Cristea, reținut și eliberat într-un dosar de aranjare a unor meciuri în Australia

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Sep. 2013, 19:52 Actualizat: 18 Sep. 2013, 19:53 Special
Cristea, reținut și eliberat  într-un dosar de aranjare a unor meciuri în Australia

Atacantul român Cristian Cristea (25 de ani), fost jucător la FC Snagov și Viitorul Constanța, în prezent la Southern Stars, din a doua ligă australiană, a fost reținut și ulterior eliberat de poliția de la Antipozi, fiind anchetat într-un dosar de aranjare a mai multor partide.

Potrivit news.com.au, Cristea a fost eliberat în cursul zilei de luni din arestul poliției, el urmând să mai fie supus altor interogatorii.

Într-un meci în care Southern Stars conducea pe South Melbourne la pauză, antrenorul Zaya Younan i-a schimbat pe cei mai buni jucători ai echipei, inclusiv pe Cristea, care marcase golul. La final, meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

În acest sezon, Southern Stars a avut un buget de doar 45.000 de dolari pentru jucători și antrenori.

Younan s-a oferit să fie antrenorul echipei în acest sezon fără a fi remunerat, deși tehnicienii au la acest nivel salarii între 400 și 1.000 de dolari pe săptămână. Totodată, el a promis că va aduce jucători străini pe gratis.

Conform heraldsun.com.au, opt jucători ai echipei, Cristian Cristea, Ryan Hervel, Joe Woolley, Nicholas McKoy, Tamas Nagy, Jiri Kabele, Reiss Noel și David Obaze, au fost duși, duminică, în arestul poliției din Melbourne. Patru dintre aceștia, Obaze, McKoy, Noel, și portarul Woolley, au rămas în arest și au fost acuzați oficial de aranjare a meciurilor pentru pariuri.

Sursa citată a menționat că în luna august, mai mulți jucători au petrecut câteva zile într-un complex hotelier din stațiunea Bali (Indonezia), unde cele mai ieftine camere costă 360 de dolari pe noapte, iar cele mai scumpe 800 de dolari, cu mult peste posibilitățile fotbaliștilor de la Southern Stars, care au salarii de circa 3.500 de dolari pe lună.

În Bali, jucătorii au făcut snorkeling, scufundări acvatice, s-au dat cu „banana” și au făcut și o excursie până la insula Lembongan.

Ei au revenit în Australia la timp pentru a juca în meciul contra echipei Richmond Football Club, fără să știe că poliția din Victoria se află la marginea terenului, așteptând să efectueze arestări.

Meciul Richmond – Southern Stars, scor 0-0, este unul dintre cele cinci partide care ar fi fost aranjate pentru pariuri în perioada iulie – septembrie. Celelalte patru partide sunt cele pierdute cu Green Gully, scor 0-3, Pascoe Vale, scor 0-4, Oakleigh, scor 0-4, și Hume City, scor 0-4.

Southern Stars a câștigat un singur meci și a remizat de patru ori în cele 21 întâlniri disputate în acest sezon.

Sursa: Mediafax

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 Sep. 2013, 19:52 Actualizat: 18 Sep. 2013, 19:53 Special
Pe aceeași temă