Ceahlăul rezistă în inferioritate numerică și scoate un punct la Buzău, 1-1 cu Gloria. Meciul din Crâng a avut trei bare și a fost decis de două faze fixe, dar și de o mutare a lui Pustai

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2023, 19:04 Liga 2
Ceahlăul rezistă în inferioritate numerică și scoate un punct la Buzău, 1-1 cu Gloria. Meciul din Crâng a avut trei bare și a fost decis de două faze fixe, dar și de o mutare a lui Pustai

Gloria Buzău și Ceahlăul Piatra Neamț au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), vineri, în al doilea meci al etapei a 13-a a Ligii 2. Un egal care convine mai mult contracandidatelor la play-off ale celor două echipe, însă nemțenii se pot declara mulțumiți în final cu punctul obținut, în condițiile în care au jucat în inferioritate numerică în ultimele minute.

Gloria Buzău a deschis scorul în minutul 44, prin croatul Marko Pervan, din penalty, iar Ceahlăul a restabilit egalitatea prin Bogdan Forizs, în minutul 69, la câteva minute după ce a intrat pe teren. Meciul din Crâng, cu implicații la play-off, a avut și trei bare, una în plus în dreptul echipei gazdă.

Repriză cu trei bare și un penalty controversat în Gloria Buzău – Ceahlăul 1-1

Prima repriză a fost echilibrată, cu un plus de partea buzoienilor, care au reușit să intre în avantaj la cabine, trupa lui Andrei Prepeliță conducând și la capitolul ”bare”.

Meciul a început cu o bună ocazie a echipei gazdă, Dumitrache lovind bara transversală a porții lui Barna, în minutul 3, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Nemțenii au trimis la rândul lor balonul în bară în minutul 19, prin peruanul Cortelezzi, atacantul sud-american finalizând un contraatac rapid purtat pe partea dreaptă cu un șut în stâlpul din stânga al porții buzoiene.

Repriza a curs într-o notă de echilibru până spre final, când Buzăul, pe fondul unei ușoare presiuni, a reușit în doar trei minute să deschidă scorul și să-și creeze încă o ocazie bună.

Cu un minut înainte de pauză, croatul Marko Pervan a deschis scorul dintr-un penalty acordat de arbitrul Bogdan Neculcea, după o intrare a lui Neicuțescu asupra lui Mihaiu, în propriul careu.

Vișinar a respins o minge, balonul a ricoșat în mâna lui Neicuțescu, arbitrul a lăsat faza să continue, după care a dictat imediat penalty la intrarea imprudentă a aceluiași Neicuțescu asupra lui Mihaiu.

Trei minute mai târziu, Gloria a avut șansa desprinderii, tot în urma unei faze fixe. Șerban a centrat perfect dintr-o lovitură liberă din banda stângă, Wiktorski a trimis cu capul din 6 metri, dar mingea a șters bara din stânga a porții lui Barna.

Forizs a restabilit egalitatea, la patru minute după ce a intrat pe teren

Repriza secundă s-a derulat în aceeași notă de echilibru, dar cu mai puține faze notabile decât în prima, golul venind tot în urma unei faze fixe.

Introdus inspirat în teren de Cristian Pustai, în minutul 65, în locul lui Onișa, Bogdan Forizs a restabilit egalitatea în minutul 69, marcând primul său gol în liga secundă. Fundașul de 29 de ani a înscris cu o puternică lovitură de cap, din 8 metri, după un corner bătut de pe partea draptă de Pedro Albino.

În minutul 81, Ceahlăul a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Neicuțescu. Avertizat și în prima repriză, mijlocașul lui Cristian Pustai a văzut al doilea galben după ce l-a oprit din spate pe Chică-Roșă, scăpat pe un contraatac în banda dreaptă și a plecat la cabine cu zece minute înainte de final. Pentru a-și securiza mijlocul, Cristian Pustai l-a scos pe Patrick Petre, abia intrat pe teren, mutare ce l-a nemulțumit pe fiul fostului internațional Florentin Petre.

Rămași în zece, nemțenii au rezistat până la final să primească gol, și cu ajutorul portarului Barna, care a intervenit salvator la șutul lui Dumitru (86) și au obținut un punct meritat în Crâng.

Remiza nu ajută, însă, foarte mult, niciuna dintre echipe, ci mai degrabă contracandidatele acestora în lupta pentru play-off.

Gloria Buzău rămâne pe loc de play-off, Ceahlăul se menține sub aceste poziții

Cu 22 de puncte, Gloria Buzău este pe locul 5 în Liga 2, putând fi egalată de alte două echipe până la finalul etapei, Concordia și CSC Dumbrăvița. Ceahlăul, cu 19 puncte, este, momentan, pe locul 7, la egalitate cu cele două formații care pot egala Gloria Buzău în cazul în care își vor câștiga meciurile în această rundă.

În etapa următoare, penultima din acest an, programată peste două săptămâni, Gloria Buzău joacă în deplasare la CSC Dumbrăvița, iar Ceahlăul are meci pe teren propriu cu CFC Argeș.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

GLORIA BUZĂU – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 1-1

Marko Pervan 44′ – penalty / Bogdan Forizs 69′

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso, Wiktorski, Dobrosavlevici, Sălceanu (Sg. Pîrvulescu 42′), Trebotic (cpt.)(I. Șerban 29′), V. Angelov (Cr. Dumitru 75′), Pervan (Brîncoveanu 75′), Mat. Tănasă (Chică-Roșă 75′), Mihaiu, Val. Dumitrache
Rezerve neutilizate: Haymamba – Patapis, Golan, Diogo Izata
Antrenor: Andrei Prepeliță

Ceahlăul: Barna – Bacalu, Jalbă, Vișinar (cpt.), Pedro Albino, Akwasi (Joao Jaquite 65′), Onișa (Forizs 65′), Llullaku (P. Petre 73′, Petkov 89′), M. Savu (Al. Anton 73′), Neicuțescu, Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Wynney – Al. Fărăgău, Larrauri, Tud. Oltean
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Mihai Neicuțescu 81′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Arbitri asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Damian Antal (Bacău). Arbitru de rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti). Observator de arbitri: Ionuț Borcan (Ploieşti). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Capturi foto: Prima Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ceahlaul-meci-din-etapa-13-a-ligii-2-19292435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-unirea-slobozia-meci-din-etapa-a-13-a-a-ligii-2-19292494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/horia-mladinovici-a-anulat-un-offside-in-chindia-cs-mioveni-19292473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-reactie-dupa-chindia-targoviste-cs-mioveni-19292439

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2023, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă