Gloria Buzău moare fără luptă. „Nu ne prezentăm la barajul cu Satu Mare”. Olimpia rămâne în Liga 2

Gloria Buzău moare fără luptă.
  • Oficialii echipei din Buzău au decis să nu se prezinte la meciul tur al barajul pentru menținerea în Liga a II-a, din cauza lipsei banilor și a jucătorilor.
  • Marți, 7 iunie, de la ora 18:00, era programată partida cu Olimpia, la Satu Mare.
  • Gloria Buzău, care oricum e aproape de faliment, are șanse minime să continue în Liga 2 după ce o să piardă cu 0-3 la „masa verde”, iar în retur nu o să bată la același scor sau mai mare, în cazul în care va juca pe teren propriu.

 

Olimpia Satu Mare a primit o veste excelentă în timp ce se pregătea de barajul pentru menținerea în liga secundă. Turul barajul nu se va mai disputa pentru că Gloria Buzău a anunțat că nu se prezintă la meciul ce trebuia să se joace la Satu Mare.

„Este adevărat. Nu ne prezentăm, pentru că nu avem nici jucători, avem doar copii și nici bani. Am merge în zadar și mai e și o deplasare până la Satu Mare. E o situație dramatică. Echipa se desființează. IonViorel s-a luptat să salveze această echipă, dar nu s-a putut. Nu văd niciun viitor. Mai dispare o echipă de pe harta fotbalului din România”, a spus, pentru Liga2.ro, Romeo Bunică, antrenorul secund al Gloriei.

„Vom fi retrogradați în Liga a V-a. Oricum am fi retrogradat. Suntem și în faliment”, a mai spus Bunică.

Meciul tur al barajului cu Olimpia ar fi trebuit să aibă loc marți, 7 iunie, de la ora 18:00, la Satu Mare, iar returul sâmbătă, pe 11 iunie, de la ora 17:30, la Buzău.

Faliment și cu blaturi dovedite

Situația Gloriei Buzău a devenit fără ieșire, pe toate planurile, în ultimele luni. Societatea care administrează echipa a fost declarată în faliment, iar împotriva antrenorilor și a 14 jucători au fost dictate sancțiuni între 2 luni și 2 ani de suspendare, însoțite de amenzi, după ce Comisia de Integritate a FRF a dovedit că echipa a participat la 10 partide trucare în sezonul trecut.

Decizia de a nu se mai prezenta la meciurile de baraj vine la doar o zi după alegerile locale, unde Ion Viorel a candidat la postul de primar al orașului Buzău și a obținut un rezultat sub așteptări.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă