Care sunt principalele adversare ale Voluntariului în lupta pentru promovare? Echipele numite de Claudiu Niculescu: ”Va fi un campionat foarte greu”

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 17:01 Liga 2
Care sunt principalele adversare ale Voluntariului în lupta pentru promovare? Echipele numite de Claudiu Niculescu: ”Va fi un campionat foarte greu”

FC Voluntari va dori să se întoarcă în SuperLiga României în vara următoare. Vrea să stea doar un sezon în Liga 2, iar obiectivul sportiv i-a fost încredințat lui Claudiu Niculescu, revenit la formația din județul Ilfov, alături de care a câștigat, în urmă cu câțiva ani, Cupa României și Supercupa României.

Antrenorul, care sezonul trecut a activat tot în Liga 2, dar la CSC Șelimbăr, a declarat că în mod clar își dorește să se lupte pentru calificarea în play-off în primă fază, la finalul campionatului regular, iar apoi să bifeze promovarea, poate chiar de pe primele două locuri, direct.

Adversarele Voluntariului în lupta pentru promovare. Reacția lui Niculescu

În aceste zile, Claudiu Niculescu lucrează la conturarea unui lot puternic, mai ales că o parte din fotbaliștii care au retrogradat în Liga 2 cu FC Voluntari nu vor continua. Trebuie să aducă jucătorii pe care îi consideră capabili să îndeplinească obiectivul, dar până atunci a numit formațiile pe care le consideră principalele contracandidate la obținerea unui loc promovabil.

Din punctul de vedere al Claudiu Niculescu, sunt multe echipe care vor dori clasarea pe primele locuri, numind, printre altele, și cealaltă retrogradată în Liga 2 sezonul trecut, pe FCU Craiova FC, dar și o echipă picată din prima divizie în vara precedentă, Campionii FC Argeș.

Claudiu Niculescu pregătește primele achiziții și prelungirile contractuale la FC Voluntari: ”Sunt discuții”

Niculescu e convins că în această categorie mai intră și Concordia Chiajna, dar și Corvinul Hunedoara și Chindia Târgoviște. Din punctul de vedere al lui Claudiu Niculescu, vor fi șapte-opt echipe care vor dori clasarea pe primele locuri în Liga 2 la finalul sezonului regular și la finalul play-off-ului.

Am avut anumite pretenții (n.r. – când a început negocierile cu FC Voluntari), dar am și fost plecat câteva zile din București. Nu era ceva greu de realizat (n.r. – să se înțeleagă cu ilfovenii), dar până la urmă totul e în regulă. Obiectivul este promovarea în Liga 1, revenirea, dar va fi greu, dur! În acest an sunt echipe puternice, foarte puternice în Liga 2. Mă refer, în special, la FCU Craiova și FC Argeș. Va fi o luptă dificilă, mai e și Corvinul, mai e și Chiajna.

Nu știu ce va fi la Chindia… sunt multe echipe care se vor înscrie pentru accederea în play-off, șapte-opt cluburi cu potențial, bine financiar și sportiv. Va fi foarte greu!

În aceste zile sunt discuții cu jucătorii, câțiva dintre ei au terminat contractele”, a transmis Claudiu Niculescu, la DigiSport.

FC Voluntari a cucerit două trofee cu Niculescu antrenor

Din poziția de antrenor principal, Niculescu, fost atacant al lui Dinamo, cu meciuri și pentru naționala României, le-a pregătit pe Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, Al-Tai (Arabia Saudită), Concordia Chiajna, Politehnica Iași și CSC Șelimbăr.

Ultima dată a pregătit trupa din Sibiu, pentru un an și jumătate. Acum, speră să aibă rezultate bune la FC Voluntari, alături de care a cucerit singurele două trofee din cariera de antrenor, Cupa României (2017) și Supercupa României (2017).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă