Gloria, cea mai slabă la toate capitolele ligii secunde

09 Nov. 2011, 14:30 Liga 2
Gloria,** cea mai slabă la toate capitolele ligii secunde

Fotbaliștii Gloriei Buzău alcătuiesc matematic cea mai slabă formație din prima serie a ligii secunde. Elevii lui Mihai Ciobanu se întrec în superlative negative, care mai de care mai umilitoare. Evidentă este lipsa acută de puncte a grupării din Crâng, cu opt puncte în 12 meciuri, de abia mai poți spera la menținerea în liga secundă.

Alt capitol la care Gloria punctează negativ este golaverajul. Au cel mai prost atac, doar nouă goluri marcate, și cea mai slabă apărare, 24 de „boabe” primite. În clasamentul meciurilor disputate pe teren propriu, buzoienii ocupă tot ultima poziție, cu șapte puncte. „Afară” stăm mai bine, avem un punct, față de Victoria Brănești, care are șase înfrângeri din tot atâtea. La o simplă vedere peste clasamentul ligii secunde, vedem că Gloria este prima din coadă, indiferent de criteriile care stabilesc ierarhia.

Bani puțini, lot subțire

Problemele financiare au făcut ca tehnicianul Mihai Ciobanu să renunțe la o parte din jucătorii acontați pentru acest sezon, chiar cu o săptămână înainte de debutul oficial. În lipsa unor jucători experimentați, Ciobanu a trebuit să alcătuiască o echipă bazată pe doi – trei jucători cu experiență. Restul lotului a fost completat cu jucători tineri, dornici de afirmare și cu juniori din propria pepinieră. Doar 19 jucători a folosit antrenorul Gloriei în primele 12 runde ale eșalonului doi. Dintre aceștia, doar 15 au avut evoluții constante în tricoul roș-albastru, și doar cinci au evoluat în toate partidele. Lipsa unor jucători pregătiți pentru nivelul ligii secunde a dus la promovarea masivă, și câteodată fără roade, a jucătorilor din propria pepinieră. Jercălău, Manea, Poterașu, Mocanu, Roșca și Bobe au „făcut” pasul către echipa mare.

Jercălău și Poterașu, singurii care au confirmat

Dintre juniorii promovați la echipa întâi, fundașii Jercălău și Poterașu au o evoluție constantă și de perspectivă. Cei doi juniori și-au găsit loc în benzile defensivei buzoiene, poziție din care au bifat șapte partide sub culorile Gloriei. Un alt plus este reprezentat de mijlocașul Marian Manea. Puștiul de doar 19 ani a avut o evoluție foarte bună în meciurile cu Dunărea Galați și Farul Constanța, prestații care au adus și aprecierea tehnicianul buzoian.

Sursa: Opinia Buzău

09 Nov. 2011, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă