Hamza Younes, prezentat oficial la Voința Limpeziș, unde crede într-o salvare miraculoasă de la retrogradarea din Liga 3: ”Avem șanse mari”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 17:07 Liga 3

Voința Limpeziș a reușit în această iarnă să dea o lovitură de imagine și să-l aducă la echipă ca antrenor și jucător pe Hamza Younes (36 de ani), tunisian care s-a făcut remarcat în România pe vremea când a evoluat în prima ligă pentru Petrolul Ploiești, în perioada 2012-2013, când a câștigat și o Cupă a României.

Echipa buzoiană este a doua cea mai slabă formație din toată Liga 3, din 99 de participante în actualul sezon, la egalitate de puncte acumulate în primele 15 etape cu Aurul Brad, din Seria a 7-a, însă are speranța că se va salva de la retrogradare.

Hamza Younes, jucător, dar mai mult antrenor la Voința Limpeziș: ”Este o provocare pentru noi, ca staff tehnic”

Ajunsă la un acord cu africanul mutat la Ploiești, Voința Limpeziș a decis să profite de acest lucru și să organizeze pentru prima dată în istoria sa o conferință de presă. În cadrul ei au fost prezentați oficial Hamza Younes și Marian Teodorescu, un apropiat al tunisianului, acesta din urmă ca director tehnic.

Evenimentul formației din satul Limpeziș, aparținând comunei Movila Banului din județul Buzău, a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie 2023, zi în care a avut loc și reunirea lotului. Dacă, de obicei, echipele profesioniste încep treaba din prima zi a săptămânii, lunea, Voința a decis că ziua de sâmbătă e perfectă pentru a da start antrenamentelor pentru prima dată în acest an.

Clubul susține, în mod oficial, că Hamza Younes a fost adus ca jucător, însă, în realitate, din informațiile Liga2.ro, el va fi cel care va face pe antrenorul principal. Nu poate ocupa această postură fiindcă nu deține licența necesară Ligii 3. Se poate remarca acest lucru și din declarațiile date de Younes. Știrea a fost dată inclusiv de FRF, care susține despre african că ”urmează cursurile Școlii de Antrenori din cadrul FRF”.

”Avem, chiar avem planuri să salvăm echipa, să facem echipă bună. Avem ambiție, deja am luat vreo patru-cinci jucători. Vrem să schimbăm echipă și este o provocare pentru noi, ca staff tehnic, și pentru proprietari. Urmează să vedem pe teren ce putem face. Am văzut echipa la lucru, am fost a vreo trei meciuri. Bineînțeles, trebuie schimbat, trebuie să ne organizăm mai bine, și eu zic că, pas cu pas, o să facem treabă bună. Cu siguranță vor veni jucători, se va schimba echipa 60 la sută cel puțin și cu siguranță o să avem rezultate bune”, a spus Hamza Younes.

Hamza Younes a renunțat la cariera de fotbalist profesionist la începutul anului 2022, când s-a despărțit de divizionara secundă Concordia Chiajna. În cariera sa a evoluat pentru CS Sfaxien (Tunisia), Petrolul Ploiești (în două rânduri), Botev Plovdiv, Ludogorets (amândouă din Bulgaria), Tractor (Iran), Xanthi (Grecia), Erzurumspor FK (Turcia), Al Ahli (Qatar), Aris Salonic (Grecia), Larisa (Grecia) și Concordia Chiajna.

Marian Teodorescu, ajutorul lui Younes, e director tehnic: ”Trebuie să strângem rândurile și să ne îndeplinim obiectivul. Doamne-ajută!”

Younes îl va avea alături la Voința Limpeziș pe Marian Teodorescu, fost antrenor la CSO Băicoi, CS Cornu sau Petrolul 95 Ploiești. La această echipă din urmă cei doi au colaborat, fiindcă tunisianul, după ce s-a despărțit de Concordia Chiajna, a mers în Liga a 4-a Prahova.

Teodorescu va fi director tehnic. ”Suntem conștienți de situația delicată pe care o are echipa, am venit cu sufletul deschis, să ajutăm și să creștem nivelul echipei. Ce să zic! Ne așteaptă o perioadă grea și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Cu ce am adus din jucători, câțiva jucători buni, sperăm să facem treabă. Trebuie să strângem rândurile și să ne îndeplinim obiectivul, acela fiind evitarea de la retrogradare. Doamne-ajută!”, a spus noul membru al staffului tehnic al echipei din Limpeziș.

În stafful tehnic va fi și Marius Musceleanu, antrenorul principal din acte, care rămâne la echipă, în ciuda rezultatelor dezastruoase de până acum, dar și a faptului că acesta mai mult a lipsit de pe banca tehnică decât a fost prezent la cele 15 jocuri trecute din acest sezon. Clubul are nevoie de un antrenor principal cu licență, pentru a fenta regulamentul FRF.

Opt plecări și cinci achiziții, pentru început

La Voința Limpeziș vor fi schimbări importante în lot în această pauză de iarnă, cunoscuți de Marian Teodorescu.

Pentru început, clubul a anunțat că a ajuns la un acord cu jucătorii Andrei Baciu (ACS DP Cornu), Ionuț Filip (CSO Băicoi), Robert Marin (CSO Băicoi), Mihai Fabio (ACS DP Cornu) și Ștefan Ursu (CSC Berceni), dar și că are negocieri cu cel puțin încă șapte jucători de fotbal. Hamza Younes va intra și el la joc dacă va considera că poate ajuta echipa.

Echipa s-a despărțit, până în acest moment, de Florin Alexandru, Ionuț Vișan, Vicențiu Micu, Mihai Radu, Nicușor Radu, Mădălin Chivu, Victor Harbuz sau Andrei Anghel.

Voința Limpeziș speră într-o salvare miraculoasă de la retrogradare

Voința Limpeziș a promovat în vara trecută în Liga 3 după ce a fost campioana Ligii a 4-a Buzău și a câștigat barajul cu CSL Victoria Gugeşti, campioana județului Vrancea.

După primele 15 etape a acumulat doar 5 puncte, dintr-o victorie și două remize, are golaveraj 20-56 și ocupă locul 9, penultimul, în Seria a 2-a a Ligii 3, având-o sub ea pe fosta divizionară secundă Dacia Unirea Brăila (2 puncte) și imediat deasupra pe Dinamo Bacău (10 puncte).

În ultimele trei etape din sezonul regular, Voința va juca cu Viitorul Ianca (locul 7, deplasare), Metalul Buzău (locul 2, acasă) și Dinamo Bacău (locul 8, deplasare). Ulterior va juca zece meciuri în play-out, unde va încerca să evite ultimele două locuri, direct retrogradabile. Matematic se poate, însă practic vor juca și celelalte echipe și este aproape imposibil să scape de acest loc direct retrogradabil. Ar fi o speranță însă: din Liga 3 retrogradează fizic doar cine nu mai vrea să joace în acest campionat, fiindcă FRF ajunge înainte de fiecare nou sezon să invite înapoi în competiție echipele retrogradate.

”Obiectivul cred că se poate îndeplini, altfel, dacă nu credeam, nu veneam aici. Avem șanse mari să ne salvăm. Pentru suporteri și apropiați, îi rog să vină la noi, să fie alături de noi, și să ne ajute cu orice se poate!”, a spus Hamza Younes despre salvarea de la retrogradare, nu prea convingător.

Cu doar 5 puncte acumulate în prima parte a sezonului, Voința Limpeziș este a doua cea mai slabă echipă din toată Liga 3 (99 de echipe participante), la egalitate cu Aurul Brad, din Seria a 7-a. Cele mai puține puncte strânse le are Dacia Unirea Brăila. Doar două.

Foto și video: Voința Limpeziș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-echipa-din-liga-3-a-fost-depunctata-era-in-top-4-in-seria-sa-iar-acum-are-emotii-sa-prinda-play-off-ul-in-aceasta-pauza-de-iarna-patronul-a-vrut-sa-si-pacaleasca-jucatorii-ca-desfiinteaza-c-19258508

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-odorheiu-secuiesc-schimba-antrenorul-un-jucator-ii-ia-locul-lui-gabriel-radulescu-se-stie-ca-un-antrenor-depinde-de-rezultate-si-locul-ocupat-in-clasament-19258535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-maries-imprumutat-de-minaur-baia-mare-19258559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-plecat-de-la-unirea-constanta-si-a-gasit-echipa-stefan-cana-a-ajuns-sub-comanda-lui-dorin-goian-la-foresta-suceava-19258549

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

https://liga2.prosport.ro/liga-3/hamza-younes-antrenor-si-jucator-la-una-dintre-cele-mai-slabe-echipe-din-acest-sezon-de-liga-3-anuntul-formatiei-la-care-merge-tunisianul-19257282

Marius ANGHEL 23 Jan. 2023, 17:07 Liga 3
Pe aceeași temă