younes a evoluat 856 de minute pentru Petrolul în Liga 2, în 15 meciuri, dintre care în doar opt a intrat ca titular, și nu a înscris niciun gol. A evoluat și în trei partide de Cupa României, în care a marcat două goluri. Evoluțiile sale au dezamăgit însă în primul rând suporterii clubului și ai săi personal, după evoluția impresionantă pe care a avut-o în prima sa perioadă în care a jucat la Ploiești.

”Hamza este sub contract cu clubul. M-a sunat aseară. M-a rugat să îi accept o învoire și pentru ziua de astăzi, pentru că a avut un bilet de odihnă. Îl aștept mâine la anumit discuții și în funcție de poziția lui vom hotărî care va fi situația.

Nu sunt discuții legate de bani, ci legate de o reziliere pe cale amiabilă a contractului, pentru că dorim o reconstrucție totală a echipei, cu jucători mai tineri, cu jucători competitivi. Eu cred că în momentul în care ratezi o promovare și aportul a fost aproape de zero, cred că trebuie să ne despărțim.

Nu știu ce va spune. Am purtat o primă discuție. O să discutăm și cu avocatul lui. Eu cred că putem ajunge la un numitor comun”, a spus președintele Costel Lazăr, la prezentarea antrenorului Viorel Moldovan, despre situația lui Hamza Younes.

În perioada 2012/2014, Hamza Younes juca pentru Petrolul în 52 de meciuri de Liga 1 și înscria 34 de goluri. Ulterior pleca la Botev Plovdiv (Bulgaria), iar mai apoi juca și pentru Ludogorets (Bulgaria), Tractor Tabriz (Iran), Xanthi (Grecia), BB Erzurumspor (Turcia), Al Ahli (Qatar) și Aris Salonic (Grecia), de la această din urmă revenind la echipa ploieșteană.

În această vară, Petrolul s-a mai despărțit de un jucător important din istoria sa, mijlocașul Laurențiu Marinescu (36 de ani), căruia i-a expirat contractul și nu i-a mai fost prelungit.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-nu-l-mai-vrea-pe-hamza-younes-cand-ratezi-o-promovare-si-aportul-a-fost-aproape-de-zero-cred-ca-trebuie-sa-ne-despartim-situatia-lui-marinescu-cine-mai-are-contract-cui-19143555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-tragerea-la-sorti-are-loc-de-la-ora-1300-19145236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-important-anuntat-de-petrolul-a-adus-un-fost-mijlocas-de-la-fiorentina-si-brescia-cu-zeci-de-meciuri-in-serie-a-viorel-moldovan-mai-testeaza-doi-jucatori-19145106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

Marius ANGHEL 24 Aug. 2020, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă