Gloria Buzău a început cu victorie noul sezon, dar Cristian Pustai a avut o serie de nemulțumiri. Ce a spus după jocul cu Ripensia și ce achiziție pregătește

Andrei PASCU 07 Aug. 2022, 18:06 Liga 2
Gloria Buzău a început cu victorie noul sezon, dar Cristian Pustai a avut o serie de nemulțumiri. Ce a spus după jocul cu Ripensia și ce achiziție pregătește

Gloria Buzău nu a avut cel mai bun start de sezon, chiar dacă a câștigat prima etapă. A învins, pe teren propriu, Ripensia, cu scorul de 1-0, dar Cristian Pustai se aștepta la ceva mai mult din partea jucătorilor săi. Ar fi vrut un joc mai în viteză, în special în prima repriză.

Gloria Buzău a învins Ripensia la debutul în Liga 2, dar Cristian Pustai a avut multe nemulțumiri

Reușita care a adus cele trei puncte pentru formația din Buzău a venit în minutul 61 și a fost semnată de Alin Cârstocea. La finalul duelului, la interviuri, Pustai a recunoscut că partida a fost una complicată, chiar dacă elevii săi au avut în față o echipă tânără.

Faptul că a jucat în fața propriilor suporteri a reprezentat un trac pentru vestiar, după cum a declarat Pustai, dar a scos în evidență și minusurile pe care speră să le rezolve până la partida următoare.

Cristian Pustai: ”Mi-a displăcut că în prima repriză nu am avut flux de joc. Nu am reușit să ținem de posesie”

Pustai vrea mai multă implicare din partea jucătorilor săi, mai multă imaginație în ultimii metri, ceea ce a lipsit în partida cu Ripensia. ”Profesorul” a punctat că nu știe dacă echipa sa a reușit vreun dribling în prima parte și că doar după marcarea golului lui Cârstocea a venit descătușarea. Din acel moment, jucătorii au fost mult mai buni la acțiunile de atac.

Începuturile de campionat sunt grele, dar important e faptul că am reușit să câștigăm. În repriza a doua am fost mai rapizi, mai incisivi, să sperăm că vom remedia din probleme. Trebuie să ne pregătim în continuare și să avem mentalitate.

Ripensia este o echipă care are o omogenitate bună. E principalul argument. E și o echipă harnică, o echipă care aleargă foarte mult și se închide bine. O să vedem în continuare rezultatele Ripensiei, dar eu zic că nu este o echipă ușor de învins. E o echipă care la faze fixe e periculoasă.

În momentul în care am înscris, ne-am descătușat. Avem acest trac pe teren propriu, era și începutul, lumea își dorește victorii la diferențe mari, dar punctele se obțin cu muncă, cu trudă, cu nervi.

Mi-a displăcut că în prima repriză că nu am avut flux de joc. Nu am reușit să ținem de posesie, nu am reușit să ne demarcăm în spațiile dintre linii și acolo să avem două trei atingeri, să driblăm. În prima repriză nu am avut vreun dribling.

Trebuie să încercăm să driblăm, nu trebuie să ne ascundem de joc. În prima repriză am suferit la această posesie, prea puține ocazii. Nici nu știu dacă am avut ocazii.

Jucătorii under au jucat bine, sunt jucători de perspectivă, jucători care promit mult”, a punctat Cristian Pustai la finalul jocului Gloria Buzău – Ripensia, scor 1-0.

Gloria Buzău are următorul meci cu Metaloglobus. Analiza lui Cristian Pustai

Pentru Gloria Buzău urmează, în mod evident, un joc mai complicat, cu Metaloglobus, în deplasare. Bucureștenii nu au evoluat încă în prima rundă din Liga 2, urmând să o facă marți, cu Steaua, dar Pustai consideră că duelul trebuie tratat mult mai atent decât confruntarea cu Ripensia.

Trebuie să vedem pe ce teren vom juca, să sperăm că FRF îi va obliga să joace pe iarbă, cum sunt noile indicații. Întâlnim acum o echipă cu o medie de vârstă mai ridicată, mai experimentată, o nucă tare, o echipă care nu a prins play-off-ul, dar a terminat în partea superioară a clasamentului.

E o presiune promovarea, dar trebuie să rezistăm. Nu joacă numele, cel mai important e ce se întâmplă pe teren. Avem un lot echilibrat, dar va câștiga cea mai bună echipă”, a mai punctat Cristian Pustai.

Gloria Buzău, dueluri cu Metaloglobus și CSM Slatina în următoarele runde 

Gloria Buzău a început sezonul Ligii 2 acasă, cu Ripensia, scor 1-0, iar ulterior, până în runda a 5-a, formația pregătită de Cristian Pustai le va întâlni pe Metaloglobus (deplasare), CSM Slatina (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și CSC Dâmbovița (acasă).

Cristian Pustai a detaliat și problemele de lot pe care le are în acest moment. A scos în evidență faptul că Gloria Buzău ar avea nevoie de un atacant care să aducă un plus evident în față, mai ales că Adrian Chică-Roșă nu a mai rămas la echipă, așa cum se preconiza.

După jocul cu Ripensia, antrenorul buzoienilor a declarat că sunt șanse mari ca la echipă să ajungă un vârf, aceasta fiind singura venire pe care și-o mai dorește până la fereastra de transferuri următoare, din iarnă.

 Video: Gloria Buzău

Andrei PASCU 07 Aug. 2022, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă