Golgheterul Ligii a II-a trece prin momente grele! „Voi reveni și mai puternic”

16 Jan. 2012, 16:52 Liga 2
Golgheterul Ligii a II-a trece prin momente grele!**

FC Snagov a reușit în prima parte a campionatului să obțină cea mai bună performanță din istoria clubului. După 15 etape, echipa ilfoveană se clasează pe locul 4, la doar două puncte de cea de-a doua poziție promovabilă. La această performanță a contribuit din plin și atacantul Cristian Cristea, cu cele 12 reușite, jucătorul fiind golgheterul echipei, cât și a întregii Ligi a II-a.

Chiar dacă momentan trece printr-o perioadă grea, datorată operației la unul dintre genunchi suferită în această pauză de iarnă, Cristea s-a încărcat cu răbdare și e pregătit să ia totul de la capăt pentru a reveni pe teren și mai puternic. Atacantul ar fi putut face pasul către Liga I în această perioadă, Concordia fiind una dintre echipele care l-au dorit, însă operația pe care a suferit-o ia stopat, pentru moment, acest vis.

Golgheterul Ligii a II-a a acceptat să vorbească pentru Liga2.ro despre turul de campionat reușit de FC Snagov, despre problemele care au apărut odată cu plecarea lui Reghecampf și despre viitorul echipei în eșalonul secund.

În ultimele șase luni de contract cu echipa de pe locul 4 din Seria I, Cristea ne-a dezvăluit că s-ar putea despărți de ilfoveni chiar din această iarnă.

– Pentru FC Snagov acest tur de campionat a fost cel mai important din istoria clubului. Pentru tine cât de important a fost?
– Mă bucur că am făcut parte din echipa care a intrat în istoria clubului. În același timp și pentru mine acest tur a fost cel care mi-a permis să-mi arăt calitățiile și să ajut echipa pentru a atinge această performanță. Cele 12 goluri în 15 meciuri jucate mi-au permis să fiu golgheterul Ligii a 2-a. Această performanță personală a atras atenția cluburilor din Liga I, care au contactat conducerea FC Snagov.

– În această pauză s-au produs multe schimbări la club. De ce crezi că s-a ajuns aici și cum crezi că se va prezenta echipa în retur?
– Din păcate, foarte multe lucruri s-au schimbat la FC Snagov și plecarea domnului profesor Reghempcamf a dus la o destabilizare totală a clubului. Echipa a început anul cu un proiect foarte bun, acela de a promova în Liga I, am avut rezultate foarte pozitive și un sfârșit de tur incredibil, terminând pe locul 4, la 6 puncte de locul 1. Am fost o echipă valoroasă cu un antrenor foarte bun.
Reușita noastră a fost bazată pe dorința de a face performanță și prin profesionalismul fiecăruia, impus de domnul profesor. Deși antrenorul dorea promovarea, conducerea clubului a arătat puțin interes în această privință, lucru care a provocat plecarea sa de la echipă.
În retur va fi o echipă cu jucători foarte tineri și foarte valoroși. Această situație le va permite să își arate fiecare calitățile și să aibe foarte mult timp de joc în Liga a II-a. Să nu uităm că au mai rămas câțiva jucători cu foarte mare experiență și care vor ajuta la integrarea acestor tineri.

„Au fost discuții pentru a-l urma la Chiajna”

– Mulți dintre colegii tăi s-au dus la Chiajna. Au existat discuții să-l urmezi și tu pe Reghecampf la echipa din Liga I?
– Am un foarte mare respect pentru domn’ profesor Reghemcampf pentru că m-a ajutat să am aceste bune performanțe. Au fost niște discuții pentru a-l urma la Chiajna, dar, din păcate, nu s-au finalizat. Poate că și această accidentare pe sfârșit de campionat a avut contribuția ei în acest aspect.

– Ai suferit o operație la finalul turului. Cum a decurs operația, perioada premergătoare și cât mai ai de așteptat până să reintri pe teren?

– Așa este. M-am operat la genunchi, un pic prematur, pentru a evita agravarea problemelor. Am avut o fisură de cartilaj. Atât operația cât și recuperarea au decurs foarte bine. A trecut o lună de atunci și mă simt foarte bine. În fiecare zi am program de recuperare pentru a accelera intrarea mea pe teren. Conform doctorilor, voi intra pe teren peste două luni și jumătate, poate chiar mai repede, totul depinde de organism și recuperare.

„Muncesc din greu pentru a reveni și mai puternic”

– O să ratezi perioada de pregătire. Crezi că la revenire vei reuși să ai aceleași evoluții din tur?
– Învăț să am răbdare. Important acum este să fac recuperarea și să îmi recapăt condiția fizică avută înainte de operație. Muncesc din greu pentru a reveni poate chiar mai puternic decât în tur.

– Dacă nu sufereai această operație aveai șanse să te transferi în această iarnă în Liga I sau la o echipă mai bună?
– Au fost multe discuții cu echipe din Liga I. Din păcate, această accidentare s-a întâmplat într-un moment nepotrivit, care a adus nefinalizarea acestora. Timpul nu este pierdut, sunt tânăr, recuperez repede și sunt sigur că voi ajunge acolo unde îmi doresc.

– Mai ai contract cu FC Snagov pe 6 luni. Vei mai rămâne la ilfoveni sau ai oferte din altă parte?
– Având în vedere că situația clubului este incertă și condiția mea actuală nu îmi permite începerea pregătirii, ci mă obligă să fiu absent până la jumătatea returului, cel mai probabil vom cădea de comun acord pentru a rezilia contractul. Situația este profitabilă pentru ambele părți.

Cristian Cristea a strâns evoluat în acest tur în toate meciurile echipei FC Snagov. Dintre cele 15 partide din campionat, atacantul a evolua de 13 ori titular și de două ori din postura de rezervă (la Mangalia și la Tulcea).
Golgheterul întregului eșalon secund a reușit la această performanță prin golurile înscrise în 8 meciuri (Buzău, Viitorul, Otopeni, Astra II, Brănești, Farul, Dinamo II și Delta), în două partide reușind câte două goluri (Viitorul și Brănești) și într-unul trecându-și în cont un hattrick (Astra II).

1073 minute a strâns Cristian Cristea în cele 15 meciuri jucate în acest tur de campionat la FC Snagov

12 goluri a marcat atacantul, reușind să fie golgheterul întregii Ligi a II-a

23 de ani are Cristea, în luna Mai urmând a face 24

Articol și foto de Marius ANGHEL

16 Jan. 2012, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă