Gloria Buzău își achită datoriile pentru a scăpa de faliment. Pe 31 martie află verdictul. Viorel Ion: „Nu va mai fi ce a fost înainte”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 13:07 Liga 2

La finalul acestei luni, clubul de fotbal Gloria Buzău riscă să fie declarat falimentar de Tribunalul Buzău. Dacă nu-și achită o datorie mai veche față de ANAF, echipa din Seria I a Ligii 2 aflată în insolvență poate dispărea de pe harta fotbalistică a României. Totuși, speranțe de supraviețuire există după ce în ultimele zile a ieșit raze de soare și pe strada grupării din Crâng. S-a plătit o parte din banii datorați, iar până pe 31 martie se va mai achita o nouă tranșă.

Vinerea trecută, conducătorii Gloriei au achitat către ANAF o primă tranșă din datorie, 50.000 de lei, iar în această săptămână vor mai da încă o sumă asemănătoare pentru ca pe 31 martie să nu fie declarați falimentari de Tribunalul Buzău. Se speră astfel la prelungirea planului de reorganizare care inițial fusese refuzat din cauză că Fiscul s-a opus, dar există și posibiliatea să fie dictat un nou termen de judecată.

Conducătorii Gloriei așteaptă încrezători verdictul de marți, iar între timp își fac planuri și pentru următorul sezon. Tehnicianul echipei din Crâng, Viorel Ion, spune că pentru a se ieși din această situație delicată se va apela la reduceri masive de salarii și se vor promova în lot cât mai mulți tineri jucători. Se vor lua aceste măsuri și datorită noului regulament din Liga 2 care impune folosirea a doi fotbaliști sub 19 ani în permanență pe parcursul unei partide.

„Dacă acum o lună de zile, spun sincer, nu se vedea niciun fel de luminiță de la capătul tunelului, prin schimbarea Legii 69 eu zic că și fotbalul la nivel de Divizia B va intra pe un făgaș normal. Nu va mai fi ce a fost înainte și aici mă refer la contracte mari, că n-o să-și mai permită cluburile să dea bani foarte mulți, dar măcar se vor da măcar acei bani care vor fi. De exemplu, în planul de management pe care noi ne pregătim să-l facem aici la Buzău – dacă n-om intra în faliment, spre bucuria unora – o să ne axăm foarte mult pe tineret. Cel mai mare salariu va fi de 25-30 de milioane, exact cum era în mandatul meu din 2003, cam pe acolo. Ce să facem, acesta este situația…”, a spus, citat de sansabuzoiana.ro, Viorel Ion.

 

 

Joia trecută, consilierii județeni buzoieni ar fi trebuit să aprobe proiectul privind susținerea financiară a unor cluburi sportive locale, printre care și Gloria, însă nu au dat niciun verdict, urmând a analiza mai bine modul în care pot acorda banii nerambursabili. Motivul a fost explicat de vicepreședintele Petre Emanoil Neagu: „Vreau să evităm orice fel de problemă de natură juridică. Într-adevăr, a fost dată o Ordonanță care a fost publicată în Monitorul Oficial, dar târziu din punctul nostru de vedere, că aveam ședința astăzi (n.r. joia trecută). N-a fost neapărat o teamă referitor la aceste fonduri atribuite de către Consiliul Județean cluburilor sportive, pentru că noi n-am avut niciodată probleme. Eu, citind această Ordonanță, am rămas cu o oarecare ambiguitate și mi-am permis, ca să nu fac greșeli, să consultăm consilierii județeni, să consultăm juriști, să vedem până unde putem merge. Noi nu putem să finanțăm Gloria Buzău decât în condiții legale”.

Pe plan sportiv, Gloria Buzău a obținut calificarea în play-off-ul Seriei I a Ligii 2, însă până la startul acestui turneu ce decide promovata în Liga 1 mai au de disputat un meci din retur. Sâmbătă, de la ora 11:00, echipa din Crâng joacă pe teren propriu cu Rapid CFR Suceava în etapa a 22-a. Înaintea acestui joc Gloria e pe locul patru cu 34 de puncte, iar Rapid e pe trei cu 40 de puncte.

Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 25 Mar. 2015, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă