Gloria e pregătită pentru duelul cu FC Snagov!

17 Aug. 2011, 17:22 Liga 2
Gloria** e pregătită pentru duelul cu FC Snagov!

Cu doar trei zile înainte de debutul în noua stagiune a diviziei secunde la fotbal, conducătorii grupării din Crâng parcurg ultimele demersuri pentru a legitima jucătorii nou veniți la formația buzoiană, dar și foștii juniori care s-au pregătit alături de „veteranii” echipei. Potrivit spuselor lui Dan Tulpan, președintele grupării din Crâng, fotbaliștii buzoieni au avut parte de o pregătire de vară foarte bună: „Suntem mulțumiți de cum a decurs pregătirea până acum. Avem jucători buni, experimentați, care sper să îi ajute pe cei tineri în noul sezon”.

Printre remarcații oficialului buzoian din această perioadă de pregătire se numără spaniolii aduși de la Barcelona B via Villarreal și „bătrânii” Câmpeanu și Zdrâncă. „Am urmărit jocurile de pregătire și îndeosebi jucătorii care s-au alăturat echipei în această vară. Pot spune că suntem la un nivel de pregătire acceptabil pentru debutul în noul sezon. Avem bază în Zdrâncă, Câmpeanu, frații Pușcă, Prodan, jucători care au acumulat experiență și ne pot fi utili. Totodată, și puștii transferați de la Villarreal au impresionat. Munoz este un jucător de bandă de perspectivă, care conduce foarte bine balonul în regim de viteză”.

Pregătire în regim de fast-forward

În ciuda faptului că au avut puțin timp la dispoziție pentru pregătirea noului sezon, fotbaliștii din Crâng au izbutit să efectueze un stagiu de pregătire la Haleș, cantonament urmat de o serie de jocuri de verificare. În meciurile de pregătire, elevii lui Mihai Ciobanu au avut evoluții oscilante, rareori convingătoare. Buzoienii au jucat șase meciuri de pregătire, în urma cărora au obținut trei victorii, un rezultat de egalitate și au înregistrat două înfrângeri. Ieri, după închiderea ediției „glorioșii” au disputat un amical cu ABC Stoicescu.

Gloria Buzău, meciuri de verificare înaintea stagiunii 2011 – 2012

Gloria Buzău – Filipeștii de Pădure 5 – 0
Gloria Buzău – Dunărea Galați 0 – 2
Gloria Buzău – Petrolul Ploiești 0 – 0
Dunărea Galați – Gloria Buzău 2 – 1
Progresul Pătârlagele – Gloria Buzău 0 – 1
Selecționata Nehoiu Cislău – Gloria Buzău
2 – 3

Gloria se află în fața celui mai dificil sezon

Din cauza faptului că anul acesta vor retrograda cinci echipe din fiecare serie a ligii secunde de fotbal, componentele eșalonului secund au acordat o mare atenție perioadei de pregătire din vară. Fie că s-au antrenat la Lacu Sărat sau în Olanda, colegele de serie ale Gloriei nu vor ca la finalul stagiunii să fie sub linia retrogradării.

Candidate la promovare

Doar două echipe din Seria I, a Ligii a II-a și-au depus „cadidatura” la locurile de Liga I. Victoria Brănești, retrogradată din primul eșalon, a declarat prin vocea tehnicianului Augustin Chiriță că își dorește revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu mici excepții, brăneștenii și-au păstrat în proporție de 80 la sută lotul pe care Ilie Stan l-a pregătit în Liga I. CSMS POLI Iași este a doua formație cu gânduri de „A”. Echipa antrenată în prezent de Marius Baciu a efectuat un stagiu de pregătire în Austria, iar în componența lotului se regăsesc mai mulți fotbaliști experimentați. Totuși, nu trebuie neglijată prezența altor echipe „cu pretenții” precum Săgeata Navodari, Delta Tulcea, FC Botoșani sau Viitorul Constanța.

Loc „călduț”… la mijlocul clasamentului

Farul Constanța, una din echipele „cu nume” care evoluează în liga secundă și-a propus o clasare la mijlocul clasamentului. Problemele financiare și de efectiv cu care se confruntă formația de la malul Mării Negre au împiedicat „țintirea” unui obiectiv „îndrăzneț”. „Stresate” de aceleași dificultăți, CS Otopeni, FC Snagov și Dunărea Galați vor asemenea „marinarilor” să încheie cu bine stagiunea care începe pe 20 august.

Învinse din start

Din start, echipele precum FC Brăila, Callatis Mangalia, Dinamo 2 București, Gloria Buzău și Astra II Giurgiu pornesc cu un handicap major. Fie că e vorba de lipsa lichidităților sau a valorii, formațiile enumerate mai sus vor avea mult „de tras” în noua stagiune.

Sursa: Opinia Buzău

17 Aug. 2011, 17:22 Liga 2
Pe aceeași temă