Gorovei și-a aflat sentința după eliminarea pentru gestul stupid din meciul cu Afumați. Brîndescu nu-l menajează pe atacant: „Probabil e un capitol încheiat pentru noi”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 19:03 Liga 2
Gorovei și-a aflat sentința după eliminarea pentru gestul stupid din meciul cu Afumați.** Brîndescu nu-l menajează pe atacant:

Sorin Brîndescu a spus în repetate rânduri că vrea răutate în jocul echipei sale și că lipsa de maturitate a jucătorilor săi a dus dese ori la greșeli ce au culminat cu înfrângerea Politehnicii în campionat. Etapa trecută, în victoria cu 2-1 pe teren propriu cu CS Afumați, fix înainte de pauză, antrenorul formației timișorene a primit un răspuns la cerințele sale, unul de agresivitate pe teren. Atacantul Răzvan Gorovei a avut o reacție de „răutate”, sau prostie, asupra lui Tudorache, într-un moment în care mingea se afla în altă parte a terenului.

Arbitrul întâlnirii, Adrian Illyeș (Ploiești), a observat faza și l-a eliminat direct pe Gorovei, în minutul 45. ASU Poli tocmai făcuse 2-0, se intra la vestiare și formația timișoreană era aproape sigură de victorie. Succes care a și fost realizat la final de partidă, însă alb-violeții au trecut prin mari emoții după ce ilfovenii au redus din diferență și apoi au forțat egalarea.

La finalul jocului, Sorin Brîndescu s-a arătat la final extrem de supărat pentru gestul de la eliminare al lui Gorovei. „Jocul a avut însă oscilații și au fost și lucruri care m-au nemulțumit. În primul rând, eliminarea lui Gorovei. A fost lipsă de maturitate și de profesionalism. La 2-0, înainte de pauză, să iei cartonaș roșu… avem de suferit cu toții pentru anumite decizii pe care jucătorii le iau greșit în timpul jocului. Nici nu l-am mai întrebat cum își motivează gestul, la pauză nu mai puteam da timpul înapoi și trebuia să vedem ce avem de făcut în repriza a doua pentru a lua cele trei puncte. Arbitrul am înțeles că a trecut în raport că l-a scuipat pe jucătorul de la Afumați, însă eu am văzut că l-a lovit cu cotul. Un gest nesportiv, care nu-și are locul pe terenul de fotbal”, declara Brîndescu.

În ședința de miercuri a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, membrii acesteia au judecat raportul scris de arbitrul Illyeș și a disctat o penalizare drastică pentru atacantul Timișoarei. Gorovei a fost sancționat cu 6 etape de suspendare și cu o amendă de 2.040 lei.

Gorovei a fost sancționat conform Regulamentului de Disciplină, punctul 63/1/c și 63/2/3, care spun că a scuipat un adversar.

Brîndescu: „Ne dorim jucători de caracter, care să fie preocupați doar de fotbal”

Măsură nu e considerată exagerată de antrenorul Sorin Brîndescu, care în urma declarației pe care a oferit-o Druckeriei se înțelege că nu îl mai dorește pe jucător la echipă. „Probabil e un capitol încheiat pentru noi. Nimic nu scuză gestul lui, care nu își are locul pe terenul de fotbal. Ne dorim jucători de caracter, care să fie preocupați doar de fotbal. Nu are importanță dacă suntem mai buni sau mai puțini buni, fotbalul trebuie să fie unica noastră preocupare. Nu știu ce prevede regulamentul în astfel de situații, nu știu care e limita minimă sau maximă pentru o asemenea suspendare, dar e firesc ca pentru astfel de gesturi să se dicteze mai multe etape de suspendare”, a afirmat Brîndescu.

Atacantul ieșean de 22 de ani a fost adus la ASU Poli în iarnă și a evoluat în 5 meciuri până acum la echipa timișoreană, însă doar în două ca titular. După această eliminare de șase etape, Gorovei ar fi apt de joc abia pentru meciul din 27 mai, din deplasare, cu CS Balotești, ultimul pentru Poli din acest sezon.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2017, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă